Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

CTP: Congresul PNL ar fi avut loc și dacă exploda bomba atomică pe Valea Prahovei. Pe cine a învins „echipa câștigătoare”

Cristian Tudor Popescu la Digi.

5.000 de liberali vor participa sâmbătă, la Romexpo, la congresul în urma căruia va fi ales președintele PNL, iar gazetarul Cristian Tudor Popescu a povestit, la Digi24, că a fost întrebat deseori cine crede că va câștiga.

„Am și un câștigător, un mare câștigător al acestui congres. Nu știu cum îl cheamă, este patronul localului de lângă Romexpo, pe care-l știm de ani de zile, localul unde se mănâncă mici și se bea bere. Omul era iluminat, era transfigurat, a comandat o tonă de mici și pastramă cu ocazia acestui congres cu 5.000 de oameni și-a făcut câștigul pe luni înainte. Acesta e marele și singurul câștigător al acestui congres”, a declarat gazetarul care a precizat că. deși a fost invitat, refuză să ia parte la acest eveniment, în contextul în care Capitala a intrat în scenariul roșu.

„Dacă mă duceam la ce mă duceam? Mă duc la o adunare de 5.000 de persoane în spațiu închis. Cum se poate justifica din punct de vedere legal această organizare?

Se va consuma o tonă de mici și pastramă, de fapt PNL a deschis un restaurant. Pentru că la lege scrie că în restaurant ai voie cu 50% din capacitate.

Ăsta e un miting, un miting privat. Dl. Arafat a spus totuși că nu e un eveniment privat, nu se supune regulilor evenimentelor private care nu pot depăși 100 de persoane. Nu are dreptate dl. Arafat. Un partid este o unitate privată, chiar dacă în mod scandalos primește bani de la stat.

E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la 30 de persoane, la 100 de persoane la nunți, la alte evenimente. E lesne de înțeles. (...) Ducându-mă acolo nu făceam decât să-i legitimez (...) Mă întreb ce anume ar fi putut împiedica desfășurarea acestui congres. Congresul ăsta ar fi avut loc și dacă exploda o bombă atomică pe Valea Prahovei”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, lupta pentru șefia PNL este cea mai acerbă și joasă confruntare politică din ultimii 30 de ani, care o depășește chiar pe cea dintre Traian Băsescu și Adrian Năstase, aflați în 2004 în cursa pentru președinția României. „Acest congres trebuia să se desfășoare chiar dacă ar pieri țara. Problema e că chiar începe să piară”, a punctat jurnalistul. 

Cristian Tudor Popescu a spus că nu ar vrea să aibă de-a face „din punct de vedere uman” cu niciunul dintre cele 3 personaje principale ale congresului PNL: Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban. 

„Din punct de vedere uman, eu nu aș vrea niciodată să întâlnesc unul din acești oameni. Nu vreau să am de-a face cu ei din punct de vedere uman, îi detest pe toți trei. Întotdeauna în ultimii 30 de ani m-am aflat în această situație. Niciodată nu am avut o alegere clară în care să spun că omul ăsta e cinstit, vrea să facă bine Românie.

Întotdeauna am avut de ales dintre 2 personaje detestabile din punct de vedere uman pentru mine”, a spus gazetarul.

Pe cine a învins „echipa câștigătoare”? „A învins pe PNL, a învins partidul. Atât Cîțu, cât și Orban s-au luptat cu partidul, cu rezultate remarcabile. Am văzut sondajul, el arată câderea în vrie. După sondajele mele interioare, se îndreaptă spre fundul gropii - la 15%”.

Cristian Tudor Popescu a spus că că, dacă ar fi niște alegeri pentru funcția de premier al României, l-ar alege, totuși, pe Florin Cîțu. „Există mai multe șanse, probabilistic vorbind, ceea ce nu înseamnă certitudini, ca acest Florin Cîțu să ia măsuri nepopulare. pentru că de acum înainte nu există alte șanse decât măsuri nepopulare. Orban nu va lua niciodată așa ceva. Acum un an pe vremea asta, Ludovic Orban a refuzat să impună carantina în România, de ce?, pentru că erau alegeri”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Urmariti limba romana si logica din comment : Nu domnule CTP nu a explodat nici o bomba pe Valea Prahovei ci va exploda una mare in BUCURESTI. Dupa cum stiti Germania isi va alege Cancelarul atentie !!! PRIN VOT POPULAR adica ca la prosti populimea isi va exercita dreptul democratic. Dupa cum stiti prea bine in aceasta zi S-A MIMAT LIBERALISMUL IN ROMANIA pentru ca alegerea a fost una de membrii de partid Citu avand ca incredere populara undeva in jur de 15% atentie !!!.membrii de partid deci populimea mai pe romaneste a fost intentionat interzisa de la democratie. De ce a fost domnul Citu preferat ?.pentru ca cei doi respectiv Iohannis intaiul are acces la "poarta" Europei iar domnul "Prim Florinel" are acces la "poarta" Americana dupa ei urmandu-i turma de SPECIALI in ale "calatoritului politic si de influenta" ( ghilimele ). Acum pe domnul Vasilica il va astepta probabil un arest cu dedicatie din partea CIA FBI iar pe domnul Verner un arest din partea serviciilor secrete europene inclusiv MI6. EE si daca v-au placut micii cu mustar pot sa-mi justific putin logica intr-un sens APOLITIC dar bazat pe o foarte buna informare pe articole jurnalistica si introspectie riguroasa internauta si televizata. Domnilor din pacate nu este un joc de "scripcari melodiosi" super-eroi ci este vorba de CLEPSIDRA din care se scurg si ultimele momente de timp nisipos. ( ca sa intelegeti si sa nu fie motive de interpretare sau scoatere din context puteti folosi DEX-ul ) Si inca ceva : ne vedem in 2024 unde voi da un vot din REFLEX celui care va reusi sa ne re-integreze in Europa asta fiind doar o supozitie. Inchipuiti-va ca puteam scrie acest comment in engleza la Pentagon European Commision CNN FOX NEWS TIME CBS American Department of State etc. etc. dar am decis sa fie ceva autohton pentru ca sunt un ghilimele "foarte bun patriot roman"...desigur ironic.
    • Like 0
  • De unde a aflat CTP ca exista o bomba atomica pe Valea Prahovei?
    • Like 0
    • @ Galina Nedelcu
      De la maestrul cristoiu...
      • Like 0
  • check icon
    Să deschizi gura și să zici că ai participa și tu la Congres...asa de curiositate...trebuie să fii jalnic cel puțin. Si sa mai si plusezi ca ai vota cu Câțu Cand vezi bine câte apucături de dictator are,spune multe despre tine.
    • Like 0
    • @
      A lipsit al treilea ciandidat! Asa programul PNL poate continua, Nu va exista deocamdata sincope si apoi, personal m-am cam saturat sa ascult aceeasi gargara fara rezultate plauzibile! Nu Orban a ridicat procentul in alegeri ci noi votantii care nu-i mai voiam pe PSD-isti la guvernare!
      • Like 0
    • @ Galina Nedelcu
      Da doamne mintea din ceasul al 12-lea,presedintelui,sa-i sopteasca lui Catu DEMISIA,ca a mai facut-o,si sa ne faca surpriza cu al III=lea.,ca probabil de aceea Dl.Bolojan a jucat NEUTRU.
      • Like 0
  • Gecaba Gecaba check icon
    Chapeau bas! Monsieuer Popescu,si totusi, de ce trebuie sa alegem dintre doua rele..? Cate s-ar schimba....
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult