Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Oana Gheorghiu: Le-am mulțumit membrilor trupei Metallica pentru donație, iar ei ne-au zis: „Noi vă mulțumim pentru ceea ce faceți pentru copiii din România”

Donație Metallica

„Când m-am trezit de dimineață și am văzut pozele de pe Facebook, am spus: Ce bine, nu a fost doar un vis!”, povestește Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, care construiește la București primul spital de oncologie pediatrică. 

Fundația All Within My Hands, fondată de Metallica, a anunțat miercuri seară o donație de 250.000 de euro pentru inițiativa Asociației Dăruiește Viață, #NoiFacemUnSpital. Alături de propria contribuție în valoare de 50.000 de euro, Metallica a direcționat către Dăruiește Viață suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din București, asigurată de Mastercard și BCR. 

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, cofondatoarele asociației, s-au întâlnit cu membrii trupei Metallica chiar înaintea concertului de la București, de pe Arena Națională. „Au fost extrem de calzi, ne-au întrebat despre proiectul nostru, le-am vorbit despre copiii din România și despre șansele pe care le au în comparație cu copiii din America. Când le-am spus că în România nu s-a construit niciun spital în ultimii 30 de ani, nu le-a venit să creadă. Le-am mulțumit pentru donație, iar ei ne-au zis: Noi vă mulțumim pentru ceea ce faceți pentru copiii din România”, povestește Oana Gheorghiu.

A postat pe pagina de Facebook fotografia cu cecul de 250.000 de euro și membrii trupei Metallica. „În poza asta sunt toți cei 260.000 de oameni care au donat pentru spital, fără de care nu am fi ajuns niciodată aici”, spune ea. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Niște oameni străini( De aceea care îi înfierează PSD ul că ne fură țara) au făcut o donație consistență pentru ridicarea unui spital de copii.Ei au putut, dar guvernul ăsta de Imbecili și Hoți nu a vrut s-au nu a putut.De fapt pe ei interesează numai bugetării și pensionări nicidecum Tineretul .
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult