Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Monica Anisie: Mediile vor fi încheiate cu minimum două note. Tezele nu se vor mai susține. Evaluarea națională începe pe 15 iunie, bacalaureatul pe 22 iunie

Monica Anisie - Foto Facebook Monica Cristina Anisie

Foto Facebook Monica Cristina Anisie

Mediile elevilor vor fi încheiate cu minimum două note sau calificative, iar tezele nu se vor mai susține în acest an școlar, a anunțat luni ministrul Educației Monica Anisie. 

„În cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare. Dragi elevi, vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar”, a spus ministrul Educației.

Monica Anisie a precizat că învățământul la distanță va continua, iar pentru elevii fără posibilități ministerul si școlile vor oferi calculatoare.

„Totodată, Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conținuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul școlar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă”, a explicat Anisie.

Evaluarea națională - din 15 iunie, bacalaureatul, din 22 iunie

Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire.

Evaluarea Natională se va susține începând cu data de 15 iunie, iar bacalaureatul va începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele de competență, a subliniat ministrul Educației.

Studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online, a continuat Anisie.

„În sala de clasă, igienizată după fiecare curs, vor fi maximum 10 elevi. Repet, maximum 10 elevi într-o sală de clasă”

„Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță ca să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației si Ministerul Sănătatii vor elabora un ordin comun pentru a stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activitătii. În sala de clasă, igienizată după fiecare curs, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet, maximum 10 elevi într-o sală de clasă. Inspectoratele școlare vor pune la dispozitie un tel verde pentru orice intrebare sau nelămurire din partea elevilor, parintilor sau cadrelor didactice pe aceste teme”, a spus Monica Anisie.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult