Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministru din Guvernul Tudose: „Anumite branduri de haine sunt mai scumpe cu până la 30%, unele chiar cu până la 50%, în România”

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat în timpul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, că „anumite branduri de haine sunt mai scumpe cu până la 30%, unele chiar cu până la 50%, în România”, chiar și atunci când respectivele haine sunt produse aici. 

„Lanțul producției în România nu afectează și nu reflectă costul, inclusiv un brand foarte mare, inclusiv Zara, are undeva la 30% din producție în România și asta nu înseamna prețuri mai mici aici (...) Decât în Spania în mod special, pentru că proprietarul acestui brand este Amancio Ortega și e spaniol și aplică o politică de discount a prețurilor. Prețurile pentru Zara în Spania și Portugalia sunt cu 30% mai ieftine decât în alte țări. Sunt mai scumpe în România”, a afirmat Ilan Laufer. 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a fost întrebat de moderatori de ce sunt prețurile atât de mari în mallurile din România. „Vânzarea online a crescut însă anumite branduri aplică și online aceeași politică. Însă cel mai des noi nu avem compania-mamă în România, ci avem companii care sunt francizate și costurile de franciză sunt destul de ridicate, le permit o flexibilitate redusă de a face reduceri și prețuri competitive. Al doilea, în România există și costuri de logistică mai ridicate față de alte țări și atunci în clipa în care aduci o marfă de la distanță foarte mare, China spre exemplu, costul crește semnificativ”, a răspuns el.

Acesta a mai spus însă că și prețul unei cămăși aduse din Moldova crește atunci când ajunge pe raft în AFI Cotroceni de 3,5-4,5 ori. 

Ilan Laufer e fondatorul companiei Retail Group și cel care a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M în România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  De la evreul ăsta pus într-o funcție oficială aștept un gheșeft, o „mișcare”, adică să și facă ceva ca să scadă de exemplu prețurile Zara în România. :)
  • Like 0
 • Ilan Laufer este evreu, nu? Mă dezamăgește! În ”costul” unui produs intră și transportul, dar nu menționează. Să vinzi în țara care produce mai ieftin, mai scump e o treabă interesantă. Ori negociatorul a fost deosebit de prost ori e o mega șpagă pe undeva ori cumpărătorii sunt snobi.
  Asta e când nu poți să pui în fruntea ”mediului de afaceri” decât un absolvent de educație fizică.
  • Like 0
 • check icon
  Nonsalanta cu care factorii de conducere din tara noastra recunosc faptul ca la noi totul e mai scump si de multe ori de calitate mai proasta fata de tarile occidentale...este dezarmanta.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult