Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

O elevă din Vaslui i-a cerut unui primar un telefon pentru cursurile online și i-a promis că o să i-l plătească în rate, din alocație

Scrisoare elevă

O elevă din comuna Șuletea, județul Vaslui, i-a trimis primarului localității o scrisoare în care îl roagă să îi dea un smartphone vechi, pentru a putea să ia parte la lecțiile online, sau să îi cumpere un telefon nou, pe care fetița promite să îl plătească lunar, din alocație.

„Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine”, i-a scris eleva, care mai are șapte frați, primarului Ciprian Tamaș, care a făcut publică scrisoarea și a promis că îi va da telefonul de care are nevoie.

„Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, a scris fata.

La aproape două luni de la închiderea școlilor și de la mutarea lecțiilor în online, 30 de elevi de la școala din Șuletea nu au dispozitive de pe care să se conecteze cu elevii și profesorii lor. Primarul a aflat despre ei, după scrisoarea fetiței. 

„Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online!

Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!

Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră!”, a scris Ciprian Tamaș. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dar de ce doreste un smartphone si nu doreste un desktop su un laptop sau macar o tableta care toate au ecran mai mare si textul se citeste mult mai lejer. Localitate s-ar putea sa nu aiba acoperire la internet sau abonamentul la internet la PC sa fie mai scump ca la smartphone ?
    Cred ca tot manualul este cel mai bun. Cu Internetul doar sa te ajuti suplimentar.
    • Like 0
  • Corina check icon
    Foarte bine, să ajute, să facă ce nu au făcut până acum, dar să nu mai vorbească de „elevi nevoiași”. Copiii sunt sensibili la astfel de etichetări.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult