Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, face un gest terapeutic. Pentru propria imagine

Sorina Pintea și victimele de la Ialomița

Foto: Facebook Ministerul Sănătății

Într-un gest controversat de imagine, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a fotografiat luni cu victimele accidentului de la Ialomița, internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni. Din cele șase persoane rănite, patru se află încă la Terapie Intensivă, de unde Ministerul Sănătății a postat, pe pagina de Facebook imagini. Încă una se  află în secția de chirurgie plastică.

"Starea lor este bună, stabilă sunt detubate si conștiente. Am vorbit cu toate, inclusiv cu fata de 19 ani care e mai grav. Medicii spun că se vor recupera. Am vorbit cu ele si cu cadrele medicale care le îngrijesc despre accident, dar si despre tratamentul medical necesar pe care il primesc. Le urez sănătate și recuperare cât mai rapidă”, a declarat Sorina Pintea, citată de ministerul Sănătății.

Un salon de terapie intensivă este un loc strict rezervat manevrelor terapeutice care să țină pacienții în viață și să îi ajute să se recupereze. Trecuți de multe ori printr-o traume uriașe, cu corpul rănit și fragil, oamenii care ajung aici nu au nevoie de socializare cu politicieni și nici de urări de sănătate din partea acestora. Singurul gest terapeutic pe care îl face o persoană care caută să pozeze într-un astfel de spațiu, alături de oameni aflați pe patul de suferință, este pentru propria imagine. 

Iar acest lucru se întâmplă în timp ce adevărate gesturi terapeutice care stau în puterea unui ministru, politicile și măsurile care să însănătoșească un sistem medical bolnav, se lasă așteptate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ada check icon
  D-na ministru a vrut sa vada ( probabil ) daca sunt bine ingrijiti, daca spitalul are toate cele necesare, etc. Un nou scandal mai lipsea.
  Dar oare ca ministru daca faci gestul acesta ( bravo tie ) nu ar trebui sa mergi in fiecare luna prin fiecare spital din tara ? In fiecare luna =un spital. Sa vedem si noi cum arata spitalele din Romania. Dar in fiecare oras nu asa pe sarite. Sa spui ceva despre acele spitale : cum sunt ingrijiti pacientii, ce manaca, daca exista medicamente, sa vedem curatenia.
  • Like 0
 • Sa nu exageram...
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  OK, echipat corespunzător se poate intra, normal. Singura întrebare legitimă este: cui a adus vreun folos? Pacienților mângâiati pe cap de doamna ministru? Nu prea cred. Deci titlul rămâne în picioare.
  • Like 0
 • la terapie intensiva apartinatorii nu pot intra, cica din motive septice.
  Sper ca au dezinfectat-o bine pe doamna ministru ...
  • Like 2
  • @ Claudia Olteanu
   Ada check icon
   Depinde de spital. Este perfect normal ca apartinatorii ( nu toata familia ) sa poata intra .Chiar daca nu se sta mult este important sa vezi cum se ocupa de pacienti si cateodata conteaza ca apartinatorii sa fie langa cel in suferinta.

   • Like 0
  • @ Ada
   E f. important sa ai pe cineva drag alaturi. Dar in bucuresti la spitalul de urgenta nu au lasat niciun apartinator. In bucuresti la Pantelimon nu au m-au lasat ca apartinator.
   • Like 0
 • Wall-T check icon
  Absolut degradant... In orice calitate ar fi facut-o. Vampiri imputiti.
  • Like 0
 • Ce altceva știe, poate și vrea să facă un ministru pesedist?
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult