Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Vaccinul anti-covid nu va implanta cipuri în corpul oamenilor. Miliardarul Bill Gates le răspunde conspiraționiștilor: Trebuie să spunem adevărul

protest - Bill Gates - vaccin - Foto Alex Milan Tracy / ddp USA / Profimedia)

Foto: Alex Milan Tracy / ddp USA / Profimedia

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a dezminţit teoria conspirației potrivit cărora ar intenţiona să folosească un vaccin anti-Covid-19 pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor. 

Într-un interviu pentru CBS News, miliardarul filantrop, a cărui fundație a donat peste 300 de milioane de dolari pentru cercetări privind vaccinul și tratamentul împotriva coronavirusului, s-a referit la un sondaj Yahoo News / YouGov. Studiul a relevat faptul că 28% dintre adulții din SUA cred într-o teorie a conspirației, care sugerează că Gates intenționează să folosească un potențial vaccin pentru Covid-19 pentru a implanta microcipuri în miliarde de oameni, cu scopul de a le monitoriza mișcările.

„Trebuie să demontăm această teorie, să aducem la suprafață adevărul. Trebuie să spunem adevărul”, a spus Bill Gates. 

Miliardarul a vorbit și despre siguranța vaccinului, spunând că se așteaptă ca agenția guvernamentală din domeniul medical Food and Drug Administration să se implice în examinarea oricărui potențial vaccin, în ciuda presiunilor pentru punerea la dispoziția publicului cât mai curând posibil a unui vaccin.

Gates a mai afirmat, de asemenea, că cel mai probabil va fi nevoie de vaccinarea cu două doze de vaccin, limitându-se astfel numărul de persoane care ar putea fi vaccinate, odată ce un vaccin va deveni disponibil.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vad ca lumea, politicieni si plebe deopotriva(asta santem pentru ei cu sau fara PSD) este total inconstienta in privinta unei realitati potential inspaimantatoare si merge pe principiul business as usual. O realitate deja palpabila si infinit mai periculoasa se deruleasa amenintator si realmente sub picioarele noastre. Circuitul apei in natura este dat peste cap, pamantul se usuca treptat, cresc zonele desertificate, aquaferele se golesc, creste adancimea la care se gaseste apa, padurile sant defrisate, copaci bolnavi mor pe capete, seceta va lovi din nou si din nou pana va compromite culturile si va face imposibila cresterea hranei. Fireste ca nu poti vedea toate astea pasind pe asfaltul din oras sau de la inaltimile Dealului Mitropoliei unde forfota un politic inconstient si amorf. Cele mai cumplite predictii ale climatologilor se implinesc pas cu pas. Despre asta nu se spune, nu se scrie, totusi, glontul a fost deja tras si nimeni nu pare sa fi auzit bubuitura. Nu tu impadurire masiva ca pe la altii, nu tu o statie de desalinizare la Marea Neagra, nimic, zero. In extremis, se bate toaca pe bani frumosi cu Sars Covid-19 polarizand si formand tabere pro sau contra(ambele destepte foc in egala masura) in societate. Multi si din ambele tabere ar trebui sa vada si sa-si ridice semne de intrebare asupra mersului dat peste cap la toate cele in societate datorita Coronavirus, joaca de copii totusi fata de cele ce vor urma. Numita amenintare virala totusi minora, lucru confirmat cu brio de statisticile globale, este usor si previzibil inlocuibila de altele mult mai periculoase, virusi sau bacterii deopotriva. Sa vedem ce vaccin se va descoperi pentru toate acestea, vai de mama noastra.
  • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Comentariul dvs. este din ciclul "vorbiti degeaba, doar eu stiu ce e cu adevarat important!". Unde mai pui ca in articolul acesta nu se face vorbire nici macar de foametea mondiala, de suprapopulare sau despre terorismul militant ... frivol si superficial trateaza doar ceva legat de-un vaccin si ceva teorii conspirationiste legate de el. Noroc ca ne-ati amintit ca mai sunt si alte amenintari!
   • Like 0
 • Cei 28 % care cred in teoria asta,oricum is "cipati"din sanul care l-a supt,cu tot respectul pt.femeile-mame.
  Vaccinul o sa apara,dar vaccin pt.cei 28% aproape imposibil.
  • Like 1
  • @ Nicolaie Apolzan
   Delia MC Delia MC check icon
   Ehei, asta-i în USA. Câți sunt in România nu vreau să știu...
   • Like 1
 • Nu cipuri, mai de folos ar fi să le bage mințile în cap! Ceea ce este ciudat și nu prea este că lozinci identice recită anticovidiștii, negaționiștii din toată lumea, parcă ar citi cu toții de pe același prompter.
  • Like 4
  • @ Stroe Adriana
   Corect spus ,Asa este, De fapt ,,ciparea ,, este printre noi de multa vreme , dar unii ,nu stiu sau nu vor sa stie ca;;
   --Cu ajutorul tel mobile te poate localiza ,oriunde ai fi ,sau cu tableta , etc , Cine este ,curat ,,nu are de ce sa-si faca probleme ,ca nu este cazul ! Sa traim in liniste si pace !
   • Like 0
 • Parerist check icon
  Jos cipurile! Noi vrem să ne implanteze lămpile catodice strămoșești, ortodoxe!
  • Like 6
 • Valentin check icon
  Nu cipuri. Cip-ciripuri.
  • Like 6
 • Parafrazind principiul actiunii si reactiunii al lui Newton, cind un corp actioneaza asupra altui corp cu dovezi asupra unei teorii, cel de-al doilea corp actioneaza si el asupra primului cu dovezi asupra aceleiasi teorii, dar de sens contrar.
  Cu alte cuvinte, cu cit te straduiesti mai mult sa-i arati unui om ca greseste, cu atit mai mult acel om va persista in greseala.
  • Like 2
  • @ rechiriac
   Delia MC Delia MC check icon
   Și aici intră în scenă selecția naturală. Până acum s-au umflat în pene cât au vrut. Acuma va veni mama natură să-și facă treaba. La alt nivel.
   • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult