Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ludovic Orban îi dă şah lui Iohannis. Liderul PNL încearcă la această oră să își convingă partidul să îl propună din nou premier

Ludovic Orban - Klaus Iohannis - FB

Foto: Facebook Guvernul Romaniei

Ludovic Orban ar putea reveni în funcția de premier. Este propunerea cu care președintele liberalilor a mers marți la negocierile dintre PNL- USR PLUS -UDMR pentru formarea guvernului, potrivit unor surse Digi24.

Propunerea a fost făcută după ce Ludovic Orban s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Dan Barna a propus lui Orban, pentru deblocarea discuțiilor, ca, împreună cu Kelemen Hunor, să facă parte toți trei din Guvern, în calitate de vicepremieri, iar șefia Camerei Deputaților să revină lui Cătălin Drulă, deputat USR. 

Surse politice citate de Digi24 susțin că Ludovic Orban ar fi explicat că este posibilă revocarea lui Florin Cîțu din poziția de premier propus de PNL. Potrivit acelorași surse, USR PLUS aflaseră despre intenția lui Orban de luni seara, când președintele PNL ar fi încercat să obțină sprijinul liderilor din partidul său pentru a doua sacrificare a lui Florin Cîțu.

Cei de la USR PLUS ar fi cerut un timp de gândire pentru a decide cum să procedeze în această nouă situație, iar Ludovic Orban încearcă să adune susținere pentru o posibilă nominalizare a sa ca premier. 

Surse din PNL susțin că mâine Orban va convoca ședința BPN pentru a retrage nominalizarea lui Florin Cîțu. 

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, dă de înțeles că nu este de acord cu varianta Ludovic Orban premier.

„Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a scris marți seara pe Facebook Dacian Cioloș.

Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România.

Posted by Dacian Cioloş on Tuesday, December 15, 2020
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult