Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Marius Pieleanu, primele detalii despre exit poll-ul de la ora 21: „Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem”

Marius Pieleanu, fondatorul Avangarde, singurul institut de sondare care face exit-poll la alegerile parlamentare 2020, a vorbit despre nașterea, odată cu acest scrutin, a unui nou partid „creștin, conservator”, care capitalizează opțiunile românilor nemulțumiți. Partidul măsurat în sondajul lui Pieleanu este, cel mai probabil, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care promovează teorii conspiraționiste și militează împotriva măștii de protecție.

„Azi ia naștere un nou partid, creștin, conservator, care adună toate opțiunile oamenilor nemulțumiți, antisistem”, a dat primele detalii Pieleanu la Antena3. „Nu e sigur însă că intră în Parlament”, a precizat acesta.

„Dacă se păstrează comportamentul, ne așteptăm la o prezență mai scăzută decât acum 4 ani.

Toate categoriile sociale de populație vor fi reprezentate în Parlament, la limită, dar vor fi reprezentate”, a declarat Pieleanu la televiziunea citată.

CITIȚI ȘI: Alegeri parlamentare 2020. Prezența la vot este sub cea de la parlamentarele din 2016

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Partidul asta nu stiu de cine este finantat, de cine este sustinut informatic, dar a "muncit" puternic pe facebook! S-ar putea ca diaspora sa aduca "un plus" de voturi, nu stiu, Stiu ca au fost de-a dreptul agresivi pe FB, nu verbal, ci insidios, mesaj imediat dupa un comentariu, insistent. Grava mi se pare asocierea cu doua nume: Florin Colceag si presedintele Academiei, cu care s-a "tras" in poza Simion. Consolare: 1/2 din America a votat cu Trump iar in Barcelona aud ca e un partid care iese cu stagul nazist. Slaba consolare....
    • Like 0
  • Un partid pro -rus,partea cea mai importantă.Nu cred că vreunul din cei care au votat noul PRM știu lucrul asta
    • Like 0


Îți recomandăm