Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Marius Pieleanu, primele detalii despre exit poll-ul de la ora 21: „Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem”

Marius Pieleanu, fondatorul Avangarde, singurul institut de sondare care face exit-poll la alegerile parlamentare 2020, a vorbit despre nașterea, odată cu acest scrutin, a unui nou partid „creștin, conservator”, care capitalizează opțiunile românilor nemulțumiți. Partidul măsurat în sondajul lui Pieleanu este, cel mai probabil, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care promovează teorii conspiraționiste și militează împotriva măștii de protecție.

„Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem”, a dat primele detalii Pieleanu la Antena3. „Nu e sigur însă că intră în Parlament”, a precizat acesta.

„Dacă se păstrează comportamentul, ne așteptăm la o prezență mai scăzută decât acum 4 ani.

Toate categoriile sociale de populație vor fi reprezentate în Parlament, la limită, dar vor fi reprezentate”, a declarat Pieleanu la televiziunea citată.

CITIȚI ȘI: Alegeri parlamentare 2020. Prezența la vot este sub cea de la parlamentarele din 2016

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Partidul asta nu stiu de cine este finantat, de cine este sustinut informatic, dar a "muncit" puternic pe facebook! S-ar putea ca diaspora sa aduca "un plus" de voturi, nu stiu, Stiu ca au fost de-a dreptul agresivi pe FB, nu verbal, ci insidios, mesaj imediat dupa un comentariu, insistent. Grava mi se pare asocierea cu doua nume: Florin Colceag si presedintele Academiei, cu care s-a "tras" in poza Simion. Consolare: 1/2 din America a votat cu Trump iar in Barcelona aud ca e un partid care iese cu stagul nazist. Slaba consolare....
    • Like 0
  • Un partid pro -rus,partea cea mai importantă.Nu cred că vreunul din cei care au votat noul PRM știu lucrul asta
    • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult