Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

O săptămână gratuită cu experiențe, informații și premii pentru cei interesați de IT: Perfect Week cu Wantsome

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

În cadrul Perfect Week, participanții vor avea ocazia să descopere multe lucruri utile despre domeniile centrale de interes din IT, să se orienteze profesional în direcția potrivită, să-i întâlnească pe mentorii și colaboratorii Wantsome, să asculte poveștile de succes și de reconversie profesională chiar de la foștii cursanți, să pună întrebări organizatorilor și să câștige premii de peste 4 000 de euro.

Evenimentul are loc online, în fiecare zi, de luni până vineri, din intervalul 17-21 ianuarie, de la 18.00 la 20.30, după cum urmează:

17.01.2022 – Just a Perfect Day for Understanding Wantsome: află mau multe despre rolul tehnologiei în viețile noastre, oferta educațională Wantsome și poveștile sale de succes.

18.01. 2022 – Just a Perfect Day for Understanding The Mindset: află mai multe despre procesul de învățare, despre reconversia profesională, despre felul în care gândesc angajatorii și ceea ce caută.

19.01.2022 – Just a Perfect Day for Future Developers & UI/UX Designers: află cum se construiește o aplicație software, cum se alege limbajul de programere, diferențele dintre Front End și Back End, rolul Designului în dezvoltarea de interfețe și care sunt pașii necesari pentru a deveni programator sau UI/UX Designer.

20.01. 2022 – Just a Perfect Day for Testers: află ce înseamnă testarea unei aplicații software, ce sunt testarea manuală și testarea automată, cât de ușor se învață și cum fac performanță testerii din industrie.

21.01.2022 – Just a Perfect Day for Understanding More on Network Insfrastructure, DevOps, Project Management & Business Analysis: află care sunt provocările, calitățile dorite și cunoștințele necesare ca să poți deveni inginer în rețelistică sau DevOps, Project Manager sau Business Analyst.

Participare:

Se efectuează prin înregistrare gratuită pe pagina de Facebook a evenimentului sau pe pagina evenimentului de pe site-ul Wantsome.

Despre Wantsome

Înființată în 2017 la Iași cu scopul de a pregăti tineri și adulți să facă față cererii de pe piața de IT, Wantsome, academia prietenoasă, a devenit cea mai mare unitate de învățământ independent în IT din Nord-Estul României. În 2019, a deschis un sediu și în București iar în 2020, în contextul pandemic, Wantsome și-a mutat toate cursurile în online, deservind vorbitori de limba română din întreaga țară și de peste hotare.

Până în prezent, Wantsome a înregistrat un număr de peste 1.800 de absolvenți, angajări în 114 companii IT de outsourcing sau de produs, 49 de programe de mentorat susținute de 36 de traineri cu experiență, specialiști în IT în companii de renume internațional. Detalii complete puteți găsi pe site-ul companiei https://wantsome.ro/ .

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gabriel check icon
    Recomandari pentru orice incepator care doreste sa participe la cursurile unei academii:
    - interesati-va foarte foarte bine cine este instructorul vostru si experienta concreta pe care o are in aria pe care o preda;
    - analizati foarte bine curriculum si comparati-l cu alte cursuri internationale foarte bine cotate. Puteti folosi si Udemy pentru comparatie;
    - pe bune sa aveti mare pasiune pentru domeniul acesta. Pasiunea o descoperiti in primul rand parcurgand primele voastre cursuri singuri si nu mergeti la o astfel de academie pentru primul vostru curs. Folositi Codeacademy, Udemy... Lucrati proiecte singuri acasa si daca chiar va incanta ceea ce faceti atunci stiti ca puteti merge catre o academie daca simtiti nevoia unui astfel de mediu de invatare;
    - academiile stiu cat de "putin" va trebuie sa ca ajungeti pe un rol de junior, insa ca sa va ridicati din pozitia de junior trebuie sa aveti multa pasiune si dorinta de a studiu pe cont propriu, caci e foarte mult de invatat! Anii de experienta nu va cresc in grad, ci cum ati evoluat in acei ani. E plin de companii care doresc oameni cu abilitati tehnice de incepatori pentru roluri repetitive din care dupa primele 3 luni nu mai invatati nimic iar ce ati invatat e posibil nici sa nu va ajute prea mult in viitor. Problema cu aceste companii este ca stiu sa negocieze bine cu voi si in mare veti ramane cu venitul negociat cand abia intrati in domeniu. It's a trap;
    - parerera genenarala a celor care lucram in domeniu nu este extraordinara fata de aceaste academii. Preturile pe care le cer pentru ce va invata sunt exagerate si de multe ori intructorii au o experienta indoielnica in aria pe care o predau. Astfel de sume merita daca vorbim de lucruri de nivel ridicat unde in primul rand platesti expertiza unui expert, nu sa iti spuna cum sa scrii sintaxa.
    - sub nici o forma nu va este suficient ce invatati la cursul unei academii pentru a ajunge pe un rol bun de viitor. Invatati sa invatati singuri. S-au dezvoltat multe platforme unde puteti urmari cursuri / workshopuri tinute de top developeri la nivel global. Abilitatea de a invata singuri o sa va ajute sa evoluati dincolo de un rol de junior. Nu spun ca nu puteti merge la o academie, dar din pacate nu prea exista o academie care sa va invete mai mult decat baza.
    • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult