Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Numărul îmbolnăvirilor de Covid crește alarmant: 889 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. 280 de oameni sunt în terapie intensivă și 21 au murit

Terapie iniensivă, Bergamo

889 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, după ce cu o zi înainte fuseseră raportate 799 de noi cazuri. În total, au fost efectuate în ultima zi 18.732 de teste.

În intervalul 17.07.2020 (10:00) – 18.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 de decese ( 14 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. La ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere, infomează Grupul de Comunicare Strategică.

Vineri seară, șeful DSU, Raed Arafat avertiza că numărul de noi cazuri va trece de 866 astăzi. Acesta a declarat că Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie din București au rămas fără locuri la terapie intensivă.

„Situația începe să fie îngrijorătoare, înseamnă că în București apar tot mai multe cazuri de terapie intensivă”, a declarat Arafat. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Valentin check icon
  Şi-n tot acest timp nişte oameni în combinezoane albe îşi înghit sudoarea opt ore, timp în care nici nu vreau să-mi imaginez cum se duc la toaletă... dacă se duc... Dar ce le pasă multora? E vară, e soare, e distracţie. Veselie, tată!
  • Like 1
 • Parerist check icon
  Propaganda... Problema reala e ca a dat bilgheitz 5G-ul mai tare!
  • Like 2
 • Valentin check icon
  ...şi-n tot acest timp oamenii se distrează la munte şi la mare...
  OPRIŢI PLANETA!!! VREAU SĂ COBOR!!!
  • Like 1
  • @ Valentin
   Delia MC Delia MC check icon
   Trebuie instalat Planeta.2. Asta are un virus.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Valentin check icon
   Şi nu există antivirus...
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult