Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Liviu Dragnea vrea repetarea extragerii până iese ce trebuie. Curtea de Apel a suspendat pentru moment hotărârea prin care a fost desemnat noul complet care îi judecă recursul

Alegerea completurilor

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a contestat și noul complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție care urmează să-i judece recursul la condamnarea primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, relatează Digi24. Și a avut, cel puțin pentru moment, câștig de cauză: vineri, a obţinut la Curtea de Apel suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de cinci judecători care trebuia să decidă asupra recursului său. Efectul hotărârii, care nu este definitivă, este că toate procesele de la instanța supremă vor fi suspendate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a refăcut recent completurile de 5 judecători pentru a se conforma unei decizii a CCR, care a stabilit că, potrivit legii, toți membrii acestora trebuie deciși prin tragere la sorți. Astfel un nou complet de judecători va ajunge să se pronunțe asupra recursului formulat de Liviu Dragnea la condamnarea de trei ani și jumătate la închisoare cu executare. Anterior acestei decizii, ICCJ alegea prin tragere la sorți doar patru din membrii completurilor de 5 judecători.

Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut vineri Curții de Apel să se pronunțe  pe noua hotărâre luată de conducerea Înaltei Curți de a trage la sorți noile completuri de 5 judecători. Avocatul a susținut că ICCJar fi trebuit să aștepte motivarea Curții Constituționale înainte de a trage la sorți noii judecători, pentru a vedea exact dacă era o problemă doar cu cei care conduceau aceste completuri sau dacă ar fi trebuit trase la sorți din nou integral.

Curtea de Apel a decis că solicitarea este admisibilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Iar la Curtea de Apel a intrat ilegal in complet Alina Ghica, trompeta pesedista a Liei Savonea, mana dreapta a flausatului de Alexandria. Astia nu mai au nicio limita
  • Like 0
 • catalin check icon
  Faptul ca probabil va scăpa de pușcărie, nu-l va face mai imaculat în ochii opinie publice ci îl va face mai "jegos"decât își va putea închipui pe el și pe partidul său de ticăloși.
  • Like 0
  • @ catalin
   Da, dar ce mai conteaza asta, se cara de la guvernare lasand tara in paragina si plina de datorii, fara frica de a fi arestat de interpol prin Brazilia unde sa-si poata cheltui in liniste milioanele de euro furate in timp ce romanii vor strange cureaua ca sa repare ce au facut astia in 4 ani.
   • Like 0
 • Se amana si se trage la sorti pana iese nevinovat...E simplu.
  Trag de timp,e foarte logic,ceva inca nu lucreaza in interesul lor(adica de a fura si a nu face puscarie) si pana atunci lungesc vrajeala.Vai de justitia noastra cea de toate zilele.Dar sa stiti ca pentru restul poporului nu e deloc asa...
  • Like 0
 • sugerez ca magistratii care il judeca pe LNDragnea sa fie urmatorul Complot. presedinte V.Dorneanu, judecatori: seful de promotie T.Toderas (sau todorica,todorel ...cum vrea el) dom. sofer N. Serban (sau serbanut,,serdolar, sau ce o mai rima cu AR la urma) ,dom. inginer F. Iordache ( sau ciordache,fliordache sau"alta...." stiti voi ce) alt inginer Nicolicea (sau nicoli hais,nicoli ho,niciolichea). oare atunci o fi multumit acest presedinte al PSDr,fost PSD.fost PDSR,fost FSN,fost PCR.
  • Like 0
 • Este inadmisibil ca un condamnat definitiv, deci un pușcăriaș, să condiționeze in halul asta exercitarea justiției, indiferent cine este. Mă întreb, un asemenea comportament este permis oricărui infractor? Își poate permite oricine să tergiverseze exercitarea justiției? Are oricine dreptul să-și aleagă completul de judecată după cum îi convin membrii respectivului complet? Este o nebunie! Dacă astea sunt noile legi atunci e clar, țara e, incontestabil, pe mâna borfașilor. Pe mana unei bande de criminali ce trebuie, de îndată înlăturați si înlănțuiți. Cât o să mai tolerăm aceste samavolnicii? S-a ajuns ca borfașii declarați, degenerații, mutanții să aibă drepturi în defavoarea celor cinstiți, care muncesc si-i întrețin pe acești nemernici. Nu se mai poate tolera! Până la viitoarele alegeri este mult timp iar acești derbedei, tare mi-e frică, vor denatura și procesul electoral.
  • Like 1
 • Ar fi interesant să se procedeze la fel și la Lotto. Am să-i propun indicându-i și numerele câștigătoare jucate de mine. Poate așa o „pun” și eu de o vilă fără piscină și teren de tenis.
  • Like 0
 • Această hotărâre a CA București este, în mod vizibil, o concesie făcută lui Liviu Dragnea. Un complet de judecată este un complet, o unitate funcțională, privită în integralitatea sa. Nu poate fi parțial legal și parțial nelegal. Acesta poate fi legal constituit numai dacă s-a respectat procedura legală (tragerea la sorți a tuturor membrilor) sau nelegal constituit ( când nu s-a respectat această procedură) pentru că și procedura de constituire este una ( este unitară, nu se desfășoară în tape). Dacă procedura de tragere la sorți s-ar desfășura în două etape, ar fi anulat caracterul aleatoriu al alegerii completului (ca întreg) pentru că , în etapa a doua, o bună parte a membrilor completului fiind deja cunoscuți, ar alimenta suspiciuni referitoare la existența unor presupuse aranjamente.
  • Like 1
 • check icon
  Eu am spus asta (pe aici, cred):
  Dacă doar asta e nemulțumirea flaușatului, există soluție! Păstrăm pe ăia 4 dinainte și schimbăm doar președintele precum a ieșit din ”loterie”! Însă e atît de evident că Dragnea trage de timp (probabil în ideea că va reuși cumva să dea legea amnistiei).
  Cînd CCR (Curva Corupților din România) a zis, în ciuda oricărei logici, că Președintele trebuie să semneze ca notarul propunerea ministrului de (anti)justiție, tot PSD-ul s-a dat cu fundul de pămînt că de ce întîrzie Președintele să se supună... Iar acesta, spre veșnica lui rușine, s-a supus (nu chiar imediat, dar s-a supus)..
  Acuma, iacă, tot CCR-ul a zis că ”de îndată” și nu că ”de îndată ce va fi publicată motivarea”....
  Dacă ÎCCJ ar fi zis ”a, păi nu facem, că tre' să vedem motivarea...”, păi nu-i sărea pesedeaua-n cap că nu respectă directivele CCR??
  Deci, ce facem aici??
  • Like 1
 • Frate...îți vine să faci ce voia Gigel ăla, prin anii 90, să separi ....Transilvania...Brașovul...
  Mă întreb dacă Bucureștiul??
  Nici ăsta nu mai e clar ce a ajuns.
  Cum Dumnezeu să vrei să pui taxe la comun cu tavarișci din ăștia? E declarație de sclavie pe față.
  • Like 2
  • @
   check icon
   Nici România nu este precum Franța.
   Și deci relevanța comentariului dvs este... irelevantă.
   • Like 0
 • Probabil legal ar fi fost sa traga biletelele Florin Iordache in sedinta secreta la sediul PSD. Eu nu stiu cum putem sa mai suportam ca aceasta canalie sa ne sfideze ,sa-si bata joc de viata noastra si sa distruga viitorul copiilor nostri , numai pentru un singur motiv , sa scape el de puscarie.
  Pentru ca ce se intimpla acum in Romania este absurdul absolut , pe care acest inidivid odios ni-l prezinta zi de zi zimbind sfidator.
  Nu are nimic de-a face cu politica , cu partidele politice , cu guvernarea . Totul este despre cum o gasca de borfasi vrea sa scape de puscarie.
  • Like 4


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult