Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministerul Sănătății: Numărul de cazuri noi Covid s-a dublat în 24 de ore

covid - spital - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Explozie a cazurilor de Covid-19 în România. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 2.767 mai multe decât în ziua anterioară, a anunțat Ministerul Sănătății.

595 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

sursa Ministerul Sănătății

În spitale, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.587, cu 252 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 542 de persoane, cu 9 mai puțin decât în ziua anterioară.

Dintre cei 542 de pacienți internați la ATI, 485 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 226 sunt minori, 221 fiind internați în secții, cu 31 mai puțin decât în ziua anterioară și 5 la ATI, cu 3 mai mult decât în ziua anterioară, potrivit datelor 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • inca port masca in transport si supermarket. Si alte tari au patit asta toamna asa, au renuntat la masti pentru ca aveau vaccinarea la 85-90% si in 2 sapt de la renuntat la masti s-au umplut spitalele, iar.
  • Like 0
 • Nume check icon
  Comparatia este gresita, iarăși o zi de Luni cu o zi de Dumincă, dar în sfârșit, senzațional sa fie ca sa fie click-uri.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Normal! De când Șoșoacă se ocupă de resuscitarea ARLUS, a scăpat Corona din ochi și aceasta profită încălcând Constituția cu mare destrăbălare.
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult