Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Nimic despre Dragnea, Vâlcov sau T. Toader

După războiul mondial am comis o eroare capitală. În loc să rămânem în autarhie, am intrat din nou în circuitul economic mondial. Prin urmare, secretul Planului meu pe 4 ani a fost simplu: i-am înrolat pe oameni într-o economie autarhică!

Cei din afara Germaniei încă nu au înțeles toate acestea. În această privință putem fi liniștiți. Vor avea parte de crize după război! În acest timp, noi vom construi un stat foarte solid, la adăpost de crize, fără să ne bazăm pe nici măcar un gram de aur. Cel care va depăși limita fixată de stat pentru prețuri va merge în lagăr: iată cum se obține stabilitatea monedei.

Tot ce avem de făcut în anii următori este să suprimăm catedrele universitare de economie!

                                                             (Adolf Hitler, Însemnări intime și politice, 1941, 12 noiembrie, seara)

Fac tot ce pot ca să-i ponegresc cât mai mult pe juriști, pentru ca să fie cât mai puțini studenți care să aleagă această profesie. Trebuie să compromitem această carieră până acolo încât să nu fie îmbrățișată decât de cei care nu vor să cunoască nimic altceva decât paragrafe.

Ce nevoie avem de scrupule juridice, când un lucru e necesar din punct de vedere politic pentru popor? Poporul nu trăiește datorită juriștilor, ci în pofida lor!

Desigur, nu sunt eu primul care vede în ei un mediu de cultură pentru bacterii! Frederic cel Mare nu gândea altfel.

                                                          (Adolf Hitler, Însemnări intime și politice, 1941, 16 noiembrie, la amiază, în dialog cu Heinrich Himmler)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Se pare că oricare dintre talentele CTP poate fi chestionabil, afară de unul:
  Articolele acestui om atrag comentariile tîmpiților așa cum atrage banda aia lipiciosă muștele!
  • Like 0
  • @
   rp check icon
   par mai degraba trolli
   • Like 0
 • Inca nu reusesc sa pricep cum de ati fost capabil sa-i adresati domnului Mihai Sora,intrebarea :"Sa mori tu?".este ceva ce ma depsaseste,realmente.Daca aceasta
  intrebare i-ar fi adresat-o Serban Nicolae sau Eugen Nicolicea sau Codrin Stefanescu,mi s-ar fi parut ceva absolut firesc,ceva normal.
  Insa asa ceva,din partea d-voastra este incalificabil...
  Va rog sa cititi articolul d-lui Tapalaga si apoi-sper din tot sufletul-sa faceti ceea ce decenta elementara va cere:"Mea culpa,Domnule Sora!".
  https://www.g4media.ro/ce-se-intampla-la-digi24-cartelizarea-televiziunilor-de-stiri.html
  • Like 0
 • de la datul din mîini, cit mai explicativ, pina la "vreau" in loc de " eu cred" sau "parerea mea"
  adolescentul asta întîrziat seamana din ce in ce mai mult cu ceausescu......chiar dacă mai tîrziu...abia acum am văzut asemanarea lui cu hitler.....a lui ceausescu....ce credeati!?
  • Like 0
 • Să moli tu?
  • Like 1
 • De cate ori nu am avut parte in viata de schimbari de macaz, unde nu prea a fost decizia mea, cred ca intr-un fel fiecare dintre noi intr-un fel sau altul am trait si traim pe un front, sau altul, fie din pacate de familie, sau pacate de societate.

  Cum reusim sa le tratam acestea, daca nu reusim, sa constientizez pacatele individuale, proprii, este cel mai mare lupta pe care fiecare dintre noi trebuie sa o castige, ca sa se casatoreasca, sa reuseasca in acesta viata.
  '
  Cum spunea Eminescu: "viata este o lupta, deci luptate cu dragoste, cu dor".
  • Like 0
 • De unde au rasarit cei care au gandirea lui Hitler? Sunt emanatii asa numitei revolutii! Care i-a adus la putere pe tocmai cei impotriva carora a fost facuta. Definitiile au rolul lor! Si te izbesti de ele vrand, nevrand.
  • Like 1
 • Disciplina germana e si acum in sangele lor. De-asta ii invidiaza italienii care acum vor sa dea cu EU de pamant la alegerile din mai, ma refer la cei manipulati de partidele extremiste...La noi, in schimb, disciplina in economie, ti-ai gasit! Aici e numai disciplina furtisagurilor. Furtul e atat de inradacinat incat a devenit o disciplina. Un fel de sport!
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Cred ca un curs de politica si doctrine n-ar strica, mai ales acum inainte de alegerile pentru PE. As vrea sa urmăresc dezbateri, schimburi de idei si idei despre viitorul nostru, despre ce inseamna, de exemplu, "progresism" si cum a evoluat el in Europa. Acum ca alianta USR PLUS va putea sa candideze pe liste, as vrea sa aud niste idei. Inainte de a vota trebuie sa intelegem putina politica si istoria unor doctrine politice, pentru a nu mai cadea niciodata in vremuri obscure.
  • Like 1
 • fc check icon
  cât farmec discret în coborârea de pe-Olimp! rar o vezi. naiba. ar fi o cestie... uneori. aș vrea Agore imune la troli. Agore ce fac audiențe incredibile! Agore ce zici că-s episodul cine-a tras, sue-ellen? Agore ce aduc fericire-n casele sărace și rușine-n lumea parvenită... ori telectualitatea de nas strâmbătoare și sfărâmicioasă.... să văz zeii printre muritorii ce asta vor și salută. și așteaptă. și așteaptă.
  • Like 1
 • Buna seara stimabililor.....
  Voi incepe destul de abrupt : " Dv. ati fost la film ( cinematograf ) astazi ? sau de dupa 89. pana in prezent ?.v-a placut filmul ?. cine au fost regizorii si actorii ?. ati platit bilet la intrare ?. cine a regizat ? " Din pacate Romania traieste vremuri de film in film, mai concis, impletirea peliculei cu realitatea, regia fiind asigurata de " maistrii de ceremonii " si mai concis, S.E.C.U....
  P.s : Sa aveti o Romanie ca in DEX, mai exact, "explicativa "- cred ca se simte ironia.
  • Like 3


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult