Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Orban, despre acordul între MAI și BOR: N-am intrat într-o analiză de detaliu. Numai cine nu muncește nu greșește

Ludovic Orban - Marcel Vela - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara, la Digi24, că nu a cunoscut toate detaliile primei versiuni a acordului încheiat de între Ministerul de Interne și Patriarhia Română pentru sărbătorile de Paște. Acordul, care permitea enoriașilor să se deplaseze la biserică de Paște, a fost criticat de președintele Klaus Iohannis, iar ulterior a fost modificat.

„A existat o discuție legată de condițiile de sărbătorire a Paștelui, ministrul Vela a semnat un acord cu Preafericitul Patriarh, n-am intrat într-o analiză de detaliu, acordul mi-a fost transmis după semnare. Important e să fii atent la reacții, să acționezi. Numai cine nu muncește nu greșește”, a spus Ludovic Orban la Digi24, precizând că a urmărit toate reacțiile, iar poziția președintelui a fost „clară”.

Premierul a subliniat că important este că acest acord a fost modificat ulterior și că „la ora actuală este conform tuturor ordonanțelor și recomandărilor specialiștilor epidemiologi”. „Riscurile de transmitere sunt aproape inexistente acum”, a adăugat Ludovic Orban, mulțumindu-i și Patriarhului Daniel pentru „înțelegere și deschidere”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca sa parafrazez putin, numai cine nu gandeste - se tampeste!
    Cum vine asta: "Riscurile de transmitere sunt aproape inexistente acum"? Adica nu sunt nule, ci doar pe aici - pe colo. Daca am incerca sa masuram, oare pana la cate decese pot fi considerate riscurile "aproape inexistente"?
    • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult