Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Moment bizar cu Gabriela Firea: despre ce „ceai halucinogen” vorbește primarul Capitalei în această înregistrare?

Gabriela Firea - Foto captura

Foto captura 

Primarul Gabriela Firea a explicat luni că avaria majoră care a lăsat în weekend 300 de blocuri din Capitală fără apă caldă și căldură s-a produs din cauza că, deși Radet a solicitat Elcen livrarea agentului termic la 98 de grade, Elcen, instituție care are ca administrator un membru PNL, l-a furnizat cu o temperatură cu 21 de grade mai mare. Edilul a folosit în explicațiile oferite jurnaliștilor un „exemplu ilustrativ”, despre cum un chelner, căruia i s-a comandat un capucino și suc, aduce clienților un „ceai halucinogen”.  

„Dacă noi două ieșim la o cafea și la un suc și noi cerem o cafea și un suc și o prăjitură și chelnerul vine și ne aduce ceai ayahuasca, sau cum se cheamă, noi ce îi spunem? V-am cerut altceva. Am vrut să dau un exemplu ilustrativ. (…) Sunt specialiști și la Radet și la Elcen și ei lucrează împreună și totdeauna s-au înțeles. Cum de exact de data aceasta, după ce am fost amenințați că se va produce o nenorocire în sistem, pentru că nu dăm banii în avans, brusc acum găsesc alte motive. Termoenergetica (fostul Radet - n.n.) a solicitat, conform datelor primite de la meteorologi, o temperatură de 96-98 de grade. Exact. Noi am cerut un capucino cu suc. Nu am cerut ceai din acela halucinogen. Exact așa și cu Elcenul, ne-a dat un ceai halucinogen la solicitarea de suc și capucino. E neverosimil, nu ei hotărăsc ce temperatură solicităm pe baza informațiilor pe care le-am primit de le meteorologi. Dar cum de a funcționat acest sistem zeci de ani, așa, pe această comunicare între persoane și instituțională și deodată și-au luat ei de la sine putere cum să facă bine cetățenilor, un bine mincinos, de fapt provocând un rău, știind că atât temperatura foarte mare cât și presiunea și debitul pot să determine o avarie. Acum e vorba de temperatură”, a spus Firea la o conferință de presă.

Gabriela Firea a spus că avaria termică de la final de săptămână a fost cea mai mare din ultimii 20-30 de ani, iar vina o poartă conducerea Elcen, edilul acuzând un „sabotaj industrial”.

Elcen a contrazis-o pe Firea și a precizat, într-un comunicat, că problema a apărut din cauza avariilor de pe reţeaua de termoficare învechită, aflată în responsabilitatea Primăriei Capitalei, și nu a unei creşteri tranzitorii de temperatură, aşa cum a arătat Gabriela Firea. 

Mai jos, înregistrarea (de la minutul 32:00):

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asta este o dementa slugă psd. E momentul înfruntărilor de mahala ale psd cu eventualii concurenți la haznaua cu bani. Cum ne-a obișnuit, psd nu știe altceva decât să acuze, jignească, submineze adversarii. S-a nimerit ca la conducerea elcen să fie un penelist. Mană cerească pentru jigodia de firea. Cum e "în război" cu pnl, pentrucă nu i s-au dat bani pentru scârbele de profitori, evazioniști fiscali, popii, cu pretențiile lor megalomane, jigodia scoate în evidență faptul ca pnl este responsabil de tot răul. La fel ca si ciola(n)cu, jigodiile au pretenția ca noua guvernare să repare, în trei luni, tot ce au distrus ei în 30 de ani, prin furt și trădare. Asta să nu o treceți cu vederea la vot. Să nu uitați minciunile debitate de psd&șleahta de borfași, în toate campaniile electorale. Să nu uitați dezastrul economico-finciar lăsat, de fiecare dată, în urmă. Nu va mai bucurați la niste promisiuni mincinoase și inconștiente. Pagubele nu le plătesc ei ci poporul. Ei au averi, conturi de care nu-i întreabă nimeni.
  • Like 1
 • AlexisZ check icon
  avand in vedere tot ce debiteaza prompteritza capitalei de cand e pe tron, cred ca mai degraba ea consuma ceaiuri halucinogene in mod constant
  • Like 3
 • check icon
  Tare de tot ceaiul ăla, nu-i așa maam Firea?
  • Like 2
 • Exista o explicatie cat se poate de b-anala. Faimoasa sarma a reusit sa scurcircuiteze celulele organului cu care gandeste madama. Iar organul cum sa reactioneze, mai ales ca fusese proiectat pentru cu totul alte functii? Pai debiteaza mega-ineptiile cu care ne-a obisnuit mamba fierea.
  • Like 4
  • @ Iron Spike
   IC Tosca IC Tosca check icon
   Mamba ??? O supraevaluati pe "tzatzica Hirea"....Aiasta-i gaina neagra gat golas si minte cheala ( di vasluianca )...nu si oua, ii vanoasa la carni si fugareste canili sa-i furii osu'...
   • Like 4
  • @ IC Tosca
   e din Bacau, din aia de se imbata rau.
   • Like 1
  • @ Emilian Serbanescu
   check icon
   Tocmai ați produs un comentariu jegos.
   Știu că știți, dar cineva trebuia să o confirme.
   • Like 2
  • @
   Nu e jegos, mai degrabă inutil și pueril. Mai bine mai multa atenție la vot ca să nu mai apuce asta un nou mandat!
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult