Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Număr record de infectări cu Covid în SUA după sărbători: peste un milion de cazuri noi raportate într-o singură zi

Omicron SUA

Foto: Getty Images

1.082.549 de noi cazuri de coronavirus, cele mai multe de până acum, au fost raportate luni în SUA, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Începând cu 3 ianuarie, media pe șapte zile a cazurilor noi zilnice din SUA este de 480.273, ceea ce înseamnă că SUA are cea mai mare medie de 7 zile a cazurilor noi din lume, conform clasamentului făcut de Universitatea Johns Hopkins, citat de CNBC.

Mii de școli americane sunt închise, după ce răspândirea rapidă a variantei Omicron a făcut ca un număr tot mai mare de districte școlare să amâne redeschiderea acestora după sărbători sau să treacă la predarea online. Dar în multe zone, inclusiv în New York City, elevii sunt prezenți în sălile de clasă.

În orașul New York, unul din trei teste Covid a ieșit pozitiv, însă primarul a promis că va ține școlile deschise.

„Vrem să fim extrem de clari: cel mai sigur loc pentru copiii noştri este clădirea școlii”, a declarat primarul Eric Adams

.O singură şcoală publică din New York, a fost închisă luni din cauza lipsei de personal, au declarat oficialii din educație.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult