Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

La Vaslui, luat de valul retoric, Mihai Fifor a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu Ştefan cel Mare, iar pe Klaus Iohannis cu Suleiman Pașa

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a respins vineri, la Vaslui, acuzațiile aduse de partenerii de coaliţie potrivit cărora social-democrații ar fi făcut un „blat” cu Klaus Iohannis prin desemnarea Vioricăi Dăncilă prezidenţiabil al partidului. 

Fifor a comparat-o pe Dăncilă cu Ștefan cel Mare, iar pe Iohannis cu Suleiman Pașa, făcând referire la confruntarea de la Podul Înalt, din 1475.

„Cum ar fi să vezi vasluienii că se aliniau în spatele lui Suleiman și se duceau să se bată pentru Suleiman, împotriva lui Ștefan cel Mare. Cam așa ar fi și acum, să ne pomenim că ne aliniem în spatele lui Iohannis ca să ne batem cu premierul. Ar fi o aiureală totală”, a spus Mihai Fifor.

„Nici măcar cei care au lansat prostia asta nu cred că sunt foarte convinşi de ce au spus, dar în toată această perioadă o să avem parte de tot felul de glumiţe de genul acesta”, a adăugat Mihai Fifor.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Prostia la prostie trage si doar asta "tine" la alegeri!
  • Like 0
 • Chiar trăim într-o Românie absurdă, neverosimilă! Fifor, care era să ne vâre într-o mare dandana cu declarațiile sale iresponsabile, ca ministru al Apărării, se ține acum de fusta ”premierei” și vorbește în mod inconștient, amețit de rolul primit în farsa națională numită Guvernl!
  • Like 2
 • La Podul Inalt 1474, Stefan cel cel Mare s-a luptat cu Mahomed al II lea si mai tarziu cu Baiazid al II-lea. Soliman Magnificul a trait mult dupa moartea lu Stefan. Domnul Fifor e un ignorant perfect, ca sa fiu delicat. El a fost si ministrul apararii, un reprezentant de de frunte al PSD,care nu are habar de ceea ce vorbeste si crede ca toti romanii sunt "praf" la istorie. Pacat ca niciun politician din opozitie si il includ si pe presedinte, nu au luat pozitie. Rezulta faptul ca nici ei nu au habar de istoria românilor pe care îi reprezintă.
  • Like 0
  • @ Dan Marius Serbanescu
   Cred că, de fapt, nimeni nu consideră util efortul de a-i corecta pe ignoranții ăștia de frunte, care oricum spun, în continuare, atât cât îi duce mintea!
   • Like 0
 • Ada check icon
  Pregatiti-va ca vine Coana Chirita !

  Glumite... cu asta stiu sa se ocupe cei din PSD.
  "Tara arde si baba se piaptana."
  • Like 0
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  La Vaslui, capitala "bautorilor fruntasi" din romania, este permis a declara orice...Pentru ca orice subiect ce nu face referire la "rachiul de pufoaica" si "ajutorul minim acordat" este din start ignorat... Eu tind sa cred ( convingerea mea..) ca Vasilicai i s-ar potrivi mai degraba comparatia cu personajul " Gheorghitoaia" din " Neamul lui Penes Curcanul" al baietilor de la "Fara Zahar"....Deci:
  "Ascunde, mamă, cazanul
  Să nu-l găsească dușmanul,
  Că eu plec să-mi apăr neamul,
  Neamul lui Peneș Curcanul".... Sa traiasca coana mare, Vasilica, ca ni da la tata lumea si o sa hie cia mai buna presedinta...La sarmalii inaintiii fratiimei !!!!!
  • Like 0
 • dan check icon
  Eu ii compar cu Ferma Animalelor.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Cât de idiot să fii ca să spui așa ceva. Iar Specimenul ăsta a fost votat . Asta spune mult despre votantul PSD.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult