Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Munca remote și în sistem hibrid sunt aici ca să rămână și să câștige teren. La fel și atacurile cibernetice, care devin tot mai complexe

Munca de acasă - Profimedia

În 2019 puțin peste 5% din angajații europeni lucrau remote, pentru ca un an mai târziu procentul să ajungă la 70%, potrivit statisticilor. În prezent, la aproape 3 ani de la izbucnirea pandemiei COVID-19, 16% din companiile din întreaga lume sunt 100% remote, 44% permit munca de la distanță, iar 40% acceptă munca în sistem hibrid.

Pandemia ne-a învățat și a schimbat multe lucruri, inclusiv felul în care muncim. Lucrul remote și în sistem hibrid nu au rămas doar niște soluții de avarie, ci au devenit „noua normalitate”, pentru că atât angajații, cât și angajatorii au văzut care sunt beneficiile și vor să se bucure în continuare de ele. Diverse studii arată că oamenii sunt mai fericiți, nu mai pierd timp în trafic, au un program mai flexibil și un mai bun echilibru între viața profesională și cea personală, iar companiile și-au făcut calculele și au văzut că este mai ieftin.

Există însă și consecințe ale acestei noi maniere de a munci: creșterea exponențială a atacurilor cibernetice, care devin tot mai complexe și mai greu de detectat. 

Proactive Security

Există însă și consecințe ale acestei noi maniere de a munci: creșterea exponențială a atacurilor cibernetice, care devin tot mai complexe și mai greu de detectat.

Un raport al Forumului Economic Mondial (WEF) din ianuarie 2022 plasează amenințările de securitate cibernetică pe locul 7 în topul celor mai mari riscuri cu care ne confruntăm, lucru confirmat de cifrele FBI, care indică faptul că din martie 2020, în Statele Unite a existat o creștere de 400% a atacurilor cibernetice care vizează corporații, instituții guvernamentale și infrastructuri critice.

În acest context, securitatea cibernetică este una dintre prioritățile momentului, iar pentru a face față creșterii exponențiale a numărului atacurilor cibernetice, companiile și organizațiile din întreaga lume au nevoie de soluții de securitate mai bune, mai rapide, mai versatile și care să poată fi aplicate în cât mai multe scenarii de utilizare.

Embrace proactive security with Zero Trust, un eveniment Microsoft

Experți de top în domeniu, specialiști din cadrul Microsoft, precum și reprezentanți ai partenerilor de afaceri și ai clienților companiei se vor reuni pe data de 15 septembrie la evenimentul Embrace proactive security with Zero Trust, pentru a analiza cele mai recente provocări din sfera securității cibernetice. 

Participanții la eveniment vor descoperi cum se pot proteja companiile în fața acestor amenințări, dar și care sunt soluțiile și resursele pe care modelul de securitate Zero Trust, dezvoltat de Microsoft și partenerii săi, le pune la dispoziția lor pentru a-și proteja angajații, datele, aplicațiile și infrastructura digitală.

Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft Romania, va vorbi în deschiderea evenimentului despre importanța securizării infrastructurilor digitale prin perfecționarea continuă a strategiilor de securitate cibernetică și despre importanța informării și chiar educării angajaților în direcția securizării conturilor pe care le utilizează. La eveniment va fi prezent și George Dobrea, CEO al XEDUCO Institute, care va prezenta audienței multiplele fațete ale furtului de identitate și lecțiile învățate din ultimele atacuri cibernetice.  

Eleni Apostolou, SR Cloud Solution Architect Microsoft CEE, le va prezenta participanților în cadrul sesiunii de suport “Zero Trust approach for Business Value Realization”, soluțiile folosite pentru a lupta cu atacatorii cibernetici, precum și modalitățile în care companiile își pot construi abordările de tip Zero Trust pentru a preveni și combate eficient amenințările din mediul digital.

Conferința își propune să sprijine companiile în eforturile lor de a-și construi strategii robuste de securitate cibernetică, care să răspundă unui mediu complex, în care atacatorii cibernetici încearcă să valorifice fiecare vulnerabilitate identificată la nivelul infrastructurilor digitale.

Evenimentul va avea loc în limba română și se va desfășura la Hotelul Radisson Blu din București, dar va fi transmis și online (în platforma Microsoft Teams). Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe pagina generală, unde vă puteți înregistra pentru a participa fizic sau online. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Văd că se extinde un punct de vedere birocrato-centrist, în care doar angajații de la birou contează, ceilalți nu sunt tratați ca sub-oameni, nu, sunt tratați mai rău, ca non-oameni, ei nu există. Cum poate lucra ,,remote,, un chelner, un curier, un sofer de taxi, un muncitor in construcții, un tamplar, un mecanic, un chirurg ?
  • Like 0
  • @ Vasile Ostaciuc
   Nume check icon
   Cum adica cum sa poata lucra? Prin drone. Nu ne innebunesc progresistii astia si media copy paste ca in curand totul se face prin drone, masini fara soferi? Dronele o sa insamanteze pamantul si combinele o sa fie fara sofer. La magazine bineinteles numai self check-out si rafturilor vor fi umplute de drone. Taxi-uri? Pai daca iti place sa stai in casa ce taxiuri iti trebuie? Si daca iti trebuie, tot o drona sau o masina fara sofer? Samd...dronele sunt viitorul omenirii. P.S. Cred ca si reproducerea o sa fie facuta tot prin drone...
   • Like 0
  • @ Nume
   Daca e gluma, e gluma amara, daca nu, e utopie sprintara
   • Like 0
  • @ Vasile Ostaciuc
   Nume check icon
   Gluma amara...Revenind la mesajul Dvs. initial sunt siderat de cata "cerneala" s-a consumat degeaba pentru promovarea a zeci de mii de articole referitor la lucrul de acasa si a problemelor "existentiale majore" a unei minoritati a fortei de munca uitand ca greul in perioade de criza a fost, este si va fi dus de forta de munca esentiala.
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult