Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Liviu Dragnea sugerează că SPP a sabotat Parteneriatul strategic cu SUA: Parlamentarii PSD și ALDE au fost invitați la un poligon de tir al SPP chiar în ziua în care ar fi trebuit să voteze achiziția rachetelor Patriot

Liviu Dragnea și Hans Klemm

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

„Poate acum se lămurește și dl. Tillerson că a fost o furtună într-un pahar cu apă”, a reacționat marți după-amiază Liviu Dragnea, la descinderea intempestivă a secretarului de stat american la București. 

Rex Tillerson a aterizat săptămâna trecută la București, după un turneu asiatic, pentru a-l întreba pe ministrul de Externe Teodor Meleșcanu dacă puterea PSD-ALDE blochează achiziția rachetelor Patriot. Motivul l-a constituit absența în grup de la lucrările comisiei de Apărare care trebuia să avizeze această achiziție a parlamentarilor PSD și ALDE.

Liviu Dragnea spune că parlamentarii puterii nu au lipsit deliberat, ci au fost deturnați de... SPP. 

„Sunt foarte curios ce s-a întâmplat acolo. Dl Bădălău ne-au spus că au fost invitați la poligonul de tir al SPP”, a spus Dragnea.

„Dacă SUA își mai fac probleme în ce privește angajamentul României în parteneriatul strategic înseamnă că avem noi o problemă de comunicare”, a precizat liderul social-democrat.

Este al doilea atac al lui Liviu Dragnea la adresa SPP în ultimele săptămâni. Președintele PSD îl acuzase pe directorul SPP Lucian Pahonțu că racolează membri PSD.

Proiectul privind achiziţia de rachete Patriot, adoptat de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot a fost marți adoptat de Camera Deputaţilor cu 279 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere, potrivit News.ro.

Cu o zi înainte proiectul a fost adoptat şi de Senat. Legea va ajunge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, astfel încât până la 1 decembrie să poată fi semnat contractul cu SUA pentru achiziţia rachetelor. Până la jumătatea lunii viitoare urmează să fie plătită şi prima tranşă de 910 milioane de dolari.

„Primul sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM) se contractează până la 31 decembrie 2017, în configuraţia din primul contract de tip LOA şi la preţul reprezentând contravaloarea în lei a sumei de 910,10 milioane USD, inclusiv TVA, din valoarea totală estimată de circa 4,64 miliarde UST, inclusiv TVA”, se arată în textul legii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am oprit lumea pe strada in seara asta si i-am intrebat “Cum e cu statul paralel” ?
  Mi-au zis “Ce ai domne’, ce ai fumat? “ Ce stat paralel ? Pun pariu ca 80% nu se uita la tv si nu citesc stiri. Pe incercate ?
  • Like 0
 • M-am oprit la "Liviu Dragnea suge". Nimic nou.
  • Like 2
 • Anon check icon
  Dumnezeule, i-au invitat la un poligon de tir! Si ei au fost nevoiti sa accepte! Musai! Ce marsav...da, da, e o conspiratie. A lui Soros, probabil.
  • Like 3
 • Infractorul condamnat penal Dragnea Liviu crede că se adresează unor bicisnici! De când SPP-ul face agenda Parlamenului?! Oare aleşii noştri scumpi şi dragi nu ştiau ce era de votat în şedinţă? Chiar atât de idioţi ne crede acest cetăţean?

  Dragnea a încasat de la Tillerson "o perversă ca pe Târgu Ocna" şi acum, în stilu-i caracteristic, l-a luat pe "nu ştiu" în braţe.

  {EDITARE}
  Constat că atunci când apare problemă mai delicată, Dragnea nu ştie nimic. În acest caz, liderul PSD este o marionetă şi în spatele său se află cineva care trage sforile. Asta ar fi singura concluzie logică!
  • Like 5
 • bluenavy check icon
  Tineti-va bine ca mai nou si SPP face parte din statul paralel... subminand deciziile care privesc siguranta nationala ale alesilor care, in infinita lor inocenta izvorata doar din marimea sufletului, bineinteles ca n-au stiut ce era mai important... saracutii de ei... nu-i de mirare ca sunt victime ale tuturor...
  • Like 4
 • Asa a fost! SPP i-a invitat in poligon de tir sa se impuste intre ei! Dar cum sunt antrenati de A.Nastase nu au nimerit (din pacate) tinta!!
  • Like 4


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult