Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Oana Gheorghiu: Le-am mulțumit membrilor trupei Metallica pentru donație, iar ei ne-au zis: „Noi vă mulțumim pentru ceea ce faceți pentru copiii din România”

Donație Metallica

„Când m-am trezit de dimineață și am văzut pozele de pe Facebook, am spus: Ce bine, nu a fost doar un vis!”, povestește Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, care construiește la București primul spital de oncologie pediatrică. 

Fundația All Within My Hands, fondată de Metallica, a anunțat miercuri seară o donație de 250.000 de euro pentru inițiativa Asociației Dăruiește Viață, #NoiFacemUnSpital. Alături de propria contribuție în valoare de 50.000 de euro, Metallica a direcționat către Dăruiește Viață suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din București, asigurată de Mastercard și BCR. 

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, cofondatoarele asociației, s-au întâlnit cu membrii trupei Metallica chiar înaintea concertului de la București, de pe Arena Națională. „Au fost extrem de calzi, ne-au întrebat despre proiectul nostru, le-am vorbit despre copiii din România și despre șansele pe care le au în comparație cu copiii din America. Când le-am spus că în România nu s-a construit niciun spital în ultimii 30 de ani, nu le-a venit să creadă. Le-am mulțumit pentru donație, iar ei ne-au zis: Noi vă mulțumim pentru ceea ce faceți pentru copiii din România”, povestește Oana Gheorghiu.

A postat pe pagina de Facebook fotografia cu cecul de 250.000 de euro și membrii trupei Metallica. „În poza asta sunt toți cei 260.000 de oameni care au donat pentru spital, fără de care nu am fi ajuns niciodată aici”, spune ea. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Niște oameni străini( De aceea care îi înfierează PSD ul că ne fură țara) au făcut o donație consistență pentru ridicarea unui spital de copii.Ei au putut, dar guvernul ăsta de Imbecili și Hoți nu a vrut s-au nu a putut.De fapt pe ei interesează numai bugetării și pensionări nicidecum Tineretul .
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult