Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Mangusta, totul sau nimic: „Ori îmi dă 6-0, ori o întorc”

Simona a câștigat acest meci uriaș chiar când începusem să cred că-l va pierde. La 1-0 în setul decisiv pentru Kerber, nemțoaica are minge de break, Simona o îndoaie pe fund cu o lovitură tare, mingea vine înapoi ușoară, înăltuță, lângă fileu, în stânga, Simo are timp și să-și facă unghiile ca să ajungă la ea, ajunge, și o expediază, crispată, cu disperare, în cros, cu reverul, afară! Apoi rămâne încremenită câteva secunde, privind fără să vadă... Break, 2-0 Kerber...

Ei, de aici, Mangusta parcă și-a spus: „Ce dracu joc eu aici? Mă autopresez, mă stresez, am mereu scorul în cap, aștept să îmi vină puncte de la sine... Totuși, Kerber e numărul 2 mondial, ca s-o bat trebuie să ridic jocul la totul sau nimic. Ori îmi dă 6-0, ori o întorc”.

Și a întors-o, ca în port la Constanța. Mai întâi i-a tras trei torpile consecutive, cu toată forța de care e capabilă, a făcut re-break-ul, după care a angajat-o pe Kerber în niște schimburi criminale, care pe care, dându-și drumul la maximum la mâini și la picioare.

Și puternica Angelique a cedat fizic, spre uimirea mea, 6 ghemuri la rând; în ultimul, pierdut pe propriul serviciu, arăta epuizată.

De ce n-a câștigat Simona în două seturi, după un 6-0 trăsnet în primul? Pentru că în setul 2, la 3-2 pentru ea, a avut vreo 3 mingi de 4-2 și n-a reușit să-i facă break nemțoaicei. Egalată la 3, a dat cu racheta de pământ, de bine ce tocmai îi admirasem până atunci capacitatea de a-și digera greșelile rapid. Având 3-2 în întâlnirile directe cu Kerber, i s-a părut „normal” să câștige în două seturi. Orgoliu și frustrare. Pe care i-a mai tuns-o Darren Cahill: „Rămâi calmă, de ce te încarci negativ, meciul ăsta poate să mai dureze 20 de minute, dar acceptă și că pot să fie o oră și 20 de minute. Rămâi agresivă și servește în continuare cum am stabilit”.

Serviciul. Serviciul e cheia jocului bun al Simonei, aici, la Rogers Cup. Cahill i l-a modificat: nu mai aruncă ambele mâini sus simultan, ca Wawrinka, de pildă, întâi pleacă stânga, lansează mingea și apoi vine dreapta din spate și acoperă lovitura, ca la Djoković. Noul serviciu e mult mai constant și sigur, cu procentaj bun pe primul, și săritură înaltă, incomodă, pe al doilea, pentru că nu mai e plat, permite kick-ul. Și, foarte important, îi pompează încredere în tot ce face pe teren...

A fost un meci memorabil, de înalt nivel, între două jucătoare de supertop care ar trebui să-i lase fără replică pe haterii Simonei, ceea ce nu cred: parcă-i văd postând că o fi bătut-o pe nr. 2 mondial, dar lipsește nr. 1, Serena Williams, așa că...

În timp ce scriu aceste rânduri, după numai o oră de odihnă, Simona face un lob lift superb în semifinala de dublu pe care o joacă împreună cu Niculescu împotriva lui Klepač-Srebotnik. Moni și Simo câștigă primul set cu 6-3...

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fenomenali! Sportiva şi comentatorul...
  • Like 0
 • Rosu check icon
  Ne uitam pe nerasuflate la meciurile Simonei,deci asteptam finala din aceasta seara ca pe o zi festiva! Sigur va lua finala! Noi,eu si familia mea de la Constanta,o sustinem mereu,chiar si atunci cand are un joc mai slab! Numai cine nu stie cat este de greu,arunca cu pietre in Simona! O cunosc de micuta,a muncit mult si merita tot ce a realizat!
  • Like 2
 • Simona,este la ora de fata si chiar de o buna bucata de timp ,una dintre cele mai frumoase si pline bucurii pe care ni le aduce sufletului nostru de romani iubitori ai sportului alb si al fenomenului sportiv din Romania noastra[inca!] Iti suntem cu sufletul alaturi in lupta ta[sportiva ..fireste]de a o detrona pe Wiliams,instalandu-te pa locul intai.Ti se cuvine ,daca vei continua tot anul asa ca si pana acuma!
  • Like 1
 • Ar trebui sa fim cu totii mandrii de romanca noastra. Felicitari Simona!
  • Like 3
 • Incep sa apara roadele colaborarii cu Cahill. Acum se va inscrie la cursa pt locul 1 in mod serios.
  • Like 1
 • A fost FENOMENALA !
  • Like 1
 • Crabu check icon
  Cum ar spune nea Gica, fara hateri viața e pustiu!
  • Like 1
 • Dupa Roland Gaross-ul din acest an începusem să mă indoiesc că va mai putea reveni la forma care a adus-o pe locul 2 WTA. Dar, spre marea mea bucurie, m-am inselat. Simona demonstrează un caracter puternic şi o voinţă de fier, fiind capabilă de autoperfecţionare, element cheie în tenisul de înaltă performanţă. Sunt convins că dublul o va ajuta să-şi îmbunătăţească substanţial şi jocul de fileu. Atunci nu ştiu cine ar mai putea-o opri să devină cea mai bună din lume. Ce frumos ar fi ca la centenarul sărbătorii naţionale să avem o româncă nr. 1 mondial ! (pt. o naţiune ce o duce în general mult mai prost decât posibilităţile sale ar fi o dovadă palpabilă că ne putem autodepăşi prin multă muncă, perseverenţă şi tenacitate în atingerea scopurilor propuse).
  • Like 0
 • SIMONA a fost magnifica,ne-a dat emotii,dar a facut tot ce i-a stat in puteri sa ne bucure cu toate ca ea venea in semifinala atat de odihnita ca.Kerber.
  Si totusi Simo e talent ,talentsi putere chiar daca e mai mica de statura.
  • Like 1
 • Silpres check icon
  Ce memorie scurtă au unii... Doar în urmă cu câteva săptămâni Kerber era mai bună decât Halep: „All in all, trebuie să recunoaștem că, în clipa de față, nemțoaica e superioară Simonei ca nivel general de joc. Lovește mingea mai devreme, mai tare, știe să alterneze bombele cu stopurile, servește mai solid. Stăpânește bine procedeul Radwańska, lovitura cu genunchii aproape la pământ. Ca și Rafa Nadal, Kerber, când se așază în colț cu forehand-ul ei de stângace poate lovi la fel de bine și imprevizibil atât inside-out cât și long-line.” (http://republica.ro/venus-e-simona-mea). În comenariul publicat atunci, scriam: „Una peste alta, când vorbim despre jucătoarea 4 și jucătoarea 5, nu m-aș hazarda să spun că una este mai bună decât cealaltă. În acest meci, din ce-am văzut, Kerber a jucat mai bine. Dacă mă uit, însă, la statistica meciului, sunt tentat să spun că nemțoaica a jucat mai puțin rău... Da, dacă discutăm despre Serena Williams, putem spune că e din altă ligă, fără teama de-a greși, însă s-a dovedit că în unele zile, când nu-i merge primul serviciu, chiar și ea poate fi bătută. În rest, când vorbim despre celelalte 9 jucătoare dintre primele 10, oricine poate bate pe oricine. N-am remarcat eu acest fapt, l-au menționat diverși foști mari jucători, acum comentatori.” Acum, una din două: ori Cahill a transformat-o pe Halep, în nici o lună, într-o combinație de Navratilova - Graf de a reușit s-o bată pe Kerber, ori am avut eu dreptate în comentariul precedent, că Kerber a fost mai bună în meciul respectiv, dar nu se poate afirma că e mai bună în general decât Halep. În ceea ce privește „haterii”, nu înțeleg de unde vine această idee. Totuși, vorbim despre tenis, nu despre fotbal. Observația că a bătut-o pe numărul 2 mondial, nu pe Serena e corectă, indiferent că ești fan al româncei sau „hater”. Pe mine Halep mă exasperează fiindcă nu face încă acel declic care s-o elibereze de complexul Serena. Din fericire, deocamdată, de complexul Șarapova nu mai trebuie să-și facă griji, a avut grijă rusoaica s-o scape de el... N-ar fi mișto să ia exemplu de la Stosur și să câștige Openul SUA din acest an? Preferabil, după o finală cu Serena. Oare oi fi „hater” dacă-i doresc așa ceva?... Mai în glumă, mai în serios, cred că Virginia Ruzici ar trebui să discute ca de la manager la manager cu Alexandr Vinokurov. Fostul mare ciclist, actual manager al echipei Astana, era atât de supărat în urmă cu câteva luni pe lipsa de rezultate bune ale lui Vicenzo Nibali, încât a spus că italianul are nevoie de un mecanic care să-i repare capul fiindcă acolo e problema. Se pare că a găsit un „mecanic” foarte priceput din moment ce Nibali a câștigat pe urmă Turul Italiei. Poate i-l recomandă și Virginiei Ruzicii pentru Halep, ca să-i scoată din cap ideea că nu poate ajunge nr. 1 până nu se „pensionează” Serena.
  • Like 7
  • @ Silpres
   ... felicitări pt comentariu/analiza... sînt în mare măsură de acord cu ceea ce spuneți...
   • Like 3
  • @ John Samihaian
   Silpres check icon
   Mulțumesc pentru felicitări și mă bucur că nu sunteți total de acord cu mine pentru că, după cum zicea nu mai știu ce personalitate, dacă într-o adunare toată lumea este de aceeași părere, înseamnă că nimeni nu a gândit destul.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult