Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Mouratoglou recunoaște mult prea târziu... Simonei cine îi dă înapoi viața pierdută?

Simona HAlep - Foto: Clive Brunskill / Getty images / Profimedia

Foto: Clive Brunskill / Getty images / Profimedia

După ce Simona s-a zbătut singură să se apere, după ce a trecut singură prin calvarul de a deveni, din campioană, trișoare în ochii multora, după ce a repetat obsedant, inocent și sigură pe ea, deși mulți nu o credeau, că nu a luat nicio substanță dopantă, după ce a primit o suspendare de patru ani, ceea ce este imens și sinonim cu o excludere din lumea tenisului la vârsta ei, Mouratoglou recunoaște că el este cel care i-a dat Simonei suplimentul contaminat.

Dacă e nevinovată - și eu cred asta - e inuman ceea ce i s-a întâmplat. S-a aruncat cu noroi în munca ei de o viață și s-a pus sub semnul îndoielii tot ceea ce a realizat.

Oricine în locul ei ar fi clacat psihic. Ea a ales să lupte. A ales să nu dea niciun pas înapoi.

Studiindu-i comportamentul, am convingerea că va lupta până la capăt pentru dreptate și adevăr, pentru imaginea ei de sportivă și om.

Și după toată această luptă dusă până acum de una singură și care ar fi îngenuncheat până și un elefant, când s-au convins mulți că românca noastră nu va ceda și nici nu se va lăsa doborâtă, recunoaște și Mouratoglou că el i-a dat suplimentul contaminat.

Întreb și eu după ce am citit știrea: Simonei cine îi dă viața pierdută înapoi? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult