Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Sănătății, mesaj pentru antivacciniști, inclusiv pentru cei „dintr-o parte a presei”: „Ce s-a întâmplat anul acesta trebuie să fie o lecție”

Antivacciniști

(Foto: Guliver Getty Images)

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a criticat miercuri campaniile de antivaccinare promovate „inclusiv de o parte a presei”, în contextul anunțului privind epidemia de gripă la nivel național.

„Campaniile antivaccinare promovate inclusiv de o anumită parte a presei nu fac bine. Din păcate, oamenii înțeleg în momentul în care există probleme. Ce s-a întâmplat anul acesta ar trebui să fie o lecție. E nevoie e aplicarea măsurilor, de complianță și de vaccinare, care e cea mai sigură cale spre a ne feri de îmbolnăvire”, a spus ministrul Sorina Pintea la o conferință de presă.

Pe de altă parte, dr. Sandra Adalgiza Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București - Ilfov, spune că la cabinetele medicilor de familie din Capitală nu există stocuri de vaccin antigripal, iar medicii consultă zilnic câte 30 de persoane cu infecții respiratorii acute. 

„La noi e aglomerat de două săptămâni, avem un număr mare de consultații pe zi, 30 de pacienți zilnic, cu infecții acute respiratorii. Nu aș zice că e vorba de panică, asta se întâmplă în sezonul rece. Am trecut prin epidemii mai importante decât ce se întâmplă acum. E o lecție din care trebuie să învățăm toți, să ne pregătim cum trebuie cu toții pentru iarna de la sfârșitul anului 2019, să ne vaccinăm din timp”, a spus la Digi24 dr. Alexiu.

Președintele Asociației Medicilor de Familie București - Ilfov susține că distribuția stocurilor de vaccin antigripal nu a fost uniformă la nivel național.

„Vaccinul a fost furnizat în octombrie-noiembrie și nu mai există demult. În București majoritatea colegilor au cerut sute de doze și au primit câte 20-30 de doze de vaccin, după mari insistențe. Sunt alte județele unde medicii de familie au primit sute de doze. Poate așa se explică faptul că în zona de sud a țării, unde s-au distribuit puține doze, avem multe cazuri de gripă, iar în alte zone unde s-au vaccinat mult mai bine, pentru că estimările au fost respectate, avem mai puține cazuri”, a punctat dr. Sandra Alexiu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Răzvan Ștefănescu, unde ești, să-ți parchezi puțin mașina în față la MS ... ?
    • Like 0
  • medicul curent zice ca nu se gaseste. Cantacuzino nu produce. Cine e de vina?
    • Like 1
  • In singurul an in care nu am facut vaccinul antigripal m-am imbolnavit de gripa!
    A fost teribil, simteam ca mor si nimic nu ajuta.
    M-am invatat minte, de atunci in noiembrie fac vaccinul.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult