Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Naționala se poate desființa, ne scutește de ridicol

Norvegia - România 4-0

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, scor 4-0 (2-0), pe stadionul Ullevaal din Oslo, de selecţionata Norvegiei, într-un meci din prima grupă a Ligii B din cadrul Ligii Naţiunilor. Foto: AFP/ Profimedia Images

Dacă mai era cumva, vreo nedumerire, ne-am lămurit definitiv și irevocabil cu naționala de fotbal pe următorul deceniu. Se poate desființa, ne scutește de ridicol.

Mai întâi Islanda, apoi Norvegia, ambele ne-au bătut „cu spatele", ca să folosim jargoane fotbalistice. Și asta nu e tot, noroc că ne-am oprit călătoria spre zona de ghețari, unde fotbalul era pe timpuri, cel mult o probă de circ. Ooo, ce timpuri… Dobrin i-ar fi driblat atunci pe toți nordicii la un loc și între timp mai turna și un șpriț. Tragedia e, că azi, dacă am juca cu Groenlanda sau cu echipa lui Fram Ursul Polar, ne-ar bate și unii, și alții de ne îngheață aerele de brazilieni ai Europei. Poate cu morsele mai avem o șansă, însă mă îndoiesc că fotbalistul vizionar Mitriță ar dribla vreuna. 

Jucătorul român, cu mici excepții, joacă pe un teren imaginar, trasat de liniile tatuajelor scoase la paradă. E fix ca pe vremea copilăriei noastre, când după un film la video prin vecini, ne credeam toți niște Bruce Lee. Așa se cred și ei fotbaliști, deși joacă mai toți pe la echipe cu sediile prin garaje. De vreo 20 de ani, naționala mare are ca tactică, o horă obosită, de genul celei de la nuntă, încinsă imediat după sarmale. La sfârșit, nu se strigă darul, se fluieră finalul, adică se stinge lumina. Bine, pe noi nici dacă ne bate Antarctica cu 20-0, tot nu ne liniștim cu sportul ăsta. Insistăm, conform celui mai vechi secret al fotbalului românesc: „ai, n-ai mingea, tragi la poartă!"

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • 1)Intrebare. Cine a avut ,,stralucita idee" sa-l aduca pe M.Radoi la ,,nationala mare"? Sa ne amintim ce ,,mare branza" a facut ca antrenor la Steaua. Nu l-a mai tinut nici nasu. 2)parere. Ei sunt obisnuiti sa respecte regulile anti covid.Purtarea mastii,distantarea fizica,spalarea mainilor. Ori in Islanda si Norvegia nu era cazul. Li s-a permis doar distantarea fizica fata de poarta adversarilor si spalatul mainilor dupa meci. Masca o folosesc in tara sa nu-i ,,aplaude" neseriosii.
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Ai n-ai mingea, dai pase la portar!
    • Like 1
  • Nume check icon
    Dupa meciul cu Islanda a aparut o glumita cu nationala noastra: "Stam acasa, fiindca ne pasa".
    Ca orice roman care se respecta, una zice si alta face. Daca ramaneau acasa pierdeau numai cu 3-0 si nici nu ar fi cheltuit o caruta de bani in conditii de pandemie cu avion, cazare, masa, etc.
    • Like 4
  • Nume check icon
    Nici dictonul nu mai este valabil pentru ca partea cu trasul la poarta este o mare responsabilitate pe care nici un jucator nu si-o asuma.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult