Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Nae Caranfil, marți seara, „În fața ta”, la Digi 24: „Liviu Dragnea e periculos pentru că pare de bun simț. Viclenia lui vulpească nu are de ce să mă încânte”

Regizorul Nae Caranfil crede că, pentru unii, Dragnea este o față agreabilă. „E periculos pentru că pare de bun simț, vorbește măsurat, nu dă cu bâta în baltă prea des, probabil pentru mulți e o față agreabilă pentru PSD, dar în spate e zona aceea, bătaia de aripă de fluture care declanșează uragane”, spune Caranfil. „Iar viclenia lui vulpească nu are cum să mă încânte”, a afirmat el în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi 24. 

Regizorul a povestit că, pentru el, OUG 13 a fost un dezastru. 

Foto: Alexandru Bușcă/Inquam Photos

„OUG 13, acel moment din ianuarie care a stârnit protestele, a fost o catastrofă pentru mine, pentru că în acel moment tocmai lansasem 6,9 pe scara Richter. Toți spectatorii potențiali au fugit în Piață și au stat acolo.

Prietenii îmi propuneau să proiectez filmul pe cladirea Guvernului și le-am spus: Nu va ține, spectatorii ăștia sunt inteligenți și vor crede ca e vorba de diversiune si că-i plimb cu zăhărelul”, a spus Caranfil, continuând: „Trei săptămâni esențiale din viața filmului meu, acestea mi-au fost amputate de această ordonanță. Iert, dar nu uit”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult