Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Orlando Teodorovici, primul mesaj către contribuabili ca ministru de Finanțe: Nu mai are rost să stea pe drumuri să depună Declarația 600

Eugen Orlando Teodorovici

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat marți că persoanele care anul trecut au realizat venituri din activități independente nu mai trebuie să depună până la sfârșitul lunii ianuarie Declarația fiscală 600.

Ministrul Finanțelor promite „lucruri frumoase” pentru români, între care comasarea Declarației 600 cu Declarația 200, „dacă nu o variantă și mai bună”.

„Pentru ședința de miercuri va fi pe masa guvernului o ordonanță de urgență prin care vom amâna acest formular (Declarația 600), timp în care vom găsi cea mai bună soluție ca acest lucru să nu se mai întâmple. Nimeni nu mai trebuie să depună niciun formular”, a spus marți Eugen Teodorovici, la intrarea în Ministerul Finanțelor. El a transmis contribuabililor că „nu mai are rost să stea pe drumuri pentru depunerea Declarației 600”.

Declarația 600 trebuia depusă până la sfârșitul lunii ianuarie de persoanele care anul trecut au obținut venituri din activități independente echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an.

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă i-a cerut luni ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să prezinte până marţi soluţia pentru rezolvarea problemei privind formularul 600.

„Domnule Teodorovici, vă rog ca până mâine (marţi, n.r.) să îmi prezentaţi soluţia pentru rezolvarea formularului 600. Îmi doresc ca miercuri să adoptăm actele normative necesare pentru a pune capăt discuţiilor îndreptăţite care au avut loc în spaţiul public referitor la acest subiect”, a spus Dăncilă, potrivit News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cînd a fost prima dată ministru de finanțe Teodorovici avea niște debite restante, vreo 40-50.000 lei, oare le-a achitat.
    Din categoria ,,ie ciumeți mulți" și la PSD:actualul ministru de la Finanțe zice că nu se mai depune declarația 600, madam prim ministru a spus azi că declarația 600 trebuie depusă pînă la 15 aprilie...Ați înțeles???
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult