Am înțeles că deputații au aprobat proiectul de lege prin care școlarii I-IV vor primi miere de albine ca supliment nutritiv. Asta-i minunat! Pentru apicultori, că pentru școlari e dezastru, ținând cont de faptul că mierea e practic un zahăr lichid, galben, fermecător.

Foto: Guliver/Getty Images
Nu-i bai, oricum nu avem probleme cu obezitatea infantilă care doar e-n explozie, acum urmează să uniformizăm lucrurile, că doar asta face școala românească. Uniformizare și nu la uniforme mă refer, ci la gândire. Adică toți să gândească anapoda. Mai nou, toți vor fi și rotofei, iar când îl vor studia pe Flaubert, cel care spunea că grăsimea în exces e semn de bunăstare și sănătate, își vor umple celulele și cu bucurie, pe lângă vacuole cu lipide. Măcar francezul trăia în niște timpuri în care formele rubensiene erau adorate și constituiau normă, dar noi ținem la normoponderalitate, că am avansat cu medicina. Chipurile am avansat. Uite că unii ne arată altceva.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Mierea este un zahăr predigerat de către albine care oferă organismului uman multa energie, plus minerale si vitamine. Zahărul tos are parte în interiorul nostru de un așa numit coeficient de corecție. Adică organismul depune efort sa-l asimileze fara prea mult succes.
Cel mai mult ma ingrijoreaza continutul mierii si cantitatea care va fii data copiilor.
Stim foarte bine ca exista miere contrafacuta ( atat din extern cat si din intern ). Daca dai asa ceva la copii nu mai ajung la obezitate ci direct la spital .
Mierea rezultata este practic zahar lichid si nu mai are nici macar proprietatile bune.
Sunt sigur ca cei care vor castiga aceste contracte nu folosesc miere naturala in care albinele nu primesc "suplimente"
Problema cu zaharul nu ar fi de la mierea asta ci de la faptul ca tot ce consuma acesti copii au zaharuri (adica cam tot ce gasesti in magazine mai ales cele de pe langa scoli in care copii se opresc cu sfintenie la sfarsitul orelor)
Pe ce va bazati, ca sa citez un personaj renumit din literatura romana? Doar pe afirmatia "mierea e practic un zahăr lichid, galben, fermecător" ?! Mult pea subtire argumentul, daca ignoram cantitatea de miere consumata pe zi de fiecare de copil si provenienta ei. Daca mierea nu este cumparata de la supermarket si cantitatea zilnica este bine dozata, nu este deloc un dezastru pentru scolari.
Nea Vasi, apreciez celelalte articole pe care le-ai impartasit pe aici cu ceilalti Republicani, dar de data asta ai dat-o in bara. Afirmatia dumitale pe care eu am citat-o mai sus este mult prea simplista si generala pentru un medic cu ceva experienta si cu multi neuroni, asa cum pari a fi dumneata. Tocmai pentru ca "am avansat cu medicina", asa cum bine zici. No offense !
Graba asta de a arunca cu concluzii negandite bine . . .
- numar de furnizori mic - atribuirea contractului unui singur furnizor per zona/judet/localitate,
- pret minim - castigarea licitatiei de catre furnizor pe criteriul pretului celui mai mic,
- calitatea produsului - achizitia materiei prime (mierea, in cazul nostru) direct de la producator individual, eventual mai multi producatori, avand in vedere cantitatea totala necesara.
Chiar daca reducem lista la doua conditii in loc de trei, dar fara sa renuntam la a treia conditie, tot ar fi greu de implementat la scara mare. Nu prea stiu sa se fi reusit asa ceva pana acum in programele pentru scoli de genul "cornul si laptele".