Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ministru din Guvernul Tudose: „Anumite branduri de haine sunt mai scumpe cu până la 30%, unele chiar cu până la 50%, în România”

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat în timpul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, că „anumite branduri de haine sunt mai scumpe cu până la 30%, unele chiar cu până la 50%, în România”, chiar și atunci când respectivele haine sunt produse aici. 

„Lanțul producției în România nu afectează și nu reflectă costul, inclusiv un brand foarte mare, inclusiv Zara, are undeva la 30% din producție în România și asta nu înseamna prețuri mai mici aici (...) Decât în Spania în mod special, pentru că proprietarul acestui brand este Amancio Ortega și e spaniol și aplică o politică de discount a prețurilor. Prețurile pentru Zara în Spania și Portugalia sunt cu 30% mai ieftine decât în alte țări. Sunt mai scumpe în România”, a afirmat Ilan Laufer. 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a fost întrebat de moderatori de ce sunt prețurile atât de mari în mallurile din România. „Vânzarea online a crescut însă anumite branduri aplică și online aceeași politică. Însă cel mai des noi nu avem compania-mamă în România, ci avem companii care sunt francizate și costurile de franciză sunt destul de ridicate, le permit o flexibilitate redusă de a face reduceri și prețuri competitive. Al doilea, în România există și costuri de logistică mai ridicate față de alte țări și atunci în clipa în care aduci o marfă de la distanță foarte mare, China spre exemplu, costul crește semnificativ”, a răspuns el.

Acesta a mai spus însă că și prețul unei cămăși aduse din Moldova crește atunci când ajunge pe raft în AFI Cotroceni de 3,5-4,5 ori. 

Ilan Laufer e fondatorul companiei Retail Group și cel care a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M în România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    De la evreul ăsta pus într-o funcție oficială aștept un gheșeft, o „mișcare”, adică să și facă ceva ca să scadă de exemplu prețurile Zara în România. :)
    • Like 0
  • Ilan Laufer este evreu, nu? Mă dezamăgește! În ”costul” unui produs intră și transportul, dar nu menționează. Să vinzi în țara care produce mai ieftin, mai scump e o treabă interesantă. Ori negociatorul a fost deosebit de prost ori e o mega șpagă pe undeva ori cumpărătorii sunt snobi.
    Asta e când nu poți să pui în fruntea ”mediului de afaceri” decât un absolvent de educație fizică.
    • Like 0
  • check icon
    Nonsalanta cu care factorii de conducere din tara noastra recunosc faptul ca la noi totul e mai scump si de multe ori de calitate mai proasta fata de tarile occidentale...este dezarmanta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult