Foto: George Călin/ Inquam Photos
Atitudinea față de demiterea lui Vlad Voiculescu, „retragerea sprijinului” pentru premierul Cîțu și zvonurile privind ieșirea de la guvernare ne arată că pentru USRPLUS este mai important să arate acum că nu pot fi intimidați decât să asigure stabilitatea coaliției.
Mi-ar fi plăcut să văd la USR PLUS asumare și deschidere către muncă în echipă. În schimb, văd o demonstrație inutilă de forță și protejarea unui om orgolios. Gafele lui Vlad Voiculescu au culminat cu ordinul semnat de Andreea Moldovan care a trecut peste toate procedurile necesare, inclusiv peste DSU și premier. Dacă acțiunea Andreei Moldovan ar fi fost din aroganță și sfidare, am fi înțeles jocul politic. Problema este mai gravă de atât pentru că cel mai probabil acel ordin a ajuns să fie publicat pentru că fostul secretat de stat nu cunoștea procedura. În plină pandemie și criză sanitară să ai un secretat de stat care nu știe ce are de făcut și un ministru care gafează continuu nu e chiar cea mai bună idee.
Pe de altă parte, este celebra „luptă cu mafia”. În tot acest timp, dl. Voiculescu nu a mișcat absolut nimic în schimbarea vechilor metehne din minister. Iar publicarea listelor cu centrele militare pentru vaccinare a fost doar subiect de inflamare în presă. Nu-mi spuneți că fix asta era marea mafie din sistemul sanitar. Dacă Vlad Voiculescu avea vreun plan pentru a speria cu adevărat „greii” din sistemul sanitar, ar fi căzut de pe un cal alb. Din păcate, cade din pricina unor abilități elementare de comunicare.
Vlad Voiculescu nu e genul de politician care să joace murdar și nu are experiență politică necesară să se lupte cu armele adversarului. Deși intențiile acestuia sunt bune. Nu l-aș suspecta că are „interese mari la mijloc”. E doar un polician slab și depășit. Ezitant și nesigur, Vlad Voiculescu chiar nu părea genul de om care să lupte „cu mafia”.
Acum, dacă USR PLUS iese de la guvernare sau impune demisia lui Florin Cîțu, nu fac nimic altceva decât să întărească spusele lui Dan Barna în urmă cu un an și jumătate, „ieșirea din criză nu e mandatul USR”. Ar fi cea mai iresponsabilă decizie și le-ar rupe orice șansă de a avea un scor decent în 2024.
Singura declarație decentă a venit astăzi din partea lui Ludovic Orban, „e mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru”. În schimb, Dan Barna consideră că decizia privind demiterea lui Vlad Voiculescu este una „imatură politic” și se arată surprins că a fost luată fără să fi fost consultați. Și ca să fie tabloul complet anunță că retrag sprijinul pentru premierul Florin Cîțu. Mi-ar fi plăcut și ca USR PLUS să realizeze că miza este o guvernare solidă și eficientă, să-și asume într-un final ieșirea din criză și să Salveze România.
Articol publicat pe blogul autoarei.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Acum nici cu USR nu imi este rusine. Alt mare barbat al politicii romanesti, dl. Barna a arata si el ca nu prea gandeste inainte sa deschida gura. Nu pot sa declari asa ceva dupa ce acest lucru nu a fost agreat in partid. Iar in partid sunt si multe persoane care nu vor neaparat sa iasa de la guvernare, dupa ce au inceput si ei sa aiba un salariu decent, ca nu toate ONG-urile o duceau bine. Dar, poti sa spui ca in acest moment datorita agresiunii lui ne gandim daca sa ii mai acordam sprijinul lui Catu si va trebui sa discutam acest lucru in coalitie, este alta treaba. Lasi loc de negociere si daca obti ceva te poti intoarce ca salvatorul coalitiei de guvernare, cu sau fara Catu.
P.S. Si apropo, trebuie sa mergi la sedintele de guvern si in continuare sa luati decizii pentru ca de aceea va platim.
https://ourworldindata.org/grapher/cumulative-covid-vaccinations?tab=table&time=latest
Ca si procent al populatiei vaccinate suntem pe antepenultimul loc in UE ( inaintea Croatiei si Bulgariei) . Asta ca sa separam mincinosii de restul lumii.
Deci venim dupa un proaspat masterat la renumita universitate ASE si o gramada de lipsa de experienta si ne dam cu parerea despre niste oameni care:
a) au facut niste scoli mult mai serioase decat ASE la timpul lor
b) au performat in diferite domenii si au lasat niste lucruri in urma lor
Dar vorba romanului , ne pricepem la orice si tupeul bate experienta.
Ca sa nu mai vorbesc de ridicolul situatiei comentate. Probabil ca la ASE se invata niste chesti de genul:
a) Daca esti manager de proiect intr-un proiect multi-site sau multi-company cel mai nimerit lucru este sa demiti alti manageri de proiect de la alte site-uri sau alte companii fara o analiza si o consultare prealabila a partilor.
b) Mai mult, e bine sa demiti niste oameni care au facut un lucru bun in proiect chiar fara aprobarea si stiinta ta. Nu am bagat de seama ca a analizat cineva continutul documentului dewpre schimbarea conditiilor de carantinare...
c) Dupa aia, cel mai bun lucru este sa te tavalesti pe jos si sa zbieri pe toate canalele media acuzand partenerul caruia i-ai spart capul, ca nu doreste succesul proiectului. Cum ar veni santaj emotional... gen Gabriela Firea alta managerita de success.
Un sfat fara rautate de la un om care face management de peste 20 de ani in America. Inainte de a-ti da cu parerea, este foarte bine sa faci ceva si sa pricepi ce-ti trebuie sa fii un bun manager.
Asta te va invata cum trebuie gestionate astfel de situatii si sa poti face o comparatie cu actiunile lui Florin Catu.
Deci cu asa specialisti , asa natiune...
Deci interpretarea mea este urmatoarea : pentru o greseala de natura neclara deocamdata , premierul Catu s-a comportat precum un vechil si l-a demis pe ministru si pe un consilier de stat foarte competent, fara sa analizeze situatia sau sa aiba o discutie cu partenerii de guvernare.
Din ce am auzit eu , Andreea Moldovan era printre cei mai buni manageri de spital din Romania , daca nu cea mai buna.
In rest e treaba dumitale cum ai votat si din ce motive.
Acum cel mai important lucru pentru USR-PLUS este sa incaseze pumnul in bot cu zambetul pe buze in numele concordiei la guvernare.