Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nicușor Dan: „Pentru prima oară după Revoluție, un partid format din oameni care nu au mai făcut politică intră în Parlament”

„Este extraordinar că un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri fondatori a devenit a treia forță politică din România”, a declarat Nicușor Dan, președintele USR, după anunțarea rezultatelor exit-poll. Potrivit rezultatelor exit-poll realizate de IRES la comanda Digi24, valabile pentru ora 21:00, USR a obținut 9,3% din voturi pentru Camera Deputaților și 9,4% pentru Senat. 

„Este o victorie a democrației din România. Pentru prima oară după Revoluție, un partid format din oameni care nu au mai făcut politică, oameni care își lasă deoparte carierele profesionale și timpul pe care îl petreceau cu familia, ca să intre în spațiul politic, pentru prima dată după Revoluție un astfel de partid intră în Parlament. Vreau să mulțumesc în primul rând tuturor românilor care ne-au dat votul azi, miilor de oameni care au donat pentru USR, miilor de oameni care au strâns semnături pentru ca noi să putem să candidăm la aceste alegeri parlamentare, miilor de membri și simpatizanți care în zilele acestea au fost în stradă și au vorbit cu românii și le-au transmis cine este USR", a spus Nicușor Dan.

PSD este, potrivit rezultatelor exit-poll marele câștigător al alegerilor parlamentare 2016.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • USR-ule., ai mare grijă să nu ți se URCE la cap, această mică şi relativ uşoară victorie ! Intri în GROAPA CU HIENE, rodate în politică murdară, NU marjați doar pe lupta ANTI SISTEM, CONSTRUIȚI , CONSOLIDAȚI-VĂ ! NU VĂ CULCAȚI PE LAURI, la cum suntem noi românii, data viitoare puteți avea surprize fff neplăcute ! Mare grijă şi atenție la ceea ce întreprindeți ! NUMAI DE BINE & NOROC !
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult