Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Eugen Teodorovici, la CEX: Trebuie să facem rost de 7 miliarde de lei

Viorica Dancila - Eugen Teodorovici - Foto Inquam Photos / Adriana Neagoe)

(Foto Inquam Photos / Adriana Neagoe)

Ministrul Finanțelor a declarat la Comitetul Executiv al PSD că situația încasărilor la bugetul de stat nu este cea anticipată la început de an și a adăugat că fiecare minister trebuie să își prioritizeze proiectele.

„Teodorovici ne-a spus că există o previziune că sunt 11 miliarde de lei deficit la buget și trebuie să recuperăm 7 miliarde de lei. Tot el ne-a spus că putem să ne împrumutăm, dar trebuie să facem și economii. Trebuie să restructurăm aparatul administrativ, se vor da bani doar la proiectele care generează plus valoare, vor fi tăiate anumite programe sociale, cum sunt primul ghiozdan sau 10 lei pentru copiii care nu chiulesc”, a fost mesajul lui Teodorovici, potrivit unor surse participante la ședința Comitetului Executiv al PSD, citate de Europa Liberă.

Tot la ședința CEX de miercuri, premierul Dăncilă a spus că nu se justifică numărul de 1.400 de angajați, de la Ministerul Fondurilor Europene.

„Mulți lideri din teritoriu s-au plâns că șefii de deconcentrate au mașină, șofer, secretară, mulți angajați și nu fac nimic. Se va începe de la ministere, prin descentralizare, să renunțăm la aceste funcții inutile. Nu se taie pensii și salarii, dar reorganizăm tot aparatul. Teodorovici și-a asumat acest proiect", au spus pentru Europa Liberă surse din PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Unii părinți....TREBUIE să facă rost de 700 Ron (probabil) pentru a le cumpăra pentru la toamnă la școală, pantofi, rechizite și alte cele trebuincioase. Teodorovici, Dăncilă mă rog guvernul, TREBUIE să facă rost de 7 mld. de Ron pentru a acoperi cheltuielile cu mercenarii votanți. Oare și uniii și alții vor reuși să facă rost de cât au nevoie ???
  • Like 0
 • 7 miliarde de lei inseamna 229000 bugetari ce nu mai primesc leafa in ultimele 6 luni ale anului, in termen de salariu mediu pe economie. Adica reduceri undeva la 15 - 20% din numarul de persoane in fiecare institutie publica. Adica undeva la 1 milion de votanti (ei si familiile lor) care vor vota orice, dar contra! Asta e o miscare de facut la inceput de mandat, acum in prag de noi alegeri insa.... poate fi utila doar daca e gestionata destept...vom vedea!
  • Like 1
 • Si asa incet incet guvernul psd duce Romania la ruina. Oare actualul guvern al Romaniei sunt aia 15.000 de specialisti ai guvernului Ciorbea din guvernarea pnt-cd ? De ce vor sa duca Romania la colaps ? Pentru ca pot si inca nu stiu cum sa faca sa incerce sa franeze asta !
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Vrājeli psdist-comuniste.Cum să taie salariile și sporurile rudelor, neamurilor și amantelor.
  • Like 3
 • Gabi check icon
  Comunitatea socialistă este o mare asociație autoritară în care ordinele sunt emise și respectate.
  Dar, până acum, niciun "Comitet de Îmbunătăţire" şi nici decizii economice luate în grabă nu au reuşit vreodată să menţină o economie sănătoasă - nicăieri în lume. Speranţa că instituțiile statului ar putea îmbunătăți situaţia economică prin intervenţii "de-la-centru" este speranţa că o "economia planificată" (adică neo-socialista) eventual va începe să funcţioneze. Este în mod evident o speranţă periculoasă. În cele din urmă, deși economia (încă) pare liberală, acesta va ajunge să fie complet controlată de către stat.
  Democrația reprezentativă nu poate exista dacă o mare parte din alegători trăiesc din bani de la stat.
  • Like 3
 • Delia MC Delia MC check icon
  Cum să taie 10 lei de la programul "prima plată în acord global" adică "copii care nu chiulesc"? Cum să taie ceva ce n-a existat decât în proiect? Omul ăsta se deplasează prin timp? S-a inspirat din Dark?
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult