Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Meciul care a dus-o pe Simona Halep în sferturi la Australian Open și pe locul 2 WTA: „A trebuit să mă calmez, pentru că atunci când devin puţin nervoasă o iau razna pe teren”

Simona Halep, în sferturi la AO

Foto: Facebook Simona Halep

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Elise Mertens (Belgia), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, calificându-se pentru a patra oară în sferturile de fnală ale Australian Open. În urma acestui rezultat, Halep va urca pe locul 2 WTA, după competiţia de la Melbourne, scrie News.ro.

Halep va evolua în faza următoare cu învingătoarea din meciul Anett Kontaveit (Estonia), locul 31 WTA şi cap de serie numărul 28 - Iga Swiatek (Polonia), locul 56 WTA.

Simona Halep a spus, potrivit sursei citate, după calificarea în sferturile de finală ale Australian Open, că în timpul liber avut la Melbourne ascultă aceleaşi melodii ca la Wimbledon, poate va reuşi să câştige un nou trofeu de grand slam.

Întrebată ce face în timpul liber dintre două partide jucate la Australian Open, Halep a răspuns: "Ascult muzică în cameră, pot spune că e o superstiţie, ascultăm aceleaşi melodii ca la Wimbledon, repetăm asta, poate merge, nu ştii niciodată. Merg la plimbare, deoarece îmi place să mă relaxez în oraş, să văd oameni. Ieri, a fost zi aglomerată, deoarece a fost Ziua Australiei. Mâine, de fapt azi, pentru că am o zi lungă înainte, o să merg să-mi cumpăr ceva, ca să mă motivez pentru următorul meci. E simplu, nu fac nimic special".

Despre meciul câştigat cu Elise Mertens, jucătoarea română a spus că a fost destul de puternică să treacă peste revenirea în joc a adversarei ei, în setul al doilea.

„Este o mare performanţă a mea să joc din nou în sferturi, e foarte frumos să mă bucur de tenis în Australia, sunt fericită că m-am calificat. Am jucat împotriva ei la Doha, anul trecut, în finală, am condus cu un set şi 4-2 şi am pierdut meciul. Ştiam că trebuie să rămân concentrată până la final. Am fost un pic nervoasă la 4-3 (n.r. - în setul al doilea), dar am fost suficient de puternică să termin meciul. (n.r. - când Mertens a revenit în al doilea set) A trebuit să mă calmez, pentru că atunci când devin puţin nervoasă o iau razna pe teren. A trebuit să rămân calmă, să-mi iau energia din loja mea şi să merg mai departe fără să mă gândesc la ceea cea a fost. Darren contorizează privirile (n.r. - de nemulţumire - legat de donaţia pentru victimele incendiilor din Australia). A fost mai rău decât ultimul meci? Cred că a fost un pic mai rău, dar este pentru o cauză bună. La finalul turneului, el va face socoteala, aşa că stau relaxată, dacă voi câştiga va fi bine", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

În setul al doilea, în care avea un avantaj considerabil, 3-0, cu două break-uri, românca şi-a mai pierdut din luciditate, iar Mertens, o jucătoare care cedează greu, atât a aşteptat. Belgianca şi-a redus cadourile şi jocul ei, la fel de riscant, dar mai exact, a readus-o în partidă. Din fericire, campioana română nu şi-a pierdut stabilitatea psihică şi avut ultimul cuvânt împotriva tenacei Mertens, mai scrie News.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult