Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Marius Pieleanu, primele detalii despre exit poll-ul de la ora 21: „Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem”

Marius Pieleanu, fondatorul Avangarde, singurul institut de sondare care face exit-poll la alegerile parlamentare 2020, a vorbit despre nașterea, odată cu acest scrutin, a unui nou partid „creștin, conservator”, care capitalizează opțiunile românilor nemulțumiți. Partidul măsurat în sondajul lui Pieleanu este, cel mai probabil, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care promovează teorii conspiraționiste și militează împotriva măștii de protecție.

„Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem”, a dat primele detalii Pieleanu la Antena3. „Nu e sigur însă că intră în Parlament”, a precizat acesta.

„Dacă se păstrează comportamentul, ne așteptăm la o prezență mai scăzută decât acum 4 ani.

Toate categoriile sociale de populație vor fi reprezentate în Parlament, la limită, dar vor fi reprezentate”, a declarat Pieleanu la televiziunea citată.

CITIȚI ȘI: Alegeri parlamentare 2020. Prezența la vot este sub cea de la parlamentarele din 2016

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Partidul asta nu stiu de cine este finantat, de cine este sustinut informatic, dar a "muncit" puternic pe facebook! S-ar putea ca diaspora sa aduca "un plus" de voturi, nu stiu, Stiu ca au fost de-a dreptul agresivi pe FB, nu verbal, ci insidios, mesaj imediat dupa un comentariu, insistent. Grava mi se pare asocierea cu doua nume: Florin Colceag si presedintele Academiei, cu care s-a "tras" in poza Simion. Consolare: 1/2 din America a votat cu Trump iar in Barcelona aud ca e un partid care iese cu stagul nazist. Slaba consolare....
    • Like 0
  • Un partid pro -rus,partea cea mai importantă.Nu cred că vreunul din cei care au votat noul PRM știu lucrul asta
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult