Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

La Vaslui, luat de valul retoric, Mihai Fifor a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu Ştefan cel Mare, iar pe Klaus Iohannis cu Suleiman Pașa

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a respins vineri, la Vaslui, acuzațiile aduse de partenerii de coaliţie potrivit cărora social-democrații ar fi făcut un „blat” cu Klaus Iohannis prin desemnarea Vioricăi Dăncilă prezidenţiabil al partidului. 

Fifor a comparat-o pe Dăncilă cu Ștefan cel Mare, iar pe Iohannis cu Suleiman Pașa, făcând referire la confruntarea de la Podul Înalt, din 1475.

„Cum ar fi să vezi vasluienii că se aliniau în spatele lui Suleiman și se duceau să se bată pentru Suleiman, împotriva lui Ștefan cel Mare. Cam așa ar fi și acum, să ne pomenim că ne aliniem în spatele lui Iohannis ca să ne batem cu premierul. Ar fi o aiureală totală”, a spus Mihai Fifor.

„Nici măcar cei care au lansat prostia asta nu cred că sunt foarte convinşi de ce au spus, dar în toată această perioadă o să avem parte de tot felul de glumiţe de genul acesta”, a adăugat Mihai Fifor.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Prostia la prostie trage si doar asta "tine" la alegeri!
  • Like 0
 • Chiar trăim într-o Românie absurdă, neverosimilă! Fifor, care era să ne vâre într-o mare dandana cu declarațiile sale iresponsabile, ca ministru al Apărării, se ține acum de fusta ”premierei” și vorbește în mod inconștient, amețit de rolul primit în farsa națională numită Guvernl!
  • Like 2
 • La Podul Inalt 1474, Stefan cel cel Mare s-a luptat cu Mahomed al II lea si mai tarziu cu Baiazid al II-lea. Soliman Magnificul a trait mult dupa moartea lu Stefan. Domnul Fifor e un ignorant perfect, ca sa fiu delicat. El a fost si ministrul apararii, un reprezentant de de frunte al PSD,care nu are habar de ceea ce vorbeste si crede ca toti romanii sunt "praf" la istorie. Pacat ca niciun politician din opozitie si il includ si pe presedinte, nu au luat pozitie. Rezulta faptul ca nici ei nu au habar de istoria românilor pe care îi reprezintă.
  • Like 0
  • @ Dan Marius Serbanescu
   Cred că, de fapt, nimeni nu consideră util efortul de a-i corecta pe ignoranții ăștia de frunte, care oricum spun, în continuare, atât cât îi duce mintea!
   • Like 0
 • Ada check icon
  Pregatiti-va ca vine Coana Chirita !

  Glumite... cu asta stiu sa se ocupe cei din PSD.
  "Tara arde si baba se piaptana."
  • Like 0
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  La Vaslui, capitala "bautorilor fruntasi" din romania, este permis a declara orice...Pentru ca orice subiect ce nu face referire la "rachiul de pufoaica" si "ajutorul minim acordat" este din start ignorat... Eu tind sa cred ( convingerea mea..) ca Vasilicai i s-ar potrivi mai degraba comparatia cu personajul " Gheorghitoaia" din " Neamul lui Penes Curcanul" al baietilor de la "Fara Zahar"....Deci:
  "Ascunde, mamă, cazanul
  Să nu-l găsească dușmanul,
  Că eu plec să-mi apăr neamul,
  Neamul lui Peneș Curcanul".... Sa traiasca coana mare, Vasilica, ca ni da la tata lumea si o sa hie cia mai buna presedinta...La sarmalii inaintiii fratiimei !!!!!
  • Like 0
 • dan check icon
  Eu ii compar cu Ferma Animalelor.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Cât de idiot să fii ca să spui așa ceva. Iar Specimenul ăsta a fost votat . Asta spune mult despre votantul PSD.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult