Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Vaccinul anti-covid nu va implanta cipuri în corpul oamenilor. Miliardarul Bill Gates le răspunde conspiraționiștilor: Trebuie să spunem adevărul

protest - Bill Gates - vaccin - Foto Alex Milan Tracy / ddp USA / Profimedia)

Foto: Alex Milan Tracy / ddp USA / Profimedia

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a dezminţit teoria conspirației potrivit cărora ar intenţiona să folosească un vaccin anti-Covid-19 pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor. 

Într-un interviu pentru CBS News, miliardarul filantrop, a cărui fundație a donat peste 300 de milioane de dolari pentru cercetări privind vaccinul și tratamentul împotriva coronavirusului, s-a referit la un sondaj Yahoo News / YouGov. Studiul a relevat faptul că 28% dintre adulții din SUA cred într-o teorie a conspirației, care sugerează că Gates intenționează să folosească un potențial vaccin pentru Covid-19 pentru a implanta microcipuri în miliarde de oameni, cu scopul de a le monitoriza mișcările.

„Trebuie să demontăm această teorie, să aducem la suprafață adevărul. Trebuie să spunem adevărul”, a spus Bill Gates. 

Miliardarul a vorbit și despre siguranța vaccinului, spunând că se așteaptă ca agenția guvernamentală din domeniul medical Food and Drug Administration să se implice în examinarea oricărui potențial vaccin, în ciuda presiunilor pentru punerea la dispoziția publicului cât mai curând posibil a unui vaccin.

Gates a mai afirmat, de asemenea, că cel mai probabil va fi nevoie de vaccinarea cu două doze de vaccin, limitându-se astfel numărul de persoane care ar putea fi vaccinate, odată ce un vaccin va deveni disponibil.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cei 28 % care cred in teoria asta,oricum is "cipati"din sanul care l-a supt,cu tot respectul pt.femeile-mame.
  Vaccinul o sa apara,dar vaccin pt.cei 28% aproape imposibil.
  • Like 1
  • @ Nicolaie Apolzan
   Delia MC Delia MC check icon
   Ehei, asta-i în USA. Câți sunt in România nu vreau să știu...
   • Like 0
 • Nu cipuri, mai de folos ar fi să le bage mințile în cap! Ceea ce este ciudat și nu prea este că lozinci identice recită anticovidiștii, negaționiștii din toată lumea, parcă ar citi cu toții de pe același prompter.
  • Like 2
  • @ Stroe Adriana
   Dan check icon
   Corect spus ,Asa este, De fapt ,,ciparea ,, este printre noi de multa vreme , dar unii ,nu stiu sau nu vor sa stie ca;;
   --Cu ajutorul tel mobile te poate localiza ,oriunde ai fi ,sau cu tableta , etc , Cine este ,curat ,,nu are de ce sa-si faca probleme ,ca nu este cazul ! Sa traim in liniste si pace !
   • Like 0
 • Parerist check icon
  Jos cipurile! Noi vrem să ne implanteze lămpile catodice strămoșești, ortodoxe!
  • Like 5
 • Valentin check icon
  Nu cipuri. Cip-ciripuri.
  • Like 3
 • Parafrazind principiul actiunii si reactiunii al lui Newton, cind un corp actioneaza asupra altui corp cu dovezi asupra unei teorii, cel de-al doilea corp actioneaza si el asupra primului cu dovezi asupra aceleiasi teorii, dar de sens contrar.
  Cu alte cuvinte, cu cit te straduiesti mai mult sa-i arati unui om ca greseste, cu atit mai mult acel om va persista in greseala.
  • Like 2
  • @ rechiriac
   Delia MC Delia MC check icon
   Și aici intră în scenă selecția naturală. Până acum s-au umflat în pene cât au vrut. Acuma va veni mama natură să-și facă treaba. La alt nivel.
   • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult