Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

România a depășit Suedia la numărul de decese din cauza Covid-19, în ultimele 2 săptămâni, raportat la 100.000 locuitori

pat gol - covid - spital - Yuri CorORTEZ / AFP / Profimedia

Foto: Yuri Cortez / AFP / Profimedia

România a depășit Suedia și a trecut pe primul loc, în regiunea UE/zona economică europeană și Marea Britanie, în ce privește numărul de decese din cauza Covid-19, pe ultimele 14 zile, raportat la 100.000 de locuitori.

Datele prezentate de Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că, pentru ultimele două săptămâni, România are o rată de 1,6 decese la suta de mii de locuitori, Suedia - 1,5, iar Marea Britanie - 1,4. Următoarele clasate sunt Croația și Portugalia, cu câte 0,5 decese la 100.000 de locuitori, în același interval de timp.


Sursa: Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor 

România are în prezent o rată de 69,4 cazuri noi la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, următoarele clasate fiind Spania (49,2) și Bulgaria (46,1). Pe primul loc este Luxemburg, cu 214 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, în condițiile în care această țară are doar 600.000 de locuitori și a realizat până acum peste 400.000 de teste, într-un program masiv de depistare a celor infectați, scrie Biziday.ro.

Situația infecțiilor cu coronavirus (Covid-19), în câteva state europene, valabilă pe 29 iulie 2020, potrivit datelor CNSCBT (date raportate în ultimele 24 de ore) : 

Italia - 202 cazuri confirmate, din care 11 decese.

Spania - 1.828 cazuri confirmate, din care 2 decese

Germania - 684 cazuri confirmate, din care 6 decese.

Franta - 2.551 cazuri confirmate, din care 17 decese.

Marea Britanie - 581 cazuri confirmate, din care 119 decese.

Elvetia - 132 cazuri confirmate, din care 3 decese.

Belgia - 402 cazuri confirmate, din care 1 deces

Austria - 156 cazuri confirmate, din care 0 decese.

România - Până la data de 28 iulie ora 13.00 s-au înregistrat 47.053 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 2.239 decese, fiind confirmate 1.151 cazuri noi de infecție cu coronavirus.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • cred ca ....traducerea e nefericita,(si nici macar recitita de postator) cand spune , de pilda : "Italia - 202 cazuri confirmate, din care 11 decese", nu e ca la accidente auto, nu din cei 202 au decedat 11!!!
    cei decedati provin din internarile de acum 30-70 de zile uneori;
    din cauza asta cele 1300 de cazuri noi cu care am devenit (sinistru) campioni, se vor reflecta peste 0 luna, doua -in functie de comorbiditati , de indemanarea medicilor si de capacitatea sectiilor ATI.!
    • Like 0
  • Bine nu-i!

    calcule pentru "ora 25" * (* C. Virgil Gheorghiu - roman, ficțiune) în România.
    cu/fără permisiune, + un zâmbet optimist, ascuns sub mască:
    "Cele bune să se adune, cele rele să se spele!"


    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult