Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Nicușor Dan, „În fața ta”: „Nu mi-am pus problema să obțin certificatul verde. Oamenii nu-și aleg un primar care să le fie model, ci unul care să rezolve problema căldurii și apei calde”

Nicușor Dan, Primarul General

Foto: Inquam Photos

Primarul Capitalei Nicușor Dan s-a îmbolnăvit de Covid în luna aprilie, dar, deși au trecut mai mult de 6 luni de la primul test pozitiv, nu s-a vaccinat încă. „Nu mi-am pus problema să obțin certificat verde, viața mea înseamnă să mă trezesc de dimineață și să stau de la 9 la 21 în primărie”, a spus emisiunea „În fața ta” de la Digi24 Nicușor Dan. Întrebat de moderatori cum le explică oamenilor de rând de ce ei au nevoie de certificat verde ca să intre în Primărie, iar el nu, Nicușor Dan a răspuns că explicația trebuie să o dea Parlamentul. Deocamdată, Primăria Capitalei nu are o evidență a procentului de angajați vaccinați, edilul declarând la Digi24 că nu a cerut astfel de date.

Acesta a evitat în repetate rânduri să spună când se va vaccina, răspunzând la insistențele moderatorilor că o va face după ce va efectua „un număr de teste”, de care nu a avut timp până acum.  

Întrebat dacă nu crede că ezitarea lui de a se vaccina le va crea și cetățenilor o reticență față de vaccinare, Nicușor Dan a replicat: „Oamenii nu-și aleg un primar care să le fie model, ci unul care să rezolve problema căldurii și apei calde, problema traficului, poluării aerului, mediului de afaceri, problema locurilor de muncă”.

Redăm mai jos fragmente din dialogul din timpul emisiunii „În fața ta”.

Dvs. aveți certificat verde?

În secunda asta nu, mâine voi avea, pentru că mă voi testa.

Azi n-ați fi putut intra legal în Guvern oricum.

Azi, dacă întâlnirile ar fi avut loc, m-aș fi testat și aș fi intrat la întâlnire.

Dvs nu aveți certificat verde.

Azi nu, mâine voi avea.

Ați trecut prin boală.

Am trecut prin boală. (...) Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există niște urgențe care sunt mai importante.

Nicușor Dan a precizat că a avut primul test pozitiv pe 20 aprilie, dar că de atunci au trecut 6 luni.

Nu ați avut nevoie de certificat verde?

Nu mi-am pus problema să obțin certificat verde, viața mea înseamnă să mă trezesc de dimineață și să stau de la 9 la 21 în primărie.

Dvs. nu vi se cere certificat că lucrați la primărie.

Da.

Cum îmi explicați mie, cetățeanului, că eu am nevoie de certificat verde, dvs. nu aveți nevoie?

E o explicație pe care să o dea Parlamentul. (...) Există o autoritate națională care reglementează, noi ne subordonăm.

Vă e frică de vaccin?

Nu. Am spus că mă voi vaccina.

Nu ați făcut-o până acum pentru că...?

Am spus și o repet, aș vrea să închidem discuția, mă voi vaccina după ce fac un set de analize pe care n am avut timp până acum.

Aveți îndoieli în privința vaccinului?

Am spus că mă voi vaccina după un set de analize pe care nu am apucat să-l fac.

Ce set de analize, poate se uită alți concetățeni și vor să le facă?

Aș dori să închidem. Am discutat suficient despre persoana mea și putem discuta despre problema Bucureștiului.

Nicușor Dan a mai spus în timpul emisiunii „În fața ta” că nu vrea „să interfereze” cu discuția care are loc la nivel național și european pe tema obligativității vaccinării. 

Nu v-ați vaccinat, asta poate să-i facă pe oameni să spună: Eu de ce să mă vaccinez, dacă Primarul Capitalei are îndoielile lui, poate e mai bine să așteptăm și noi. Are sens această explicație?

Oamenii nu-și aleg un primar care să le fie model, ci unul care să rezolve problema căldurii și apei calde, problema traficului, poluării aerului, mediului de afaceri, problema locurilor de muncă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • M-am uitat la interviul cu Nicusor Dan in care spune ca se va vaccina, Cu toate acestea cei doi jurnalisti, Claudiu Pandaru si Florin Negrutiu continuau sa scoata de la acesta parca un alt raspuns. Nu caut sa ii iau apararea lui Nicusor insa insistenta celor doi m-a facut sa imi fie jena sa ma mai uit, in unele momente intrebarile si insistenta celor doi fiind putin awkward, Plus ca optiunea de a te vaccina este personala si nu vad nimic in neregula in a-ti face un set de analize inainte, Prestatia celor doi jurnalisti, care cautau sa il infiereze pe Nicusor m-a facut sa imi pierd respectul fata de acestia.
    • Like 0
  • După metehne, băiatul ăsta seamănă cu Câțu. Ba, în ultimele zile, Câțu dă semne de trezire, conștietizând destul de bine, în sfârșit, că și fără el în chip de premier țara nu are mai mult de pierdut. L-o fi convins șeful său. Pe Nicușor nu are cine să-l convingă de aceleași circumstanțe, probabil pentru că nu are șef, iar opozanții nu-și pierd timpul cu el. Ce am mai putea spune câtă vreme aspectul său fizic e la fel de grăitor ca și preocupările sale față de nevoile bucureștenilor ?! Ceea ce, desigur, constatăm mai mult sau mai puțin la toți cei care învârtesc politica zilelor noastre. E moda timpului.
    • Like 0
  • De cand e Nicusor primar nu vad mari schimbari prin capitala. Tot despre probleme se vorbeste. Acum sa nu ma pripesc... nici nu a avut timp sa schimbe multe lucruri. Insa treaba asta cu vaccinarea... un pic neobrazat. A avut timp din primavara trecuta.
    • Like 3


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult