Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Momente de confuzie în Parlamentul moldovean, după ce s-a anunțat că „a murit marele Spiridon Vangheli”. „- Doamne, Dumnezeule, dă Doamne să fie viu și să trăiască mulți ani înainte!”

Parlament Chișinău reculegere

Parlamentarii de la Chișinău au ținut un moment de reculegere la moartea unui scriitor... care nu murise. Moartea „marelui Spiridon Vangheli” a fost anunțată de președinta de ședință, care a dat citire unei știri false, apărute pe un site.

Parlamentarii și-au dat seama de eroare abia după minutul de reculegere. Iată momentul!

- Stimați colegi, sunt nevoită să vă aduc la cunoștință, cu mare regret, că a decedat și marele Spiridon Vanghelie. Vă propun, din păcate, să păstrăm un minut de reculegere.

- Haideți să verificăm oficial, pentru că este o informație contradictorie, sper că noi am greșit și domnul Vanghelie este în viață.

- Doamne Dumnezeule, dă Doamne să fie viu și să trăiască mulți ani înainte!

- Stimați colegi, ne-am grăbit.

- Vin cu o noutate îmbucurătoare, domnul Spiridon Vanghelie este viu, este transferat din secția terapie intensivă în departament, este sub control.

- Stimați colegi, vă rog să fie sancționați inclusiv cei din mass-media care răspândesc știri false. (Sursa: Digi24)

Scriitorul Spiridon Vangheli rămâne internat în Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”, acolo unde a fost internat cu COVID-19. Cu prozatorul a discutat un reporter al Ziarului de Gardă, căruia scriitorul i-a mărturisit că se simte rău, dar medicii luptă pentru viața lui și a celorlalți pacienți.

Spiridon Vangheli, sursa foto: Observatorul de Nord

„Nu mă simt bine. Sunt în spital de vreo 10 zile. Caut să-mi revin. Se străduie medicii, fac tot ce pot. Se iau măsurile care trebuie, dar boala este grea. Medicii au mare grijă, dar suntem mulți și nu le este ușor”, i-a spus reporterului ZdG scriitorul Spiridon Vangheli.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult