Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Nelu Tătaru, apel către populație: Sistemul medical încă rezistă, dar să nu forțăm capacitățile. Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni

Nelu Tătaru - 7 octombrie

Foto: Gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut miercuri un apel la populație să nu forțeze limitele sistemului sanitar și să respecte regulile de protecție împotriva Covid.

„Sistemul medical încă rezistă, dar recomandarea noastră este de a nu forța capacitățile. Personalul medical este același și de acum 7 luni. Suntem într-un moment pe care trebuie să-l gestionăm împreună”, a spus Nelu Tătaru.

„Sistemul este cel care ne va da capacitatea. Suntem întrebați de multe ori, noi corpul medical, care ar fi limitele? Am primit 200, primim și 1.000, 2.000, primim și 3.000 de pacienți pe zi”, a declarat ministrul care a subliniat că pandemia nu se tranșează în spital, ci înainte de ușa spitalului.

„Respectând regulile, vom avea o transmitere redusă. Avem focare, haideți să vedem de unde se pleacă aceste focare, Avem evenimente unde se respectă regulile, avem un transport în comun unde nu se respectă regulile. Aici avem acele zone infectante. Aceste restricții reimpuse acum două zile își vor face efectul în 10-14 zile. Fiecare dintre noi avem o componentă la care trebuie să contribuim. Fiecare trebuie să conștientizeze că doar de noi depinde viitorul acestei națiuni”, a declarat Nelu Tătaru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Fara medicii si alte valori intelectuale impinse peste granita de voi, politicieni ai guvernelor Romaniei, am ajuns in aceasta situatie limita. "Cine nu e multumit, sa plece"! Ati schimbat ceva din acest dicton? Incapacitatea guvernelor perindate in Romania post decembrista, dorinta dementa de putere (nemeritata) a celor fara ideologie de a se lega cu lanturi de scaunele castigate, asta ne-a adus pe marginea desfintarii ca natiune si popor. Poate amaratul asta de virus inoculat in toate clasele si partidele politice sa va ajute sa intelegeti ceva. Dumnezeu cu mila!
    • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult