Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Oana Gheorghiu: Le-am mulțumit membrilor trupei Metallica pentru donație, iar ei ne-au zis: „Noi vă mulțumim pentru ceea ce faceți pentru copiii din România”

Donație Metallica

„Când m-am trezit de dimineață și am văzut pozele de pe Facebook, am spus: Ce bine, nu a fost doar un vis!”, povestește Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, care construiește la București primul spital de oncologie pediatrică. 

Fundația All Within My Hands, fondată de Metallica, a anunțat miercuri seară o donație de 250.000 de euro pentru inițiativa Asociației Dăruiește Viață, #NoiFacemUnSpital. Alături de propria contribuție în valoare de 50.000 de euro, Metallica a direcționat către Dăruiește Viață suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din București, asigurată de Mastercard și BCR. 

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, cofondatoarele asociației, s-au întâlnit cu membrii trupei Metallica chiar înaintea concertului de la București, de pe Arena Națională. „Au fost extrem de calzi, ne-au întrebat despre proiectul nostru, le-am vorbit despre copiii din România și despre șansele pe care le au în comparație cu copiii din America. Când le-am spus că în România nu s-a construit niciun spital în ultimii 30 de ani, nu le-a venit să creadă. Le-am mulțumit pentru donație, iar ei ne-au zis: Noi vă mulțumim pentru ceea ce faceți pentru copiii din România”, povestește Oana Gheorghiu.

A postat pe pagina de Facebook fotografia cu cecul de 250.000 de euro și membrii trupei Metallica. „În poza asta sunt toți cei 260.000 de oameni care au donat pentru spital, fără de care nu am fi ajuns niciodată aici”, spune ea. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Niște oameni străini( De aceea care îi înfierează PSD ul că ne fură țara) au făcut o donație consistență pentru ridicarea unui spital de copii.Ei au putut, dar guvernul ăsta de Imbecili și Hoți nu a vrut s-au nu a putut.De fapt pe ei interesează numai bugetării și pensionări nicidecum Tineretul .
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult