Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Marius Pieleanu, primele detalii despre exit poll-ul de la ora 21: „Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem”

Marius Pieleanu, fondatorul Avangarde, singurul institut de sondare care face exit-poll la alegerile parlamentare 2020, a vorbit despre nașterea, odată cu acest scrutin, a unui nou partid „creștin, conservator”, care capitalizează opțiunile românilor nemulțumiți. Partidul măsurat în sondajul lui Pieleanu este, cel mai probabil, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care promovează teorii conspiraționiste și militează împotriva măștii de protecție.

„Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem”, a dat primele detalii Pieleanu la Antena3. „Nu e sigur însă că intră în Parlament”, a precizat acesta.

„Dacă se păstrează comportamentul, ne așteptăm la o prezență mai scăzută decât acum 4 ani.

Toate categoriile sociale de populație vor fi reprezentate în Parlament, la limită, dar vor fi reprezentate”, a declarat Pieleanu la televiziunea citată.

CITIȚI ȘI: Alegeri parlamentare 2020. Prezența la vot este sub cea de la parlamentarele din 2016

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Partidul asta nu stiu de cine este finantat, de cine este sustinut informatic, dar a "muncit" puternic pe facebook! S-ar putea ca diaspora sa aduca "un plus" de voturi, nu stiu, Stiu ca au fost de-a dreptul agresivi pe FB, nu verbal, ci insidios, mesaj imediat dupa un comentariu, insistent. Grava mi se pare asocierea cu doua nume: Florin Colceag si presedintele Academiei, cu care s-a "tras" in poza Simion. Consolare: 1/2 din America a votat cu Trump iar in Barcelona aud ca e un partid care iese cu stagul nazist. Slaba consolare....
    • Like 0
  • Un partid pro -rus,partea cea mai importantă.Nu cred că vreunul din cei care au votat noul PRM știu lucrul asta
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult