Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

România a depășit Suedia la numărul de decese din cauza Covid-19, în ultimele 2 săptămâni, raportat la 100.000 locuitori

pat gol - covid - spital - Yuri CorORTEZ / AFP / Profimedia

Foto: Yuri Cortez / AFP / Profimedia

România a depășit Suedia și a trecut pe primul loc, în regiunea UE/zona economică europeană și Marea Britanie, în ce privește numărul de decese din cauza Covid-19, pe ultimele 14 zile, raportat la 100.000 de locuitori.

Datele prezentate de Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că, pentru ultimele două săptămâni, România are o rată de 1,6 decese la suta de mii de locuitori, Suedia - 1,5, iar Marea Britanie - 1,4. Următoarele clasate sunt Croația și Portugalia, cu câte 0,5 decese la 100.000 de locuitori, în același interval de timp.


Sursa: Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor 

România are în prezent o rată de 69,4 cazuri noi la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, următoarele clasate fiind Spania (49,2) și Bulgaria (46,1). Pe primul loc este Luxemburg, cu 214 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, în condițiile în care această țară are doar 600.000 de locuitori și a realizat până acum peste 400.000 de teste, într-un program masiv de depistare a celor infectați, scrie Biziday.ro.

Situația infecțiilor cu coronavirus (Covid-19), în câteva state europene, valabilă pe 29 iulie 2020, potrivit datelor CNSCBT (date raportate în ultimele 24 de ore) : 

Italia - 202 cazuri confirmate, din care 11 decese.

Spania - 1.828 cazuri confirmate, din care 2 decese

Germania - 684 cazuri confirmate, din care 6 decese.

Franta - 2.551 cazuri confirmate, din care 17 decese.

Marea Britanie - 581 cazuri confirmate, din care 119 decese.

Elvetia - 132 cazuri confirmate, din care 3 decese.

Belgia - 402 cazuri confirmate, din care 1 deces

Austria - 156 cazuri confirmate, din care 0 decese.

România - Până la data de 28 iulie ora 13.00 s-au înregistrat 47.053 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 2.239 decese, fiind confirmate 1.151 cazuri noi de infecție cu coronavirus.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • cred ca ....traducerea e nefericita,(si nici macar recitita de postator) cand spune , de pilda : "Italia - 202 cazuri confirmate, din care 11 decese", nu e ca la accidente auto, nu din cei 202 au decedat 11!!!
  cei decedati provin din internarile de acum 30-70 de zile uneori;
  din cauza asta cele 1300 de cazuri noi cu care am devenit (sinistru) campioni, se vor reflecta peste 0 luna, doua -in functie de comorbiditati , de indemanarea medicilor si de capacitatea sectiilor ATI.!
  • Like 0
 • Bine nu-i!

  calcule pentru "ora 25" * (* C. Virgil Gheorghiu - roman, ficțiune) în România.
  cu/fără permisiune, + un zâmbet optimist, ascuns sub mască:
  "Cele bune să se adune, cele rele să se spele!"


  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult