Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nicușor Dan: Companiile municipale vor fi desființate și nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți că vom reveni asupra acestei decizii

Nicusor Dan 2021 - FB

Foto: Facebook Nicusor Dan

Angajații companiilor municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea nu trebuie „să se mai lase amăgiți”, pentru că nu se va reveni asupra deciziei de a le desființa, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Edilul a invocat ca motiv risipa banului public, după delegarea, în 2018, a serviciilor Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement către 3 companii municipale.

Nicușor Dan a avut vineri o întâlnire cu reprezentanții angajaților Companiei Municipale Parcuri și Grădini. „La această companie, salariile sunt plătite la zi. Însă, din cauza dezinformărilor la care sunt supuși permanent, aveau senzația că nu își vor primi salariile pentru perioada cât va mai funcționa compania.

Aceste companii municipale vor fi desființate și nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți că vom reveni asupra acestei decizii. I-am încurajat, așa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desființarea companiei. De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune și dezinformare, am decis ca în prima ședință a Consiliului General al Municipiului București să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.

„Pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fosta administrație, serviciile Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale: Compania Parcuri și Grădini, Compania Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde și Compania Agrement București. Rezultatul acestor delegări a fost creșterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%”, a adăugat Nicușor Dan.

Am avut azi o întâlnire cu reprezentanții angajaților Companiei Municipale Parcuri și Grădini. La această companie,...

Posted by Nicușor Dan on Friday, February 19, 2021
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult