Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Marius Moga, „În fața ta”: „Eu cred că cei mai săraci sunt oamenii care au doar bani”

Marius Moga

Cu o carieră de succes în industria muzicală și o viață personală împlinită, Moga a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre convingerile sale cu privire la conceptele de sărăcie și bogăție. Întrebat când a fost cel mai sărac, Moga a subliniat că posesiunile materiale nu pot compensa lipsa de relații personale. 

„Eu cred că cei mai săraci sunt oamenii care au doar bani”, a spus cunoscutul compozitor, cântăreț și antreprenor.

El a recunoscut că, de-a lungul anilor, a avut parte de momente bune și momente mai puțin bune, menționând că viața de liber profesionist nu este întotdeauna „lapte și miere”. Moga a adăugat: „E o vorbă - caracterul unui om îl vezi nu doar atunci când are de toate, ci și atunci când nu are nimic, dacă se comportă la fel”. 

Cât este muncă și cât este talent în succesul său în domeniul muzical? Moga a evidențiat importanța combinării talentului cu perseverența. „Cred că talentul îți dă încredere să te apuci să muncești, iar dacă ești și muncitor, atunci chiar îți ies niște lucruri. Nu merge doar talentul singur”, a spus compozitorul.

Referitor la sfaturile pentru tinerii care aspiră la popularitate, cunoscutul cântăreț a vorbit despre perspectiva sa asupra eșecului și a succesului.

„Nu cred că există fail (eșec), eu în viața mea am căzut de multe ori și am dat chix de multe ori și am avut multe situații în care n-am reușit cu ce mi-am propus, dar eu le-am considerat pe toate lecții. Depinde cum te uiți la ele. Dacă vrei să aduni neîncredere, zici că a fost fail, dacă vrei să aduni mereu încredere, le iei ca pe niște lecții și zici - ok, ce am învățat din asta? Data viitoare, când mă mai întâlnesc cu situația asta, cum o să fiu mai bun? ” a explicat Marius Moga la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

I s-a urcat vreodată succesul la cap? „Da, nu e greu. Mai ales la 18, 19 ani, când îți auzi piesa peste tot la radio și ai impresia că ești buricul pământului și vine taică-tu și zice: dar asta nu e o carieră, decât dacă o ții 10 ani. Și după aia se instaurează o panică, dacă reușești să o ții așa 10 ani. 

Ți se urcă la cap succesul. Am o analogie vizuală pentru asta. Dacă ar fi un munte înalt și pe muntele ăla ar fi un ecran de proiecție gigant, arta sau ce prezinți tu lumii - poate să fie emisiunea sau ce faci - e doar proiecția a ceea ce ai făcut și în secunda în care te identifici cu ecranul ăla de proiecție, atunci încep problemele, începi să o iei razna. Dar dacă tu realizezi că tu ești tot aici jos, suntem toți la fel, toți oamenii sunt la fel, depinde de ce muncești și ce vrei să faci, dar n-ai voie să te identifici cu produsele pe care le produci. E ca și cum fierarul ar zice: eu sunt tare ca fierul.”, vede Moga.

În urmă cu un an, cunoscutul compozitor a debutat și în lumea antreprenoriatului din industria tech. Împreună cu antreprenorul Sebastian Dobrincu a dezvoltat Revocalize AI, un startup inovator care folosește tehnologia inteligenței artificiale pentru transformarea vocală. Aplicația permite utilizatorilor să modifice și să personalizeze înregistrările audio, oferind noi posibilități atât pentru artiști, cât și pentru producătorii de muzică.

Moga a explicat că platforma eficientizează procesul de producție muzicală, economisind timp și resurse pentru artiști. Cu această aplicație, producătorii de muzică pot compune pentru un anumit artist fără ca acesta să fie nevoit să vină în studio și în final pot asculta cum ar suna vocea artistului pe piesele respective. Astfel, producătorul poate crea mai multe melodii, iar artistul le poate alege pe cele care crede că i se potrivesc, înainte de a veni să le înregistreze, a detaliat Marius Moga.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbata și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Excelente comentarii, lucide și cu umor!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult