Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Număr record de infectări cu Covid în SUA după sărbători: peste un milion de cazuri noi raportate într-o singură zi

Omicron SUA

Foto: Getty Images

1.082.549 de noi cazuri de coronavirus, cele mai multe de până acum, au fost raportate luni în SUA, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Începând cu 3 ianuarie, media pe șapte zile a cazurilor noi zilnice din SUA este de 480.273, ceea ce înseamnă că SUA are cea mai mare medie de 7 zile a cazurilor noi din lume, conform clasamentului făcut de Universitatea Johns Hopkins, citat de CNBC.

Mii de școli americane sunt închise, după ce răspândirea rapidă a variantei Omicron a făcut ca un număr tot mai mare de districte școlare să amâne redeschiderea acestora după sărbători sau să treacă la predarea online. Dar în multe zone, inclusiv în New York City, elevii sunt prezenți în sălile de clasă.

În orașul New York, unul din trei teste Covid a ieșit pozitiv, însă primarul a promis că va ține școlile deschise.

„Vrem să fim extrem de clari: cel mai sigur loc pentru copiii noştri este clădirea școlii”, a declarat primarul Eric Adams

.O singură şcoală publică din New York, a fost închisă luni din cauza lipsei de personal, au declarat oficialii din educație.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult