Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, face un gest terapeutic. Pentru propria imagine

Sorina Pintea și victimele de la Ialomița

Foto: Facebook Ministerul Sănătății

Într-un gest controversat de imagine, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a fotografiat luni cu victimele accidentului de la Ialomița, internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni. Din cele șase persoane rănite, patru se află încă la Terapie Intensivă, de unde Ministerul Sănătății a postat, pe pagina de Facebook imagini. Încă una se  află în secția de chirurgie plastică.

"Starea lor este bună, stabilă sunt detubate si conștiente. Am vorbit cu toate, inclusiv cu fata de 19 ani care e mai grav. Medicii spun că se vor recupera. Am vorbit cu ele si cu cadrele medicale care le îngrijesc despre accident, dar si despre tratamentul medical necesar pe care il primesc. Le urez sănătate și recuperare cât mai rapidă”, a declarat Sorina Pintea, citată de ministerul Sănătății.

Un salon de terapie intensivă este un loc strict rezervat manevrelor terapeutice care să țină pacienții în viață și să îi ajute să se recupereze. Trecuți de multe ori printr-o traume uriașe, cu corpul rănit și fragil, oamenii care ajung aici nu au nevoie de socializare cu politicieni și nici de urări de sănătate din partea acestora. Singurul gest terapeutic pe care îl face o persoană care caută să pozeze într-un astfel de spațiu, alături de oameni aflați pe patul de suferință, este pentru propria imagine. 

Iar acest lucru se întâmplă în timp ce adevărate gesturi terapeutice care stau în puterea unui ministru, politicile și măsurile care să însănătoșească un sistem medical bolnav, se lasă așteptate.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ada check icon
    D-na ministru a vrut sa vada ( probabil ) daca sunt bine ingrijiti, daca spitalul are toate cele necesare, etc. Un nou scandal mai lipsea.
    Dar oare ca ministru daca faci gestul acesta ( bravo tie ) nu ar trebui sa mergi in fiecare luna prin fiecare spital din tara ? In fiecare luna =un spital. Sa vedem si noi cum arata spitalele din Romania. Dar in fiecare oras nu asa pe sarite. Sa spui ceva despre acele spitale : cum sunt ingrijiti pacientii, ce manaca, daca exista medicamente, sa vedem curatenia.
    • Like 0
  • Sa nu exageram...
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    OK, echipat corespunzător se poate intra, normal. Singura întrebare legitimă este: cui a adus vreun folos? Pacienților mângâiati pe cap de doamna ministru? Nu prea cred. Deci titlul rămâne în picioare.
    • Like 0
  • la terapie intensiva apartinatorii nu pot intra, cica din motive septice.
    Sper ca au dezinfectat-o bine pe doamna ministru ...
    • Like 2
    • @ Claudia Olteanu
      Ada check icon
      Depinde de spital. Este perfect normal ca apartinatorii ( nu toata familia ) sa poata intra .Chiar daca nu se sta mult este important sa vezi cum se ocupa de pacienti si cateodata conteaza ca apartinatorii sa fie langa cel in suferinta.

      • Like 0
    • @ Ada
      E f. important sa ai pe cineva drag alaturi. Dar in bucuresti la spitalul de urgenta nu au lasat niciun apartinator. In bucuresti la Pantelimon nu au m-au lasat ca apartinator.
      • Like 0
  • Wall-T check icon
    Absolut degradant... In orice calitate ar fi facut-o. Vampiri imputiti.
    • Like 0
  • Ce altceva știe, poate și vrea să facă un ministru pesedist?
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult