Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Neputincioasă după „nedreptatea făcută fiului” ei în Senat, mama polițistului Gigină spune ce s-a întâmplat în noaptea de 20 octombrie 2015: „M-am prăbușit la picioarele lui”

Carmen Gigină a vorbit pentru prima dată despre moartea fiului său, polițistul Bogdan Gigină, care decedat în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

Procurorii nu pot începe pe numele acestuia urmărirea penală pentru ucidere din culpă, după ce ieri plenul Senatului le-a respins cererea.

„Astăzi, privim neputincioși la nedreptatea făcută sufletului copilului nostru”, a scris Carmen Gigină.

Redăm mai jos, integral, mesajul pe care l-a publicat pe Facebook.

„Nu am vrut până acum să vorbesc despre trăirile noastre; acum vreau ca toți cei care ne-ați "condamnat" să înțelegeți de ce nu am făcut-o. Sunt lucruri greu de spus și greu de imaginat pentru voi care sunteți părinți. În seara zilei de 20 octombrie 2015 în urma telefonului primit la ora 19:02, am alergat către spitalul Universitar.

Cel care ne-a anunțat de accident repeta "nu pot să cred că s-a întâmplat asta, nu pot să cred”....Soțul meu și-a îmbrăcat un trening peste pijama și a plecat către spital....eu m-am blocat nu reușeam să mă îmbrac....eram ...paralizată....I-am spus să alerge soțului meu ..."Am să ajung cu un taxi nu mă aștepta ....du-te lângă băiat". Am ieșit în stradă căutând un taxi .....greu de găsit ...afară plouă torențial. Am pornit către zona Unirii spunând rugăciuni pentru viața copilului meu.

Nu îmi păsa că oamenii se opreau și mă priveau ca pe un om debusolat nu-mi păsa....decât de el , de copilul meu, imploram Divinitatea ca el să fie bine. În momentul în care am intrat în spitalul Universitar am avut impresia că toată lumea mă cunoaște. Cel de la intrare m-a întrebat „Sunteți mamă polițistului accidentat?” Mi-a arătat ușa unde copilul meu era resuscitat. Am intrat și acolo am găsit un copil, copilul meu coplet desfigurat, cu gâtul retezat; cu chipul plin de sânge, pardoseala era plină de sînge; m-am prăbușit la picioarele lui, sărutîndu-le și strigându-l. Încă avea șosetele ude în picioare. M-am trezit ridicată brusc și zguduită de umerii...medicul de gardă plângea și încerca să mă facă să înțeleg că nu se mai poate face nimic. M-am prăbușit din nou la picioarele copilului meu, implorind și privind oamenii care deși știau că nu se mai poate face nimic pentru el nu voiau să renunțe. Nu am să uit niciodată cum acei oameni încercau imposibilul, nu am să uit lacrimile care li se înodau sub barbă...

Astăzi privesc, privim, neputincioși la nedreptatea făcută sufletului copilului nostru”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cred ca pornind de la acest caz ar trebui sa se introduca legea lapidarii ! Altfel familia insetata de dreptate si razbunare va trebui sa mai astepte inca 3 luni pana la incetarea actualei legislaturi , dupa care Oprea sa primeasca acceptul presedintelui Iohannis pt inceperea anchetei pt omor din culpa (alaturi de cel pt abuz in serviciu care este deja inceput dar total nesatisfacator se pare) deci abia pe la Pastele viitor se vor putea cristaliza primele concluzii si dovezi in sprijinul acuzatiei ! Ori la Pastele viitor nu mai e acceasi miza ca acuma in perioada de precampanie electorala pt parlamentari dar campanie electorala plina pt DNA , care si=o incepe intotdeauna cu 2-3 luni mai devreme ! Ca atare , trebuie legiferate rascoalele si lapidarile publice insa doar cu 6 luni inainte de alegeri , deci nu permanent ci o data la 4 ani ! Ca sa fie bine sa nu fie rau ! Zic !
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Şi ce lege permite ca imunitatea să funcţioneze pe acest caz? Înţeleg imunitate pentru activitate politică, opinii politice etc. Dacă există o lege, atunci ar trebui modificată.
  • Like 0
 • check icon
  Ați văzut de frumos pîngea dl Oprea în Senat... Aceștia sînt oamenii care au condus și conduc România, cei care ucid fără remușcări.
  • Like 0
  • @
   Valentin check icon
   Şi toată povestea nu este condusă politic? Nu se face în baza unei legi? A văzut cineva în programul vreunui partid modificarea legii care permite asemenea fenomene? Nu. Toţi vin cu promisiuni generale de tipul "o să facem şi o să dregem". Dar cum nu ni se spune. Nu ni se spune că legea X sau Y ar trebui abrogată sau modificată. N-am văzut până acum partidul care să arate concret, cu subiect şi predicat, care sunt hibele sistemului legislativ. Toţi spun "noi n-o să facem aşa când o să ajungem acolo". Mulţumesc foarte mult, dar dacă legea e strâmbă? N-aţi vrea să schimbaţi legea, că aşa ne-am simţi mai în siguranţă? Hai să vedem cum e cu legea şi pe urmă vorbim de moralitate.
   • Like 0
  • @ Valentin
   check icon
   Nu toate legile sînt strîmbe, dacă vorbim strict pe text. Cu aplicarea lor stăm (foarte) rău. Este un cerc vicios în care ne complacem toți.
   • Like 0
  • @ Valentin
   Anon check icon
   Nu au nevoie sa depuna efortul de a explica exact ce legi vor modifica si cum vor proceda. Promisiunile goale sunt si au fost suficiente pana acum. Masa de manevra asculta in continuare si voteaza la comanda.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult