Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ne pregătim de noi restricții. Incidența în București a trecut de 4 la mia de locuitori, în ziua Congresului PNL cu 5.000 de delegați

Congres PNL 2021

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

7.676 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar incidența a crescut de la 3,77 la 4,1 la mia de locuitori, chiar în ziua în care la Romexpo se desfășoară, în spațiu închis, congresul PNL cu 5.000 de delegați.

Vineri noapte, Capitala a intrat în scenariul roșu, iar certificatul verde COVID a devenit obligatoriu pentru accesul în săli de spectacole, la evenimente private, în săli săli de sport, în localuri și în zonele de restaurante din malluri, acestea urmând să funcționeze la capacitate redusă.

În condițiile în care rata de incidență Covid a crescut de miercuri până sâmbătă de la 3,3 la mie la 4,1 la mie, nu mai este multă vreme până când Capitala va atinge pragul de 6 la mie, de la care școlile vor fi închise, va fi introdusă carantina de noapte pe timp de weekend, iar magazinele își vor reduce programul de funcționare.

Deja acest ,lucru se întâmplă în 7 localități dion jurul Bucureștiului: Afumați, Bragadiru, Chiajna, Dobroești, Mogoșoaia, Popești - Leordeni, Voluntari.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult