Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ministrul Daea spune că „echipajul APIA lucrează nonstop, până seara târziu", iar „primarul este germenele localității”

„Primarul este germenele localității", „echipajul APIA lucrează nonstop, până seara târziu", iar „eu, intru în casele oamenilor noaptea și îi trezesc din pat" - sunt declarațiile făcute de ministrul Agriculturii, Petre Daea, surprinse de ȘtirileProTV.

Ministrul a mers la Colibași, în Giurgiu, pentru a vedea cum se desfășoară programul pentru sprijinul cultivatorilor de tomate. Daea a ținut să îi asigure pe fermieri că angajații Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ( APIA) lucrează la foc continuu ca să le rezolve problemele.

Petre Daea: Tot echipajul APIA lucrează non stop.

Reporter: Cred că era o metaforă.

Petre Daea: Nu metaforă, chiar non stop.

Reporter: Adică cum nonstop?

Petre Daea: Pur și simplu, de dimineața până seara.

Reporter: Asta nu înseamnă non stop.

Petre Daea: Dvs. ați vrea să lucreze... Fermier activ înseamnă să te trezești dimineața, să faci ceva, să lucrezi. Să faci dovada că ai prășit, că ai însămânțat și ești activ atunci.

Ministrul Agriculturii li s-a adresat jandarmilor cărora le-a dat asigurări că nu are nevoie de protecția lor pentru că e în relații bune cu țăranii.

„Merg noaptea în teren, mă duc la oameni în case, îi bat pe umăr. Îi trezesc din pat. I-am trezit din pat: «scoală-te, eu sunt asta, hai să te ajut»" - le spune Petre Daea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Cred ca "ilustrul" ministrel a facut confuzie intre "germene" si "vierme". Se stie doar ca ambii termeni provin din biologie (si sunt utilizati in agricultura)
    • Like 0
  • DAEA ESTI BOLOVAN!
    • Like 1
  • check icon
    Necunoașterea istoriei te condamnă s-o retrăiești (în special pe cea pe care nu ai vrea s-o ...): ipochimenul este copia aproape fidelă a lui ZĂRONI, ministrul lui petru groza! O căutare pe net după acest nume vă va edifica: „nil nove sul sole”!
    • Like 1
  • Claudiu check icon
    Hai că începe să-mi placă de Daea, personajul este efectiv pitoresc, joacă în alt film decât noi, pare să fie un răzeș din evul mediu cu Ștefan cel Mare și Hatmanul Arbore
    • Like 0
  • Omul asta e ireal! Daca umoristii din Romania nu aveau deja suficiente subiecte, apai cu asta au teme pe luni de zile. Imi si inchipui o sceneta cu un fermier din asta, noaptea cu nevasta in pat si bate Daea la usa :) Pariu ca primul lucru pe care pune mana fermierul e pe topor.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult