Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Medicii de la ATI din Germania cer un lockdown dur pentru a opri cel de-al treilea val al pandemiei

Restricții Germania

Foto: Profimedia

Asociația medicilor de terapie intensivă din Germania (DIVI) cere instaurarea unui lockdown dur de două săptămâni, un proces mai rapid de vaccinare și introducerea obligativității testării Covid în școli pentru a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Christian Karagiannidis, coordonatorul științific al DIVI, a declarat că aproximativ 1.000 de pacienți au ajuns la terapie intensivă de la mijlocul lunii martie. Miercuri, 3.680 de persoane erau internate la terapie intensivă în Germania, arată datele DIVI, citate de Reuters.

„Dacă această tendința va continua, ne vom atinge limita de capacitate în mai puțin de patru săptămâni", a spus el pentru Rheinische Post. „Nu e o exagerare, avertismentele noastre sunt bazate pe cifre”, a precizat el.

Cancelarul Angela Merkel se confruntă cu critici din ce în ce mai dure pentru că nu a reușit să ia măsuri pentru limitarea numărului de infecții în Germania.

În Franța, Emmanuel Macron a anunțat noi restricții pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Între acestea se numără și închiderea, pentru trei săptămâni, a școlilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • e absolut infiorator cum in loc sa se trateze boala se intemniteaza posibilii pacienti. metoda carantinarii va ramane in istorie ca marea mizerie din criza covid. doctorul respectiv nu a cerut carantina doar a spus ca nu mai au locuri. jurnalism de cacao
  • Like 0
 • Nume check icon
  Nemti, francezi, vestici in general sunt niste prosti si ingalati...Romanii sunt de AUR
  • Like 5
 • Mi se par propuneri de bun simt. Multa bafta.
  • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult