Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nou ordin al autorităților: se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și investigații medicale care nu reprezintă urgență, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe. Sunt anulate consultațiile la stat și privat

Marcel Vela - Inquam Photos / Ilona Andrei

Foto Inquam Photos / Ilona Andrei

Internările pentru intervențiile chirurgicale și investigații medicale care nu reprezintă urgență vor fi suspendate pentru 14 zile, începând de marți, 24 martie, iar toți pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați, potrivit unui nou ordin al autorităților. De asemenea, sunt anulate consultațiile în spitalele de stat și private.

Ordinul este avizat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și are ca scop instituirea de noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), în spitalele publice și private.

„Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In traducere, se suspenda dreptul constitutional la asistenta medicala, pentru orice alta boala in afara de infectia cu COVID 19. Si cine stabileste care este urgenta: armata sau doctorul? Adica rabzi pana problema devine urgenta (dar asta decide doar comisia cu epoleti si cascheta), cand se rezolva de o mie de ori mai greu sau deloc. O noua lovitura data de echipa de militieni care conduce tara
    • Like 0
  • Valentin check icon
    În policlinici nu se suspendă?
    • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult