Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Numărul îmbolnăvirilor de Covid crește alarmant: 889 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. 280 de oameni sunt în terapie intensivă și 21 au murit

Terapie iniensivă, Bergamo

889 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, după ce cu o zi înainte fuseseră raportate 799 de noi cazuri. În total, au fost efectuate în ultima zi 18.732 de teste.

În intervalul 17.07.2020 (10:00) – 18.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 de decese ( 14 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. La ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere, infomează Grupul de Comunicare Strategică.

Vineri seară, șeful DSU, Raed Arafat avertiza că numărul de noi cazuri va trece de 866 astăzi. Acesta a declarat că Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie din București au rămas fără locuri la terapie intensivă.

„Situația începe să fie îngrijorătoare, înseamnă că în București apar tot mai multe cazuri de terapie intensivă”, a declarat Arafat. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Şi-n tot acest timp nişte oameni în combinezoane albe îşi înghit sudoarea opt ore, timp în care nici nu vreau să-mi imaginez cum se duc la toaletă... dacă se duc... Dar ce le pasă multora? E vară, e soare, e distracţie. Veselie, tată!
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Propaganda... Problema reala e ca a dat bilgheitz 5G-ul mai tare!
    • Like 2
  • Valentin check icon
    ...şi-n tot acest timp oamenii se distrează la munte şi la mare...
    OPRIŢI PLANETA!!! VREAU SĂ COBOR!!!
    • Like 1
    • @ Valentin
      Delia MC Delia MC check icon
      Trebuie instalat Planeta.2. Asta are un virus.
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Valentin check icon
      Şi nu există antivirus...
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult