Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după ce ÎPS Pimen a fost adus cu elicopterul la București: „Cei din Suceava au solicitat transferul, neavând posibilitatea să gestioneze situația”

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la matinalul Digi FM despre transferul lui ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților la București, după ce a fost infectat cu coronavirus.

ÎPS Pimen a fost adus la București, cu elicopterul, în cursul nopții și internat la Institutul Matei Balș.

„Starea sa este stabilă în acest moment. Cei din Suceava au solicitat transferul, neavând posibilitatea să gestioneze situația. S-a luat legătura și cu clinicile din București, și cu clinicile din Iași, cu domnul Arafat. Decizia a fost luată, pentru că mai era înafară de IPS Pimen și un tânăr intubat într-o stare gravă și atunci amândoi au fost aduși la București”, a spus Nelu Tătaru.

Un singur pacient cu Covid mai fusese transferat cu elicopterul de la Suceava, cel mai mare focar din țară

Înaintea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, un singur pacient infectat cu COVID-19 a mai fost transferat cu elicopterul de la Suceava, a precizat marți Grupul de Comunicare Strategică, la solicitarea HotNews.ro

Foto: Inquam Photos/Justinel Stavaru

Transferul a avut loc pe 11 aprilie, iar pacientul era în stare gravă. Împreună cu ÎPS Pimen a mai fost transportat un alt bolnav,

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • antonia check icon
    Cei cu bani, cei influenti...vor trai; ceilalti...
    Dar oare cine ii va mai sluji daca c e i l a l t i nu vor mai fi ?
    • Like 0
  • IC Tosca IC Tosca check icon
    "Egzista o esplicatie" A lu" Nelu, a lu" Nelu, hai la joc...ma facu mama ministru, cu...noroc...Da ce vreti bai, ratanilor,,,INALT Prea SFINTIA sa "merge" cu desalata de ambulantie, la tratamente, ca ultimu" prostan....Bai !!! Avem un nume, avem valoare...si nici la " cadelniti" nu ne doare....PNL, PNL...cel mai tare-n USL....Dute-n...PLUA ME !!!!
    • Like 0
  • Cei de la Suceava nu au fost în stare să gestioneze nici diareea senatorului PSD. Cred că astea sunt pretexte şi încă unele foarte slabe. Mă aşteptam la mai mult de la dl. Tătaru. Nu e corect să monopolizezi un elicopter care altfel ar fi adus la spital poate un tânăr pe moarte sau un bătrân sărac, ptr un preot de 91 ani, fie el chiar şi arhiepiscop. Apropo, suntem stat laic, nu ar trebui să existe tratament preferenţial ptr liderii niciunui cult religios. Iar cetăţenii să beneficieze de drepturi egale.
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult