Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Marș în memoria victimelor de la Colectiv. Tatăl lui Alex Chelba: „Nu înțeleg de ce oamenii acceptă ce se întâmplă acum”

Mars Colectiv 2018

Foto: Raul Ștef/Inquam Photos

S-au împlinit trei ani de la tragedia de la Colectiv, dar pentru supraviețuitorii de atunci și pentru familiile celor care au pierit în incendiu, Colectiv este în fiecare zi.

Un marș a fost organizat marți seară în memoria celor care au pierit în urma incendiului de atunci. Mii de persoane au plecat din Piața Unirii înspre clubul Colectiv, ducând cu ei făclii, lumânări și mesaje împotriva corupției care ucide.

UPDATE: Peste 5.000 de oameni s-au adunat în fața clubului Colectiv și au aprins lumânări în memoria victimelor. Printre ei, și filosoful Mihai Șora.

Foto: Alin Predescu

65 de făclii au fost aprinse în memoria celor 65 de victime, iar pe o cruce mare, albă, au fost trecute numele celor dispăruți.

Una dintre ele este purtată de Jean Chelba, care în urmă cu trei ani și-a pierdut fiul, pe Alex, în incendiu. „Nu am cuvinte să le mulțumesc acestor oameni care au venit pentru a aduce un omagiu celor care au pierit în tragedia de la Colectiv și nu numai. Acum trei ani pe vremea asta, știam că Alex e puțin răcit și trebuia să plece la concert. I s-a spus că ar fi bine să stea acasă, dar a spus: nu se poate, sunt prietenii mei”, a spus Jean Chelba. Nu poate să înțeleagă de ce, la trei ani după tragedie, nimic nu s-a schimbat.  „Nu înțeleg de ce oamenii acceptă ce se întâmplă acum”, a spus el la Digi24. Eugen Iancu, tatăl lui Alex Iancu, spune că faptul că la trei ani după tragedie nu s-a făcut dreptate face pierderea și mai dureroasă: „Cum este posibil să ai 64 de morți și tu, ca stat român, să nu cauți adevărul în acest caz?”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult