Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea, după victoriile lui Kovesi la Bruxelles: Cine mai poate avea încredere într-un procuror european pus eminamente politic?

Liviu Dragnea - negru

 (Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Negocierea politică din Parlamentul European pentru desemnarea viitorului procuror şef al Parchetului European este caracterizată de Liviu Dragnea drept una „foarte gravă” și „cu foarte multă patimă”. 

Liderul PSD a spus că pentru el nu are importanţă cine va ajunge procuror european, dar acesta va porni în activitate „cu un mare handicap de legitimitate şi de încredere".

„Ceea ce mi se pare foarte grav este această negociere cu foarte multă patimă, negociere politică în Parlamentul European, pentru a desemna un procuror european. Cine mai poate avea încredere, indiferent de cine va fi desemnat, într-un procuror european pus eminamente politic?”, a spus duminică Liviu Dragnea la România TV, potrivit Hotnews.ro.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dar toti numiții în funcții de 2ani sunt numiți politic, uneori cu foarte mare patimă, în mod samavolnic, de către slugăreli toader, căruia i s-a urcat rău la cap funcția deținută. Are gesturi, exprimări, comportament de, deja, dementv. Unde dracu s-a pomenit ca un individ să fiecare"ievaluat" de el însuși!? Adevărata evaluare a acestui nemernic, este făcută de magistrații contestatari și de către opinia publică
  • Like 0
 • Toata stima dragi jurnalisti !
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  UE se bazeaza pe negociere dar selectia celor trei a fost facuta independent de politica, cei mai buni dintre cei mai buni. Afirmatia lui Dragnea este exemplul tipic de manipulare politicianista.
  • Like 1
 • Dragnea nu vorbeste de capul lui.Mai intai se consulta cu cei mai buni doi prieteni pe care ii are:Orban al Ungariei si Putin de Rusia si abia pe urma face o declaratie publica.
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  hai mai Liviule, nu fii pricinos !!!! noi te stim de baiat bun !!!! trebuia sa-i propui Codrutei un post la voi la Consiliu la Teleorman.......
  • Like 3
  • @ Max Max
   check icon
   Ce glumă nesărată să insinuezi că LCK ar accepta aşa ceva!
   -1
   • Like 0
 • Paul check icon
  Dragnea e un mafiot infect șef al unei structuri criminale îndreptate împotriva poporului roman. Din aceasta poziție o critica pe cea care încearcă sa îl trimita in spatele gratiilor. Ce va așteptați de la infractorul condamnat dragnea? Sa o laude?
  • Like 3
 • Opinion check icon
  Incredibil cine critica numirile politice, tocmai cei care au ca obiectiv prioritar confiscarea politica a tuturor institutiilor tarii in interesul partidului. Serios, da lectii despre credibilitate?
  Pana la urma de ce avem nevoie de politicieni? Mai bine angajam niste functionari capabili in aparatul de stat, cu criterii de performanta, si scapam de toata prosteala cu politicienii.
  • Like 4


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult