Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Măsuri luate de companiile telecom, pentru a preveni îmbolnăvirea cu coronavirus: lucru de acasă, igienizare, utilizarea tehnologiei pentru evitarea contactului direct

Telefon

Foto Guliver/Getty Images 

Acțiuni de igienizare în sedii și în magazine, flexibilizarea programului de lucru ori posibilitatea lucrului de acasă pentru unii angajați, utilizarea tehnologiei pentru evitarea contactului direct și anularea unor evenimente sunt câteva dintre măsurile pe care au decis să le aplice Grupul DIGI/RCS&RDS și Vodafone România pentru evitarea riscurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, scrie HotNews.ro.

Măsurile preventive împotriva coronavirusului, anunțate de Grupul DIGI: 

"Începând de la primele semnale de răspândire a epidemiei COVID – 19 în Europa, am luat o serie de măsuri pentru a sensibiliza și informa angajații în legătură cu măsurile profilactice și de igienă care contribuie la prevenirea extinderii epidemiei. Principala noastră preocupare este aceea de a asigura un climat de lucru sănătos angajaților și clienților noștri.

Pe lângă comunicarea constantă cu angajații noștri, am asigurat informarea lor cu privire la modalitățile în care se pot proteja; am intensificat igienizarea tuturor spațiilor de lucru, cu o atenție sporită la zonele care implică interacțiunea directă cu clientul. De asemenea, au fost adoptate de către conducerea companiei o serie de decizii cu privire la programul de lucru precum:

* flexibilizarea intervalelor de lucru astfel încât angajații să poată evita în drumul către și dinspre serviciu aglomerările din mijloacele de transport în comun, cu precădere în orașele mari, dar nu numai;

* am recomandat, în anumite condiții, lucrul de la domiciliu acolo unde natura activității permite aceasta;

* cu titlu de excepție, se acordă zile de absență motivată, cu plata normală a acestora, pentru părinții care nu au soluții imediate privind supravegherea copiilor, ca urmare a deciziei de suspendare a activității în învățământul preuniversitar.

O altă măsură imediată a fost reprogramarea sau anularea deplasărilor și misiunilor în interes de serviciu în zonele cu risc de infectare, încă de la primele anunțuri ale autorităților.

Pentru moment, compania își desfășoară activitatea normal, fără să constatăm un impact asupra business-ului".

Ce spune Vodafone Romania despre măsurile preventive împotriva Covid-19:

"Respectăm cu strictețe toate recomandările și măsurile anunțate de autorități în vederea limitării răspândirii coronavirusului și ne vom conforma tuturor măsurilor care vor fi anunțate pe viitor. De exemplu, Vodafone România a decis anularea tuturor evenimentelor planificate să aibă loc în martie, din București (8 martie), Cluj (11 martie) și Iași (14 martie).

De asemenea, avem un plan de prevenție, pentru a proteja angajații și colaboratorii companiei, prin diminuarea riscului de răspândire a virusului, precum și un plan de management al continuității afacerii, cu acțiuni și măsuri clare, menite să asigure derularea activităților critice ale companiei, în astfel de situații, precum asigurarea serviciilor pentru clienți, care pentru noi sunt o prioritate.

Printre măsurile de prevenție deja implementate se numără restricționarea călătoriilor de business în această perioadă pentru angajații noștri, recomandări în cazul călătoriilor în scop personal dinspre zonele afectate, derularea de acțiuni de curățenie în toate sediile noastre și în rețeaua de magazine, instalarea de dozatoare cu dezinfectant în spațiile de birouri și în magazine.

De asemenea, menționam posibilitatea angajaților de a lucra de acasă, cu precădere pentru părinți și pentru cei cu probleme de sănătate pre-existente, precum și implementarea unui program de lucru flexibil, acolo unde este posibil, pentru a evita intervalele orare aglomerate din mijloacele de transport. Mai mult decât atât, încurajam în cadrul companiei utilizarea soluțiilor și tehnologiilor care permit realizarea de conferinte audio-video cu partenerii și colaboratorii, pentru a limita, astfel, contactul direct.

Nu în ultimul rând, derulăm informari periodice în rândul angajaților nostri cu privire la măsurile de igienă și protecție recomandate pentru a limita riscul de contaminare."

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult