Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mesaje de Crăciun. Nici măcar un SMS nu a fost în stare să trimită...

Întâlnesc zilnic oameni care spun că sunt nemulțumiți de relația cu partenerul de viață sau de semenii lor.

Când ne gândim câte așteptări avem, nici nu e de mirare.

Fie le ridicăm pe un piedestal și atunci creștem automat și nivelul așteptărilor noastre, iar de cele mai multe ori nu vor reuși să le atingă => dezamăgire. Fie îi compătimim sau îi desconsiderăm și astfel coborâm nivelul așteptărilor, transmițându-le neintenționat acest lucru prin gesturi și vorbe => dezamăgire.

O facem aproape cu toate pesoanele din jurul nostru, începând cu partenerul de viață, copiii noștri, părinții noștri, colaboratorii noștri. O facem acasă, la birou, pe stradă, în cercul de prieteni.

Dacă am alege să ne oprim pentru câteva momente, să conștientizăm ce facem și să ne eliberăm de orice așteptare, de nevoia de a avea pe cineva care să ne completeze, poate nu am mai fi atât de nemulțumiți.

Suntem în pragul sărbătorilor și după tradiție transmitem și primim urări de pretutindeni. Îți umple inima de bucurie când știi că cineva s-a gândit la tine și ți-a trimis un mesaj, sub orice formă. E normal și natural; omul are nevoie de afecțiune și dragoste pentru a evolua și nimeni nu ar trebui privat de asta.

Mesaje de Crăciun și urarea mea de sărbători

Dar mai facem un lucru, din păcate. Poate nu toți, dar o bună parte. Ajungem să fim dezamăgiți iarăși dacă cineva drag nouă, apropiat, uită să ne trasmită o urare, sau să ne raspundă la urarea noastră.

Forma sub care o facem diferă:

„Nici măcar un SMS nu a fost în stare să trimită..."

„Nici măcar o felicitare nu a trimis..."

„Nici măcar o ciocolată nu a luat..."

„Nici măcar un telefon să nu dea..."

...

Fiecare are modalitatea lui de a lega bunăstarea și fericirea lui de altcineva. Dacă nu este contagios, este cu siguranță deosebit de dăunător.

A avea nevoie de cineva este cel mai rapid mod de a omorî o relație.

Cel mai mare dar pe care-l puteți da cuiva este forța și tăria de a nu avea nevoie de voi, de a nu avea nevoie de voi în nici o privință." – Neale Donald Walsh: Conversatii cu Dumnezeu Vol II

Urarea mea de sărbători către voi este să fiți mai buni, mai blânzi și mai răbdători cu voi înșivă și cu cei apropiați.

Crăciun Fericit și un an nou plin de satisfacții și bucurii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Atunci, să le urăm noi, fiecare, o urare fiecăruia dintre cei care ne informează, celor care dezinformează, celor care ne împărtășesc opțiunile și speranțele și celor care nu fac asta: sărbători fericite și o viață mai încărcată cu împliniri !
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult