Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ne pregătim de noi restricții. Incidența în București a trecut de 4 la mia de locuitori, în ziua Congresului PNL cu 5.000 de delegați

Congres PNL 2021

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

7.676 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar incidența a crescut de la 3,77 la 4,1 la mia de locuitori, chiar în ziua în care la Romexpo se desfășoară, în spațiu închis, congresul PNL cu 5.000 de delegați.

Vineri noapte, Capitala a intrat în scenariul roșu, iar certificatul verde COVID a devenit obligatoriu pentru accesul în săli de spectacole, la evenimente private, în săli săli de sport, în localuri și în zonele de restaurante din malluri, acestea urmând să funcționeze la capacitate redusă.

În condițiile în care rata de incidență Covid a crescut de miercuri până sâmbătă de la 3,3 la mie la 4,1 la mie, nu mai este multă vreme până când Capitala va atinge pragul de 6 la mie, de la care școlile vor fi închise, va fi introdusă carantina de noapte pe timp de weekend, iar magazinele își vor reduce programul de funcționare.

Deja acest ,lucru se întâmplă în 7 localități dion jurul Bucureștiului: Afumați, Bragadiru, Chiajna, Dobroești, Mogoșoaia, Popești - Leordeni, Voluntari.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult