Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

CTP: Congresul PNL ar fi avut loc și dacă exploda bomba atomică pe Valea Prahovei. Pe cine a învins „echipa câștigătoare”

Cristian Tudor Popescu la Digi.

5.000 de liberali vor participa sâmbătă, la Romexpo, la congresul în urma căruia va fi ales președintele PNL, iar gazetarul Cristian Tudor Popescu a povestit, la Digi24, că a fost întrebat deseori cine crede că va câștiga.

„Am și un câștigător, un mare câștigător al acestui congres. Nu știu cum îl cheamă, este patronul localului de lângă Romexpo, pe care-l știm de ani de zile, localul unde se mănâncă mici și se bea bere. Omul era iluminat, era transfigurat, a comandat o tonă de mici și pastramă cu ocazia acestui congres cu 5.000 de oameni și-a făcut câștigul pe luni înainte. Acesta e marele și singurul câștigător al acestui congres”, a declarat gazetarul care a precizat că. deși a fost invitat, refuză să ia parte la acest eveniment, în contextul în care Capitala a intrat în scenariul roșu.

„Dacă mă duceam la ce mă duceam? Mă duc la o adunare de 5.000 de persoane în spațiu închis. Cum se poate justifica din punct de vedere legal această organizare?

Se va consuma o tonă de mici și pastramă, de fapt PNL a deschis un restaurant. Pentru că la lege scrie că în restaurant ai voie cu 50% din capacitate.

Ăsta e un miting, un miting privat. Dl. Arafat a spus totuși că nu e un eveniment privat, nu se supune regulilor evenimentelor private care nu pot depăși 100 de persoane. Nu are dreptate dl. Arafat. Un partid este o unitate privată, chiar dacă în mod scandalos primește bani de la stat.

E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la 30 de persoane, la 100 de persoane la nunți, la alte evenimente. E lesne de înțeles. (...) Ducându-mă acolo nu făceam decât să-i legitimez (...) Mă întreb ce anume ar fi putut împiedica desfășurarea acestui congres. Congresul ăsta ar fi avut loc și dacă exploda o bombă atomică pe Valea Prahovei”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, lupta pentru șefia PNL este cea mai acerbă și joasă confruntare politică din ultimii 30 de ani, care o depășește chiar pe cea dintre Traian Băsescu și Adrian Năstase, aflați în 2004 în cursa pentru președinția României. „Acest congres trebuia să se desfășoare chiar dacă ar pieri țara. Problema e că chiar începe să piară”, a punctat jurnalistul. 

Cristian Tudor Popescu a spus că nu ar vrea să aibă de-a face „din punct de vedere uman” cu niciunul dintre cele 3 personaje principale ale congresului PNL: Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban. 

„Din punct de vedere uman, eu nu aș vrea niciodată să întâlnesc unul din acești oameni. Nu vreau să am de-a face cu ei din punct de vedere uman, îi detest pe toți trei. Întotdeauna în ultimii 30 de ani m-am aflat în această situație. Niciodată nu am avut o alegere clară în care să spun că omul ăsta e cinstit, vrea să facă bine Românie.

Întotdeauna am avut de ales dintre 2 personaje detestabile din punct de vedere uman pentru mine”, a spus gazetarul.

Pe cine a învins „echipa câștigătoare”? „A învins pe PNL, a învins partidul. Atât Cîțu, cât și Orban s-au luptat cu partidul, cu rezultate remarcabile. Am văzut sondajul, el arată câderea în vrie. După sondajele mele interioare, se îndreaptă spre fundul gropii - la 15%”.

Cristian Tudor Popescu a spus că că, dacă ar fi niște alegeri pentru funcția de premier al României, l-ar alege, totuși, pe Florin Cîțu. „Există mai multe șanse, probabilistic vorbind, ceea ce nu înseamnă certitudini, ca acest Florin Cîțu să ia măsuri nepopulare. pentru că de acum înainte nu există alte șanse decât măsuri nepopulare. Orban nu va lua niciodată așa ceva. Acum un an pe vremea asta, Ludovic Orban a refuzat să impună carantina în România, de ce?, pentru că erau alegeri”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Urmariti limba romana si logica din comment : Nu domnule CTP nu a explodat nici o bomba pe Valea Prahovei ci va exploda una mare in BUCURESTI. Dupa cum stiti Germania isi va alege Cancelarul atentie !!! PRIN VOT POPULAR adica ca la prosti populimea isi va exercita dreptul democratic. Dupa cum stiti prea bine in aceasta zi S-A MIMAT LIBERALISMUL IN ROMANIA pentru ca alegerea a fost una de membrii de partid Citu avand ca incredere populara undeva in jur de 15% atentie !!!.membrii de partid deci populimea mai pe romaneste a fost intentionat interzisa de la democratie. De ce a fost domnul Citu preferat ?.pentru ca cei doi respectiv Iohannis intaiul are acces la "poarta" Europei iar domnul "Prim Florinel" are acces la "poarta" Americana dupa ei urmandu-i turma de SPECIALI in ale "calatoritului politic si de influenta" ( ghilimele ). Acum pe domnul Vasilica il va astepta probabil un arest cu dedicatie din partea CIA FBI iar pe domnul Verner un arest din partea serviciilor secrete europene inclusiv MI6. EE si daca v-au placut micii cu mustar pot sa-mi justific putin logica intr-un sens APOLITIC dar bazat pe o foarte buna informare pe articole jurnalistica si introspectie riguroasa internauta si televizata. Domnilor din pacate nu este un joc de "scripcari melodiosi" super-eroi ci este vorba de CLEPSIDRA din care se scurg si ultimele momente de timp nisipos. ( ca sa intelegeti si sa nu fie motive de interpretare sau scoatere din context puteti folosi DEX-ul ) Si inca ceva : ne vedem in 2024 unde voi da un vot din REFLEX celui care va reusi sa ne re-integreze in Europa asta fiind doar o supozitie. Inchipuiti-va ca puteam scrie acest comment in engleza la Pentagon European Commision CNN FOX NEWS TIME CBS American Department of State etc. etc. dar am decis sa fie ceva autohton pentru ca sunt un ghilimele "foarte bun patriot roman"...desigur ironic.
  • Like 0
 • De unde a aflat CTP ca exista o bomba atomica pe Valea Prahovei?
  • Like 0
  • @ Galina Nedelcu
   De la maestrul cristoiu...
   • Like 0
 • check icon
  Să deschizi gura și să zici că ai participa și tu la Congres...asa de curiositate...trebuie să fii jalnic cel puțin. Si sa mai si plusezi ca ai vota cu Câțu Cand vezi bine câte apucături de dictator are,spune multe despre tine.
  • Like 0
  • @
   A lipsit al treilea ciandidat! Asa programul PNL poate continua, Nu va exista deocamdata sincope si apoi, personal m-am cam saturat sa ascult aceeasi gargara fara rezultate plauzibile! Nu Orban a ridicat procentul in alegeri ci noi votantii care nu-i mai voiam pe PSD-isti la guvernare!
   • Like 0
  • @ Galina Nedelcu
   Da doamne mintea din ceasul al 12-lea,presedintelui,sa-i sopteasca lui Catu DEMISIA,ca a mai facut-o,si sa ne faca surpriza cu al III=lea.,ca probabil de aceea Dl.Bolojan a jucat NEUTRU.
   • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Chapeau bas! Monsieuer Popescu,si totusi, de ce trebuie sa alegem dintre doua rele..? Cate s-ar schimba....
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult