Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Norica Nicolai, despre un nou protest precum cel generat de OUG 13: „Protestele spontane nu pot fi agreate decât în limitele legii”

Norica Nicolai

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că orice adunare publică trebuie declarată anterior organizării ei, dacă se desfăşoară pe drumuri publice, în pieţe sau în apropierea instituţiilor. Eurodeputata Norica Nicolai, preşedinta Consiliului Naţional ALDE, a declarat pentru RFI că i se pare o decizie corectă. 

„Protestele spontane nu pot fi agreate, decât în limitele în care sunt reglementate pe lege”, a spus aceasta.

Întrebată dacă oamenii mai pot ieși în stradă în cazul unui scenariu precum OUG 13, aceasta a răspuns: „Nu, nu mai poate ieşi nimeni. Eu cred că a specula pe ideea Ordonanţei 13 la nesfârşit nu face bine absolut nimănui (...). Cred că trebuie să intrăm toţi într-o logică a respectului faţă de lege şi pornind de la acest lucru, să ne comportăm ca atare, fie că suntem la Putere, fie că suntem în Opoziţie”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • adica eu, bucurestean, trebuie sa iau aprobare de la norica nicolai, de la firea sau altcineva, ca sa trec sau sa stau in piata victoriei ? astia nu au cunostinte de drept (neconstitutional) nici cat se purta acum o suta de ani - voi incerca sa gasesc citatul dintr-un constitutionalist britanic, referitor la astta
  (sper ca inalta instanta a definit ce inseamna anterior si, respectiv, in apropiere!)
  • Like 0
 • Cata neobrazare de la cineva care nici macar nu se sinchiseste de suferinta atator milioane de oameni care isi doresc o Romanie respectata si care sa colaboreze in mod onorabil la consolidarea UE. Ea este o agenta pro-rusa acolo, un sac de osanza a nesimtirii si grosolaniei, imi pare rau, dar asta imi sugereaza acest personaj care mai e si om al legii. Rusine in veci sa-i fie!
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Duamna Norica... are impresia ca oamenii ies in strada de placere sau pentru probleme minore , cum ar fi cresterea subventiilor pentru coafarea pisicilor si cainilor. Nu madam europarlamentareasa, oamenii ies in strada pentru ca sunt disperati sa vada cum justitia si statul de drept sunt distruse de unii ca voi si cum Romania este decuplata de la UE si de la lumea democratica. De aia se organizează proteste spontane, pentru ca este o stare de urgenta nationala! Ne-am saturat de comunisti ca voi.
  • Like 3
  • @ mike
   Al Lui Al Lui check icon
   "Ne-am saturat de comunisti ca voi." Scuza-ma dar aici trebuie sa te contrazic, pentru a pune adevarul in matca lui: "Ne-am saturat de profitori ca voi". Astia nici comunisti nu sunt, macar aia stiau cum se guverneaza tara.
   • Like 3
  • @ Al Lui
   mike mike check icon
   Aveti dreptate, astia de fapt profita de pe urma celorlalti profitori din anii '90, care la randul lor au profitat de caderea comunismului si de ceea ce au lasat comunistii in urma. Iar astia au ajuns eurodeputati si mai tin si lectii in PE si incearca sa-i convinga pe ceilalti cat de bun este sistemul creat de ei in Romania. Va dati seama ce se intampla? Am colegi care deja depun actele pentru a fi cetatenii unor state din vest.
   • Like 1


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult