Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Momente de confuzie în Parlamentul moldovean, după ce s-a anunțat că „a murit marele Spiridon Vangheli”. „- Doamne, Dumnezeule, dă Doamne să fie viu și să trăiască mulți ani înainte!”

Parlament Chișinău reculegere

Parlamentarii de la Chișinău au ținut un moment de reculegere la moartea unui scriitor... care nu murise. Moartea „marelui Spiridon Vangheli” a fost anunțată de președinta de ședință, care a dat citire unei știri false, apărute pe un site.

Parlamentarii și-au dat seama de eroare abia după minutul de reculegere. Iată momentul!

- Stimați colegi, sunt nevoită să vă aduc la cunoștință, cu mare regret, că a decedat și marele Spiridon Vanghelie. Vă propun, din păcate, să păstrăm un minut de reculegere.

- Haideți să verificăm oficial, pentru că este o informație contradictorie, sper că noi am greșit și domnul Vanghelie este în viață.

- Doamne Dumnezeule, dă Doamne să fie viu și să trăiască mulți ani înainte!

- Stimați colegi, ne-am grăbit.

- Vin cu o noutate îmbucurătoare, domnul Spiridon Vanghelie este viu, este transferat din secția terapie intensivă în departament, este sub control.

- Stimați colegi, vă rog să fie sancționați inclusiv cei din mass-media care răspândesc știri false. (Sursa: Digi24)

Scriitorul Spiridon Vangheli rămâne internat în Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”, acolo unde a fost internat cu COVID-19. Cu prozatorul a discutat un reporter al Ziarului de Gardă, căruia scriitorul i-a mărturisit că se simte rău, dar medicii luptă pentru viața lui și a celorlalți pacienți.

Spiridon Vangheli, sursa foto: Observatorul de Nord

„Nu mă simt bine. Sunt în spital de vreo 10 zile. Caut să-mi revin. Se străduie medicii, fac tot ce pot. Se iau măsurile care trebuie, dar boala este grea. Medicii au mare grijă, dar suntem mulți și nu le este ușor”, i-a spus reporterului ZdG scriitorul Spiridon Vangheli.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm