(Foto Inquam Photos / Adriana Neagoe)
Ministrul Finanțelor a declarat la Comitetul Executiv al PSD că situația încasărilor la bugetul de stat nu este cea anticipată la început de an și a adăugat că fiecare minister trebuie să își prioritizeze proiectele.
„Teodorovici ne-a spus că există o previziune că sunt 11 miliarde de lei deficit la buget și trebuie să recuperăm 7 miliarde de lei. Tot el ne-a spus că putem să ne împrumutăm, dar trebuie să facem și economii. Trebuie să restructurăm aparatul administrativ, se vor da bani doar la proiectele care generează plus valoare, vor fi tăiate anumite programe sociale, cum sunt primul ghiozdan sau 10 lei pentru copiii care nu chiulesc”, a fost mesajul lui Teodorovici, potrivit unor surse participante la ședința Comitetului Executiv al PSD, citate de Europa Liberă.
Tot la ședința CEX de miercuri, premierul Dăncilă a spus că nu se justifică numărul de 1.400 de angajați, de la Ministerul Fondurilor Europene.
„Mulți lideri din teritoriu s-au plâns că șefii de deconcentrate au mașină, șofer, secretară, mulți angajați și nu fac nimic. Se va începe de la ministere, prin descentralizare, să renunțăm la aceste funcții inutile. Nu se taie pensii și salarii, dar reorganizăm tot aparatul. Teodorovici și-a asumat acest proiect", au spus pentru Europa Liberă surse din PSD.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Dar, până acum, niciun "Comitet de Îmbunătăţire" şi nici decizii economice luate în grabă nu au reuşit vreodată să menţină o economie sănătoasă - nicăieri în lume. Speranţa că instituțiile statului ar putea îmbunătăți situaţia economică prin intervenţii "de-la-centru" este speranţa că o "economia planificată" (adică neo-socialista) eventual va începe să funcţioneze. Este în mod evident o speranţă periculoasă. În cele din urmă, deși economia (încă) pare liberală, acesta va ajunge să fie complet controlată de către stat.
Democrația reprezentativă nu poate exista dacă o mare parte din alegători trăiesc din bani de la stat.