Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Nelu Tătaru, apel către populație: Sistemul medical încă rezistă, dar să nu forțăm capacitățile. Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni

Nelu Tătaru - 7 octombrie

Foto: Gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut miercuri un apel la populație să nu forțeze limitele sistemului sanitar și să respecte regulile de protecție împotriva Covid.

„Sistemul medical încă rezistă, dar recomandarea noastră este de a nu forța capacitățile. Personalul medical este același și de acum 7 luni. Suntem într-un moment pe care trebuie să-l gestionăm împreună”, a spus Nelu Tătaru.

„Sistemul este cel care ne va da capacitatea. Suntem întrebați de multe ori, noi corpul medical, care ar fi limitele? Am primit 200, primim și 1.000, 2.000, primim și 3.000 de pacienți pe zi”, a declarat ministrul care a subliniat că pandemia nu se tranșează în spital, ci înainte de ușa spitalului.

„Respectând regulile, vom avea o transmitere redusă. Avem focare, haideți să vedem de unde se pleacă aceste focare, Avem evenimente unde se respectă regulile, avem un transport în comun unde nu se respectă regulile. Aici avem acele zone infectante. Aceste restricții reimpuse acum două zile își vor face efectul în 10-14 zile. Fiecare dintre noi avem o componentă la care trebuie să contribuim. Fiecare trebuie să conștientizeze că doar de noi depinde viitorul acestei națiuni”, a declarat Nelu Tătaru.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Fara medicii si alte valori intelectuale impinse peste granita de voi, politicieni ai guvernelor Romaniei, am ajuns in aceasta situatie limita. "Cine nu e multumit, sa plece"! Ati schimbat ceva din acest dicton? Incapacitatea guvernelor perindate in Romania post decembrista, dorinta dementa de putere (nemeritata) a celor fara ideologie de a se lega cu lanturi de scaunele castigate, asta ne-a adus pe marginea desfintarii ca natiune si popor. Poate amaratul asta de virus inoculat in toate clasele si partidele politice sa va ajute sa intelegeti ceva. Dumnezeu cu mila!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult