Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mouratoglou recunoaște mult prea târziu... Simonei cine îi dă înapoi viața pierdută?

Simona HAlep - Foto: Clive Brunskill / Getty images / Profimedia

Foto: Clive Brunskill / Getty images / Profimedia

După ce Simona s-a zbătut singură să se apere, după ce a trecut singură prin calvarul de a deveni, din campioană, trișoare în ochii multora, după ce a repetat obsedant, inocent și sigură pe ea, deși mulți nu o credeau, că nu a luat nicio substanță dopantă, după ce a primit o suspendare de patru ani, ceea ce este imens și sinonim cu o excludere din lumea tenisului la vârsta ei, Mouratoglou recunoaște că el este cel care i-a dat Simonei suplimentul contaminat.

Dacă e nevinovată - și eu cred asta - e inuman ceea ce i s-a întâmplat. S-a aruncat cu noroi în munca ei de o viață și s-a pus sub semnul îndoielii tot ceea ce a realizat.

Oricine în locul ei ar fi clacat psihic. Ea a ales să lupte. A ales să nu dea niciun pas înapoi.

Studiindu-i comportamentul, am convingerea că va lupta până la capăt pentru dreptate și adevăr, pentru imaginea ei de sportivă și om.

Și după toată această luptă dusă până acum de una singură și care ar fi îngenuncheat până și un elefant, când s-au convins mulți că românca noastră nu va ceda și nici nu se va lăsa doborâtă, recunoaște și Mouratoglou că el i-a dat suplimentul contaminat.

Întreb și eu după ce am citit știrea: Simonei cine îi dă viața pierdută înapoi? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult