Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, face un gest terapeutic. Pentru propria imagine

Sorina Pintea și victimele de la Ialomița

Foto: Facebook Ministerul Sănătății

Într-un gest controversat de imagine, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a fotografiat luni cu victimele accidentului de la Ialomița, internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni. Din cele șase persoane rănite, patru se află încă la Terapie Intensivă, de unde Ministerul Sănătății a postat, pe pagina de Facebook imagini. Încă una se  află în secția de chirurgie plastică.

"Starea lor este bună, stabilă sunt detubate si conștiente. Am vorbit cu toate, inclusiv cu fata de 19 ani care e mai grav. Medicii spun că se vor recupera. Am vorbit cu ele si cu cadrele medicale care le îngrijesc despre accident, dar si despre tratamentul medical necesar pe care il primesc. Le urez sănătate și recuperare cât mai rapidă”, a declarat Sorina Pintea, citată de ministerul Sănătății.

Un salon de terapie intensivă este un loc strict rezervat manevrelor terapeutice care să țină pacienții în viață și să îi ajute să se recupereze. Trecuți de multe ori printr-o traume uriașe, cu corpul rănit și fragil, oamenii care ajung aici nu au nevoie de socializare cu politicieni și nici de urări de sănătate din partea acestora. Singurul gest terapeutic pe care îl face o persoană care caută să pozeze într-un astfel de spațiu, alături de oameni aflați pe patul de suferință, este pentru propria imagine. 

Iar acest lucru se întâmplă în timp ce adevărate gesturi terapeutice care stau în puterea unui ministru, politicile și măsurile care să însănătoșească un sistem medical bolnav, se lasă așteptate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ada check icon
  D-na ministru a vrut sa vada ( probabil ) daca sunt bine ingrijiti, daca spitalul are toate cele necesare, etc. Un nou scandal mai lipsea.
  Dar oare ca ministru daca faci gestul acesta ( bravo tie ) nu ar trebui sa mergi in fiecare luna prin fiecare spital din tara ? In fiecare luna =un spital. Sa vedem si noi cum arata spitalele din Romania. Dar in fiecare oras nu asa pe sarite. Sa spui ceva despre acele spitale : cum sunt ingrijiti pacientii, ce manaca, daca exista medicamente, sa vedem curatenia.
  • Like 0
 • Sa nu exageram...
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  OK, echipat corespunzător se poate intra, normal. Singura întrebare legitimă este: cui a adus vreun folos? Pacienților mângâiati pe cap de doamna ministru? Nu prea cred. Deci titlul rămâne în picioare.
  • Like 0
 • la terapie intensiva apartinatorii nu pot intra, cica din motive septice.
  Sper ca au dezinfectat-o bine pe doamna ministru ...
  • Like 2
  • @ Claudia Olteanu
   Ada check icon
   Depinde de spital. Este perfect normal ca apartinatorii ( nu toata familia ) sa poata intra .Chiar daca nu se sta mult este important sa vezi cum se ocupa de pacienti si cateodata conteaza ca apartinatorii sa fie langa cel in suferinta.

   • Like 0
  • @ Ada
   E f. important sa ai pe cineva drag alaturi. Dar in bucuresti la spitalul de urgenta nu au lasat niciun apartinator. In bucuresti la Pantelimon nu au m-au lasat ca apartinator.
   • Like 0
 • Wall-T check icon
  Absolut degradant... In orice calitate ar fi facut-o. Vampiri imputiti.
  • Like 0
 • Ce altceva știe, poate și vrea să facă un ministru pesedist?
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult