Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Nicușor Dan: „Pentru prima oară după Revoluție, un partid format din oameni care nu au mai făcut politică intră în Parlament”

„Este extraordinar că un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri fondatori a devenit a treia forță politică din România”, a declarat Nicușor Dan, președintele USR, după anunțarea rezultatelor exit-poll. Potrivit rezultatelor exit-poll realizate de IRES la comanda Digi24, valabile pentru ora 21:00, USR a obținut 9,3% din voturi pentru Camera Deputaților și 9,4% pentru Senat. 

„Este o victorie a democrației din România. Pentru prima oară după Revoluție, un partid format din oameni care nu au mai făcut politică, oameni care își lasă deoparte carierele profesionale și timpul pe care îl petreceau cu familia, ca să intre în spațiul politic, pentru prima dată după Revoluție un astfel de partid intră în Parlament. Vreau să mulțumesc în primul rând tuturor românilor care ne-au dat votul azi, miilor de oameni care au donat pentru USR, miilor de oameni care au strâns semnături pentru ca noi să putem să candidăm la aceste alegeri parlamentare, miilor de membri și simpatizanți care în zilele acestea au fost în stradă și au vorbit cu românii și le-au transmis cine este USR", a spus Nicușor Dan.

PSD este, potrivit rezultatelor exit-poll marele câștigător al alegerilor parlamentare 2016.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • USR-ule., ai mare grijă să nu ți se URCE la cap, această mică şi relativ uşoară victorie ! Intri în GROAPA CU HIENE, rodate în politică murdară, NU marjați doar pe lupta ANTI SISTEM, CONSTRUIȚI , CONSOLIDAȚI-VĂ ! NU VĂ CULCAȚI PE LAURI, la cum suntem noi românii, data viitoare puteți avea surprize fff neplăcute ! Mare grijă şi atenție la ceea ce întreprindeți ! NUMAI DE BINE & NOROC !
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult