Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mircea Geoană, după ce Moscova a cerut retragerea NATO din România și Bulgaria: Este treaba NATO unde și în ce configurație ne așezăm prezența militară în țările aliate

Mircea Geoana.

Foto: Getty Images

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri la Digi24 că „nu există în niciun fel o modalitate de a negocia, de a compromite postura militară a NATO pe teritoriul țărilor NATO”.

„Răspunsul nostru a fost și rămâne la fel de clar și de transparent: Nu există în niciun fel o modalitate de a negocia, de a compromite postura militară a NATO pe teritoriul țărilor NATO. Este treaba NATO unde și în ce configurație, în funcție de nevoile de securitate, ne așezăm prezența militară în țările NATO. Nu e problema Federației Ruse, așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să își pună sau să nu își pună propriile forțe pe propriul teritoriu. Ceea ce spunem Federației Ruse e că este totalmente anacronic și este o întoarcere în timp, istoric vorbesc, către zone complicate ale istoriei europene, ideea că poți să ameninți cu incursiune militară un stat vecin suveran independent și democratic din Europa. Aceasta este zona cu adevărata linie roșie, nu cea de care vă spune șeful diplomației de la Moscova”, a declarat Mircea Geoană la Digi24.

Declarația secretarului general adjunct al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord vine după ce Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a spus că Rusia vrea să obțină de la Occident prevederi care presupun plecarea forţelor militare NATO din România şi Bulgaria.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Este treaba NATO unde și în ce configurație, în funcție de nevoile de securitate, ne așezăm prezența militară în țările NATO. Nu e problema Federației Ruse, așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să își pună sau să nu își pună propriile forțe pe propriul teritoriu."

    Păi cei 127.000 de soldați ruși de care se face atâta caz sunt propriile forțe ale Federației Ruse, pe propriul teritoriu. Restul, adică vrăjeala unei invazii a Ukrainei de către Federația Rusă, e doar povestea drobului de sare...
    • Like 0
  • Cererea Rusiei este 50% tupeu şi 50% nesimţire. Nu exită pe planeta noastră o naţiune ma lipsită de caracter decât naţiunea rusă. Chiar dacă unii se supără, Putin şi Lavrov (şi nu numai ei) aruncă această imagine asupra întregii naţiuni.
    România este o ţară membră NATO, ca atare trupele NATO sunt la ele acasă. Să le ceri să plece e ca şi cum le-ai da afară din casa lor. Poţi să ceri astfel de lucruri idioate doar atunci când ştii clar că nu se poate, însă vrei să întreţii o stare de conflict. Specialitate URSS/Rusia.
    • Like 1
  • Ciumegul asta maine ar sarii in tabara rusa daca ar avea ceva de castigat.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult