Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Numărul îmbolnăvirilor de Covid crește alarmant: 889 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. 280 de oameni sunt în terapie intensivă și 21 au murit

Terapie iniensivă, Bergamo

889 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, după ce cu o zi înainte fuseseră raportate 799 de noi cazuri. În total, au fost efectuate în ultima zi 18.732 de teste.

În intervalul 17.07.2020 (10:00) – 18.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 de decese ( 14 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. La ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere, infomează Grupul de Comunicare Strategică.

Vineri seară, șeful DSU, Raed Arafat avertiza că numărul de noi cazuri va trece de 866 astăzi. Acesta a declarat că Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie din București au rămas fără locuri la terapie intensivă.

„Situația începe să fie îngrijorătoare, înseamnă că în București apar tot mai multe cazuri de terapie intensivă”, a declarat Arafat. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Valentin check icon
  Şi-n tot acest timp nişte oameni în combinezoane albe îşi înghit sudoarea opt ore, timp în care nici nu vreau să-mi imaginez cum se duc la toaletă... dacă se duc... Dar ce le pasă multora? E vară, e soare, e distracţie. Veselie, tată!
  • Like 1
 • Parerist check icon
  Propaganda... Problema reala e ca a dat bilgheitz 5G-ul mai tare!
  • Like 2
 • Valentin check icon
  ...şi-n tot acest timp oamenii se distrează la munte şi la mare...
  OPRIŢI PLANETA!!! VREAU SĂ COBOR!!!
  • Like 1
  • @ Valentin
   Delia MC Delia MC check icon
   Trebuie instalat Planeta.2. Asta are un virus.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Valentin check icon
   Şi nu există antivirus...
   • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult