Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Metallica a donat 250.000 de euro pentru spitalul oncologic construit de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă"

Metallica - Daruieste Viata

(Foto Facebook/Dăruiește Viață)

Celebra trupă Metallica, aflată la Bucureşti miercuri seară, pentru a susţine un concert pe Arena Naţională, s-a alăturat iniţiativei #NoiFacemUnSpital şi a donat, în parteneriat cu BCR și Mastercard, suma de 250.000 de euro.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației „Dăruieşte Viaţă", au făcut anunţul pe Facebook, unde au publicat o fotografie cu cei patru membri ai trupei: James Hetfield, Lars Ulrich, Robert Trujillo şi Kirk Hammett, scrie News.ro.

„Metallica se alătură inițiativei #NoiFacemUnSpital. Suntem cea mai mare comunitate implicată social din România", este mesajul postat de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

Mai mult: 

Muzicienii au făcut donaţia prin intermediul fundaţiei lor, All Within My Hands.  

Spectacolul susținut miercuri seara de Metallica pe Arena Națională din București face parte din turneul "Worldwired Tour 2019", care cuprinde 25 de concerte în țări precum: Spania, Portugalia, Italia, Elveția, Franța, Irlanda, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Rusia. 

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Și nu numai că au donat , dar la concert au cantat melodia scrisă de Cristi Minculescu "De vei pleca!" și cred că e una dintre cele mai frumoase surprize.
  • Like 0
 • Măreț gest! Sunt muzicieni de excepție și OAMENI adevărați. Impresionant!
  • Like 0
 • Frumoasa trupa , frumos gest , frumoase doamne ...
  " So close, no matter how far
  Couldn't be much more from the heart
  Forever trust in who we are
  And nothing else matters"
  • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult