Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Marș în memoria victimelor de la Colectiv. Tatăl lui Alex Chelba: „Nu înțeleg de ce oamenii acceptă ce se întâmplă acum”

Mars Colectiv 2018

Foto: Raul Ștef/Inquam Photos

S-au împlinit trei ani de la tragedia de la Colectiv, dar pentru supraviețuitorii de atunci și pentru familiile celor care au pierit în incendiu, Colectiv este în fiecare zi.

Un marș a fost organizat marți seară în memoria celor care au pierit în urma incendiului de atunci. Mii de persoane au plecat din Piața Unirii înspre clubul Colectiv, ducând cu ei făclii, lumânări și mesaje împotriva corupției care ucide.

UPDATE: Peste 5.000 de oameni s-au adunat în fața clubului Colectiv și au aprins lumânări în memoria victimelor. Printre ei, și filosoful Mihai Șora.

Foto: Alin Predescu

65 de făclii au fost aprinse în memoria celor 65 de victime, iar pe o cruce mare, albă, au fost trecute numele celor dispăruți.

Una dintre ele este purtată de Jean Chelba, care în urmă cu trei ani și-a pierdut fiul, pe Alex, în incendiu. „Nu am cuvinte să le mulțumesc acestor oameni care au venit pentru a aduce un omagiu celor care au pierit în tragedia de la Colectiv și nu numai. Acum trei ani pe vremea asta, știam că Alex e puțin răcit și trebuia să plece la concert. I s-a spus că ar fi bine să stea acasă, dar a spus: nu se poate, sunt prietenii mei”, a spus Jean Chelba. Nu poate să înțeleagă de ce, la trei ani după tragedie, nimic nu s-a schimbat.  „Nu înțeleg de ce oamenii acceptă ce se întâmplă acum”, a spus el la Digi24. Eugen Iancu, tatăl lui Alex Iancu, spune că faptul că la trei ani după tragedie nu s-a făcut dreptate face pierderea și mai dureroasă: „Cum este posibil să ai 64 de morți și tu, ca stat român, să nu cauți adevărul în acest caz?”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult