Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Monica Anisie: Mediile vor fi încheiate cu minimum două note. Tezele nu se vor mai susține. Evaluarea națională începe pe 15 iunie, bacalaureatul pe 22 iunie

Monica Anisie - Foto Facebook Monica Cristina Anisie

Foto Facebook Monica Cristina Anisie

Mediile elevilor vor fi încheiate cu minimum două note sau calificative, iar tezele nu se vor mai susține în acest an școlar, a anunțat luni ministrul Educației Monica Anisie. 

„În cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare. Dragi elevi, vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar”, a spus ministrul Educației.

Monica Anisie a precizat că învățământul la distanță va continua, iar pentru elevii fără posibilități ministerul si școlile vor oferi calculatoare.

„Totodată, Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conținuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul școlar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă”, a explicat Anisie.

Evaluarea națională - din 15 iunie, bacalaureatul, din 22 iunie

Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire.

Evaluarea Natională se va susține începând cu data de 15 iunie, iar bacalaureatul va începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele de competență, a subliniat ministrul Educației.

Studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online, a continuat Anisie.

„În sala de clasă, igienizată după fiecare curs, vor fi maximum 10 elevi. Repet, maximum 10 elevi într-o sală de clasă”

„Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță ca să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației si Ministerul Sănătatii vor elabora un ordin comun pentru a stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activitătii. În sala de clasă, igienizată după fiecare curs, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet, maximum 10 elevi într-o sală de clasă. Inspectoratele școlare vor pune la dispozitie un tel verde pentru orice intrebare sau nelămurire din partea elevilor, parintilor sau cadrelor didactice pe aceste teme”, a spus Monica Anisie.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult